Forum konie »

Kącik pomocy dla Danielli

Beciu23- dobry argument.
Ale ja go odwrócę. Czy wymienionym osobom będzie lżej, jeśli i Daniella dołączy do zgnojonych?
Będzie tak sprawiedliwiej? Nieparszywie?
Nie, i to nie jest mój cel.
Czytając każdy kolejny wątek tak pogardliwie nazywanych przez forumowiczów "quniareczek" było mi bardzo przykro, że ludzie potrafią być takimi hienami.

Chciałabym, aby Daniellę przestano wyróżniać, a zamiast tego wszystkie te dziewczyny traktować na równi z nią - z taką samą dozą szacunku i wyrozumienia, którą wszystkie dobre serca wykazały Danielli.
Taniu bardziej chodzi o to, że nie trzeba wszystkich od razu gnoić, każdemu można na spokojnie wytłumaczyć, a czy posłucha czy nie to już jego sprawa.

bemyself trafiłaś w samo sedno 🙂
Jedna strona medalu to ta, ze faktycznie jest mnostwo osob, ktore lubia sie od razu rzucac do gardla biednym quniarkom. Quniarki sa mlode, wrazliwe i nie umieja sobie radzic z bezinteresowna agresja, co jeszcze pogarsza ich polozenie, a dalszy ciag jest jak zwykle...

Druga, ze Daniella jest traktowana "specjalnie" poniewaz ona jest, czy tez zachowuje sie "specjalnie". ZASLUZYLA sobie po prostu na takie traktowanie wiec o zadnej niesprawiedliwosci, moim zdaniem, nie moze byc mowy.
Becia23 piszesz, żeby wszystkie dziewczyny traktować jednakowo i starać się pomóc. Jednak nie wielki jest procent dziewczyn, które pozwalają sobie pomóc. A dokładniej przychodzą na forum po radę (tak naprawdę to mam wrażenie żeby padły w ich stronę same ochy i achy) a jak dostaną jakiekolwiek słowa krytyki, że coś robią źle, to od razu rzucają się do gardeł ze znanymi już wszystkim słowami "nie znacie mnie więc nie macie prawa mnie osądzać" itd. Nie chcę generalizować, bo oczywiście nie wszystkie nastolatki takie są, ale niestety jest to zdecydowana większość. Sądzę, że dlatego Daniella spotkała się z takim przyjęciem. Nie wykłucała się jak parę osób ją skrytykowało tylko przyznała do błędu i chciała wysłuchać więcej wskazówek. Co z nimi zrobi to już inna sprawa.
To wcale nie musi być temat dedykowany tylko i wyłącznie Danielli, jak ktoś już napisał każdy kto tu zajrzy może się czegoś dowiedzieć. Przynajmniej takie było założenie.
Jednak maglując w kółko potrzebę bytu takiego tematu sami skazujecie go na zamknięcie. Po co pytam, od kilku - może nawet kilkunastu stron wracać do tego samego. Pozwólcie niech temat toczy się własnym życiem. A nóż za jakiś czas zajrzy tu jakaś zbłąkana dusza i jeżeli będzie sprawiedliwa względem siebie to na pewno otrzyma pomoc jak Daniella.
Ale po co jest ten wątek w ogóle?? Bo przecież Daniella może się zapytać o popręg w wątku o popręgach, o siodło w wątku o dopasowaniu, o interpretancję zdjęć również w odpowiednim wątku. Po co jest specjalny temat dla niej?? Nie mam problemu z dziewczyną, ale po prostu nie wiem po co ma być oddzielny temat?

