Forum konie »

Zapalenie stawu kopytowego.

Może w końcu się dowiemy co to za cudowny środek 😉

Nie ma czegoś takiego jak cudowny środek.Koń zeżarł już dwa wiaderka suplementu na stawy od Podkowy, i teraz dostaje moją mieszankę (MSM, mangan, miedź, cynk, selen, magnez, jod i witaminę C a obecnie zamiast niej świeży owoc dzikiej róży), poza tym dostaje do owsa sieczkę z lucerny, otręby ryżowe i susz z aronii i kilka świeżych jabłek.
Smaruję DMSO około tygodnia, dzisiaj sprawdziłam kłus w ręku i niestety brak poprawy.

Brakuje 4-5 najważniejszych ,do tego ważnie są dawki a nie tylko obecność.W tym składzie niema szans żeby zadziałało, Pewnie Gillian powie Ci czego brakuje i jak ustalić dawki.
Odczep się od tych pazurów , jak ja rypie noga to nie będzie chodzi la jak baletnica.
Czy ktoś podawał Osphos na zwyrodnienie stawu kopytowego?
Taką propozycję dostałam od weta.
monikimiki, Osphos działa, ale na bardzo młode konie.
Bisfosfoniany niczego nie leczą, mogą jedynie na chwilę przychamować dalszy rozwój choroby ale nic nie cofną.
Twierdzenie że pomagaja u bardzo młodych koni jest trochę dziwne bo nawet producent nie robił badań na młodych, do tego bisfosfoniany zaburzaja obrót kostny i nie powinny być stosowane u koni które jeszcze rosną.
To co można dać na rozbicie osteofitów?
Jak masz coś takiego np:

To trzeba zrobić tak:

Zdrowykoń możesz rozwinąć słowami  😀

Czy komuś udało się "rozbić" osteofity np. Schockwave?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się