Może w końcu się dowiemy co to za cudowny środek 😉
Nie ma czegoś takiego jak cudowny środek.Koń zeżarł już dwa wiaderka suplementu na stawy od Podkowy, i teraz dostaje moją mieszankę (MSM, mangan, miedź, cynk, selen, magnez, jod i witaminę C a obecnie zamiast niej świeży owoc dzikiej róży), poza tym dostaje do owsa sieczkę z lucerny, otręby ryżowe i susz z aronii i kilka świeżych jabłek. Smaruję DMSO około tygodnia, dzisiaj sprawdziłam kłus w ręku i niestety brak poprawy.
Brakuje 4-5 najważniejszych ,do tego ważnie są dawki a nie tylko obecność.W tym składzie niema szans żeby zadziałało, Pewnie Gillian powie Ci czego brakuje i jak ustalić dawki. Odczep się od tych pazurów , jak ja rypie noga to nie będzie chodzi la jak baletnica.
Bisfosfoniany niczego nie leczą, mogą jedynie na chwilę przychamować dalszy rozwój choroby ale nic nie cofną. Twierdzenie że pomagaja u bardzo młodych koni jest trochę dziwne bo nawet producent nie robił badań na młodych, do tego bisfosfoniany zaburzaja obrót kostny i nie powinny być stosowane u koni które jeszcze rosną.