Teraz każda nowa osoba chcąca porady ma zakładać sobie swój wątek? Przecież zrobi się śmietnik.
Wybaczcie ze się wtrące, ale czytam sobie ten wątek z nudów, i mnie to troche śmieszny. Nie bohaterka wątku, tylko Wy...
Nie wiem czemu tak jest, ale przeważnie gdy się udzielają same kobiety (coś w tym jest ze kobiecie nigdy się nie dogodzi hehe 😉 ), to powstaje taki bałagan (delikatnie mówiąc). Sens wątku całkiem się zatracił, a głównym tematem stało się to czemu jest ten watek, i czemu został kupiony koń. Po co? Wątek już jest, koń także. To forum końskie, nie filizoficzne, po co analizować? Gdyby nie te offtopowe posty już dawno spadł by na któraś tam strone, i pojawiał sie tylko od czasu do czasu i nikogo nie raził.
Po pierwsze. Skoro inne młode re-voltowiczki, czują się pokrzywdzone, ze takiego wątku nie mają, to nie można stworzyć wątku ogólnego? (Np: Kącik pomocy dla młodych re-voltowiczów).
Po drugie. Koń już jest, stało się, Daniela jest zadowolona, dla jej potrzeba narazie wystarcza. Dajcie się jej cieszyć tym koniem... Może kiedyś będzie mieć problemy z nogami, ale narazie nie ma. Skupcie się lepiej na tych jego nogach - jak powinna go użytkować, jak profilaktycznie dbać o nogi itd.. To że problem może wystapić to ona już wie, teraz niech się dowie co robić żeby nie wystąpił. Przy rozsądnym użytkowaniu koń moze zdrowo rekracyjnie popracować jeszcze pare ładnych lat. Nie ma sie co martwić na zapas 😉

Przesłanie wątku piękne - tworzenie świadomego, młodego pokolenia koniarzy. Wykonanie... już gorsze..
Daniella nie założyła tego wątku, a takie pytania i odpowiedzi na nie padają od 12 stron tego wątku. Wystarczy się cofnąć do początku i poczytać. Bo w tej chwili maglujecie już jedno w koło.
zgadza się całkowicie z Michalem
więc czy autor nie mogłaby się pofatygować i zmienić tytuł??

edit
no jak nie Daniella, jak Daniella zaczęła ten temat!!
trelemorele, nie Daniella tylko Tania. Czytałaś/łeś?

Jak mam otwartą główną stronę forum Konie jest napisane że wątek zaczęty przez Daniella ileś tam... Więc dlatego napisałam że założyła go Daniella. Nie wiem czemu Tania, ale ja się nie znam, niech będzie i Tania. To czy Tania nie może zmienić tematu tak jak zaproponował Michał? I będzie wszystko cacy i pięknie?

A po co miał/miała czytać?
Czytanie boli. Zwłaszcza w wakacje.
Przepraszam za złośliwość, ale już mnie to wkurza.
Załóżcie wątek pt:
Dlaczego Daniella ma swój watek?
Tutaj te wszystkie żale są OT.
Michał znakomicie napisał- nic dodać nic ująć.
Dworcika, bardzo dobrze widac ze nie czytal/czytala. ale po co skoro ktos po raz setny odpowie?

Trelemorele, wystarczy przeczytac kilka pierwszych stron i bedziesz wszystko wiedziec. az tak trudno???
łoo jezu, ale miłe jesteście.. Może wy zacznijcie czytać?? Napisałam dlaczego myślałam że wątek założyła Tania. Może wam okulary potrzebne co? Zanim kogoś zjedziecie to przemyślcie to przez chwilę.

Załóżcie wątek pt:
Dlaczego Daniella ma swój watek?
Tutaj te wszystkie żale są OT.
Michał znakomicie napisał- nic dodać nic ująć.

Ja też się podpisuję pod tym 😤
trelemorele, tak miłe jak kto na to zasluguje 😎 Doskonałym przykładem jest chociażby Daniella na tle wielu innych.
trelemorele, tak miłe jak kto na to zasluguje 😎 Doskonałym przykładem jest chociażby Daniella na tle wielu innych.

