Forum towarzyskie »

Zimbardo i jego eksperyment więzienny

Nie napisalam "zwyrodnialy narod" tylko okrutny. Mniej sie tam zwraca uwage na cierpienie drugiego czlowieka niz w Europie np.
I za to chyba Japonię cenię, za jej inność i za to że się tego nie wstydzą.  To że są cholernie honorowi, czego np naszym politykom brakuje.
Świetny materiał na przyjaciela, pod warunkiem że dany japończyk/japonka nie jest hentaiem...  🤔wirek:
Fakt że są dziwni, ale dla nich ludy za zachodu to dziwadła ;p może nie dosłownie.
Horrory japońskie są fajne xD ja je lubię. Fakt często są zabawne, muszę się z Tobą zgodzić.

Te filmy snuff to mi się z jakuzą kojarzą, ale to już odrębny temat.  W tym kręgu te filmy są popularne, nie ma się co dziwić.
Aktualnie krajem o największym odsetku zabójstw jest ponoć Korea, w Japonii jest to zwalczane. (ale czy to prawda..)
A święto penisa itp. to jest ich sposób że tak powiem.... na odstresowanie.  Co innego ostre hentaie.
Trzeba pamiętać że przez wieki Japonia była odizolowana.  To na nich wpłynęło w największym stopniu.

przepraszam za offtop  🙇
Nie napisalam "zwyrodnialy narod" tylko okrutny. Mniej sie tam zwraca uwage na cierpienie drugiego czlowieka niz w Europie np.
Oczywiście, ale to wynika z kultury. Tam jednostka ma stosunkowo małe znaczenia (w każdym razie duuuużo mniejsze niż w Europie, gdzie jednostka jest niemal nadrzędna), znaczenie ma państwo i naród jako ogół. To na ich rzecz ludzie żyją i pracują, nie dla siebie.
Ale z drugiej strony u nich bardzo duże znaczenie ma rodzina...

hmm, moze temat o Japonii trzeba zalozyc?
hmm, moze temat o Japonii trzeba zalozyc?

można zrobić 🙂
bemyself,  i co? czekamy na Twój opis 731
nie mam czasu na opracowanie materiałów które sa na kompie. robię tyle na raz ze brakuje mi szczotki w tyłku, czas mam tylko jak piję kawę, a to przymało 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się