I tu jest zawarta odpowiedź skąd ten wątek.
A dla osób niezgadzających się z jego bytem proponuję zgłosić się do moderatora na skargę i zakończyć ten  🚫

Nie Daniella założyła wątek i to się jak najbardziej zgadza, jednak Daniella może zmienić jego tytuł. Sama pisała niejednokrotnie żeby to zrobić, jednak jak do tej pory tego nie uczyniła, czyli wychodzi na to, że podoba jej się taki stan rzeczy.

michał Daniella niejednokrotnie dostawała rady od forumowiczów, a i tak robiła po swojemu, mimo wszystko nadal traktowana jest inaczej niż inne quniarki 😉

Po raz kolejny obrońcy Danielli nie są w stanie przedstawić czym ona się wyróżnia. Stronę wcześniej ktoś idealnie przedstawił całą sytuację...Chyba faktycznie nie ma sensu produkować się dalej w tym wątku i poczekać, aż sam zginie.
Druga, ze Daniella jest traktowana "specjalnie" poniewaz ona jest, czy tez zachowuje sie "specjalnie". ZASLUZYLA sobie po prostu na takie traktowanie wiec o zadnej niesprawiedliwosci, moim zdaniem, nie moze byc mowy.

Moim osobistym zdaniem to nie zachowanie Danielli jest "specjalne", lecz Wasza reakcja. Wiele młodych dziewczyn, które pojawiły się na tym forum, poprosiło o pomoc bardzo spokojnie. Ale jakim cudem mają zachować ten spokój, jeśli natychmiast bez dopuszczenia do słowa są gnojone tak strasznie, że aż się przykro robi, insynuuje się, że są głupie, że nic nie wiedzą, że jakim prawem mają konia, że powinny tego konia natychmiast sprzedać, że w ogóle nie powinny się do niego zbliżać? Są jeszcze młode i brak im cierpliwości, więc cóż się dziwić, że na agresję i obrażanie odpowiadają tym samym?
Na Daniellę nikt się nie rzucił, ba - ma grono swoich obrońców - więc nie miała powodu, by robić się agresywna.

Becia23 piszesz, żeby wszystkie dziewczyny traktować jednakowo i starać się pomóc. Jednak nie wielki jest procent dziewczyn, które pozwalają sobie pomóc.

A mi się wydawało, że całe halo wynikające z tego właśnie wątku rozchodzi się o to, że Daniella jest PIERWSZĄ, której ktoś próbuje POMÓC. (Pomóc, nie obrzucić stekiem wyzwisk i powyżywać się).

A dokładniej przychodzą na forum po radę (tak naprawdę to mam wrażenie żeby padły w ich stronę same ochy i achy) a jak dostaną jakiekolwiek słowa krytyki, że coś robią źle, to od razu rzucają się do gardeł ze znanymi już wszystkim słowami "nie znacie mnie więc nie macie prawa mnie osądzać" itd.

A dlaczego się dziwisz? Przyszły po radę a nie po krytykę. Swoją drogą, nie wiem jak Ty możesz nazwać to krytyką, bo 90% to jest po prostu złośliwe gnojenie. Krytyka jest konstruktywna i częścią jej są porady, jak coś poprawić. Jeśli ktoś nie ma do powiedzenia ani jednego mądrego słowa na temat tego, jak danemu problemowi zaradzić, po co się w ogóle odzywa? Żeby się powyżywać, poprawić sobie humor, poczuć się lepiej? Jak ktoś będzie chciał usłyszeć krytykę, uda się z tym do odpowiedniego wątku.
Swoją drogą, czym innym niż czystą złośliwością nazwiesz radę, jaką otrzymała Simma na swój problem - że powinna sprzedać konia?

Nie wykłucała się jak parę osób ją skrytykowało tylko przyznała do błędu i chciała wysłuchać więcej wskazówek. Co z nimi zrobi to już inna sprawa.

Wszystkie te młode dziewczyny, które pojawiają się na tym forum, również chcą wysłuchać wskazówek! Po to się tu pojawiają! Tylko że zamiast mądrych rad, dostają paskudne równanie z ziemią.

A nóż za jakiś czas zajrzy tu jakaś zbłąkana dusza i jeżeli będzie sprawiedliwa względem siebie to na pewno otrzyma pomoc jak Daniella.

Nie sądzę. Wiesz dlaczego? Bo większość obrońców Danielli uważa ją za "specjalną" dlatego, że o tę pomoc nie prosiła. Osoba, która odważy się poprosić, dostanie natychmiast po łapach i zostanie wyzwana od leniwych, zarozumiałych, bezczelnych, etc.

Na poprzedniej stronie zostało już udowodnione, że Daniella tak naprawdę w swoim postępowaniu nie różni się od innych "quniarek". I powtarzam, jedyna różnica wynika stąd, że dano jej szansę i nie zjechano bez dopuszczenia do słowa, a innym dziewczynom tej szansy nie dano.

Apeluję, zanim następnym razem zabierzecie się za rzucanie do gardła osobie proszącej o pomoc, zastanówcie się 100 razy, czy Wy chciałybyście taką "pomoc" otrzymać?
Jesteś bardzo niesprawiedliwa w swoich osądach. A oskarżając kogoś przydałoby się poprzeć to dowodami. Podaj linki do tematów w których to voltopiry niesprawiedliwe zjechały jakieś biedne dziewczę. Z naciskiem na słowo "niesprawiedliwie".
To specyficzne forum, nikt nikogo nie głaszcze tu po głowie i nie przytakuje biednym dzieciom. Mimo wszystko niejedna osoba otrzymała tu pomoc w postaci rad a nie raz i wsparcie finansowe.
Poza tym czasami trzeba kimś naprawdę wstrząsnąć żeby cokolwiek dotarło.
Z mojej strony tyle  🚫
[quote author=Julie link=topic=232.msg1063446#msg1063446 date=130989112

Małolaty nam nie zaszkodzą, zostaną wyśmiane i zjedzone, jeśli będą pisać bzdury lub pytać o bzdury i tyle.[/quote]

Może o założenie chodzi, co? (coś mi nie wyszło, to jest cytat z wypowiedzi Julie)

[quote author=Julie link=topic=232.msg1063446#msg1063446 date=130989112

Małolaty nam nie zaszkodzą, zostaną wyśmiane i zjedzone, jeśli będą pisać bzdury lub pytać o bzdury i tyle.

Może o założenie chodzi, co?

Popraw link bo nic nie widać.
enigma, dopisz na końcu cytatu [ /quote] -> bez spacji.

Przeszkadza Wam to, że Tania chciała pomóc Danielli zakładając ten wątek czy to, że większość dziewczyn w wieku Danielli spotyka sie tu z ostra krytyką, bywa, że są "zjechane" i nikt im tematów nie zakłada?
Bo jeśli szlag Was trafia ze względu na opcję nr 1, to ta zawiść mnie przeraża. Jeśli jednak chodzi o drugą kwestię, to po co tu o tym piszecie? Po co zaśmiecacie wątek? Po co piszecie, że nie warto dawać wskazówek (bo Daniella z nich nie korzysta - nie ma obowiązku, ale to piwo spije sama)? Nie chcecie dawać, to nie zaprzątajcie sobie tym glowy, ale dajcie zyć innym. Jeśli ktoś ma chęć, to czemu ma nie pisać? Bo komuś się to nie podoba? Gdzieś na RV była ostatnio mowa o psie ogrodnika...
Jeśli uważacie, że to niesprawiedliwe, że Daniella jest taka sama itd. to przecież nikt Wam nie broni założyć takiego wątku dla X, Y, czy Z. Jeśli uważacie, że niesłusznie ktoś na kogoś najeżdża, to TAM o tym piszcie. Ten wątek dotyczy innej sprawy niż najeżdżania na biedne dziewczynki.
Wątek już jest, koń także. To forum końskie, nie filizoficzne, po co analizować?
Filozoficznie można tu tylko dodać - a życie nie jest sprawiedliwe, to i forum nie musi.

michał za te dwa zdania 👍

Czy słusznie Daniella ma własny wątek i czy naprawdę na niego zasługuje i czy jest wyjątkowa, czy też jest zwykłą quoniarką jak ich wiele, tylko lepiej zawoalowaną można w kółko Macieju tłuc i wałkować, do nieosiągalnego skutku, tylko może lepiej zrobić to w towarzyskich w jakimś filozoficznym temacie 😜
Przepraszam jeśli się mylę, ale Daniella też "na spokojnie" krytyki nie przyjęła. Gdy już napisała, że wybrała Parysa pojawiły się pytania o badania etc. Daniella potem od razu miała pretensje o to, że
[quote author=Daniella_283 link=topic=63683.msg1103685#msg1103685 date=1313524808]
Najpierw sympatyczna pomoc, teraz bicie za zły wybór konia.
[/quote]

Bynajmniej ja to w ten sposób odebrałam. Jeśli się mylę proszę o rozjaśnienie mnie :kwiatek: (na PW żeby nie śmiecić tutaj)

edit: Przepraszam za ciągnięcie offa, ale chciałam wyrazić swoje zdanie.
Dobra, to może przerwę tego off topa i zwrócę się z radą do Danielli

Daniello, myślę od pewnego czasu o Tobie i Twoim tacie. Tata jaki jest już wiemy. Cieszę się, że z Parysem się dogadujecie jednak nogi należy sprawdzić. Jeżeli tato nie chce brać teraz weta do tych nóg, to sprawdź proszę kiedy wypada najbliższe szczepienie konia. Postaraj się, by tego szczepienia dokonał weterynarz, a kiedy zajedzie do Was to już sama możesz go poprosić, by rzucił okiem na nogi. Tatę postawisz troszkę pod ścianą ale za to wiele zyskasz.
Ja rozumiem jak ciężko jest przekonać tatę, zwłaszcza jak ma się te naście lat. Dlatego lekkim podstępem tu trzeba się posłużyć.

Powodzenia i nos do góry. Masz konia, dbaj o niego i nie bój się pytać. Lepiej zapytać 5 razy niż spartolić 1.
bemyself pytałam się czy z kożuchem może być siodło, dostałam odpowiedź że nie, więc spytałam czy przyszycie drugiej warstwy kozucha coś poprawi. Myślisz że ja sama chciałam wycinać z kożucha podkładkę? Nie. Chciałam kupić specjalną podkładkę lub żel. Tato stał uparcie na swoim, więc co, miałam wyskoczyć z hasłem:"Kożuch niech się wala, ja zamówię podkładkę za 250zł, przyjdzie za parę dni + 20zł za transport". Wg. taty siodło leży idealnie-mogłabym się z nim zgodzić i tak jeździć, nie pisać na re-volcie bo oskarżą mnie że nie stać mnie na podkładkę a mam konia. Lecz wolałam napisać, żeby wiedzieć czy tak może być, czy dam radę coś poprawić...
mitery0322 To po prostu wydawało mi się dziwne. Najpierw pomoc, ok. Gdy kupiłam konia którego mi odradzaliście bo-bilarduje i prawdopodobnie ma problemy z trzeszczkami (co było potwierdzone tylko poprzez post na forum) nagle wielka panika i 'bicie'. Że jestem (a raczej mój ojciec) nieodpowiedzialna, że mimo widocznych wad wybrałam tego konia. Tylko że koń żadnych problemów nie ma.
Mogę zmienić temat wątku, zależy jak Wy zdecydujecie. Dla mnie to obojętne, czy będzie tak jak jest czy "Pomoc dla nieletnich" : p

Małolaty nam nie zaszkodzą, zostaną wyśmiane i zjedzone, jeśli będą pisać bzdury lub pytać o bzdury i tyle.

sorry, prąd wyłączyli bo burza była. Wiocha, co zrobić
Daniella, nie za bardzo rozumiem. Zawsze należy przyjąć krytykę. Życie jest jakie jest. Musisz pogodzić się z tym, że niektóre Twoje decyzje mogą nie podobać się innym. Niezależnie od tego, czy wcześniej było się pochwalanym czy nie.

[quote author=Daniella_283 link=topic=63683.msg1111362#msg1111362 date=1314209259]
Dla mnie to obojętne, czy będzie tak jak jest czy "Pomoc dla nieletnich" : p
[/quote]

A wcześniej nie było Ci obojętne czy tytuł jest taki czy owaki. Sama nalegałaś aby go zmienić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się