...a co z nekrofilami Tunrido i zakazem pochówku w miejscach innych niż wyznaczone administracyjnie?...dlaczego nie chcesz nekrofilom poprawić samopoczucia? no bo czemu innemu, po za poprawie samopoczucia, miało by służyć takie formalizowanie w USC związków monopłciowych, skoro to samo można osiągnąć spisując w ciszy i spokoju umowę w gabinecie notariusza?
jak sądzisz Tunrido...ile jeszcze takich bzdur jak ta "legalizacja" wypisałaś w tym wątku? 😎
Jeśli będziesz rozmawiał ze mną obrażając mnie przy tym, nie będzie mnie interesowało, które z moich poglądów uważasz za bzdury. Nie sprawia mi przyjemności rozmowa z kimś kto celowo mnie obraża. Nie jestem masochistką.
Na niektóre sprawy mam poglądy sprecyzowane, na inne jeszcze nie. Na pewnych sprawach się nie znam zupełnie. I czasami mi to przeszkadza, a czasami jest mi to totalnie obojętne lub wręcz wygodne. Mam jednak prawo głosu tak samo ważne jak Twoje. I zagłosuję na PO.
ps- Już kiedyś rozmawialiśmy o homoseksualistach. Jeśli dla Ciebie homoseksualista jest kimś porównywalnym do nekrofila, to raczej dalsza rozmowa na ten temat między nami nie ma sensu.
no to nie łąmiąc już ciszy wyborczej, skupmy się na tej ostatniej kwestii...napisz mi proszę, jak specjalista laikowi, gdzie przebiega granica, między orientacją która pozwala rozładować popęd seksualny, a zboczeniem które jest chorobą?
Wszelkie wiadomości dotyczące parafilii i homoseksualizmu, który NIE JEST doń zaliczany są powszechnie dostępne. Zwłaszcza w dobie internetu. Nie posiadam żadnej innej wysoce specjalistycznej wiedzy na ten temat niż ta powszechnie dostępna dla wszystkich. Dyskutowałam z Tobą na ten temat, oj..będzie to już chyba kilka lat wstecz. I szczerze mówiąc, nie chce mi się robić tego ponownie, bo ta rozmowa i tak nie będzie miała sensu. Ty będziesz pisał swoje, a ja swoje. Szkoda na to czasu. Na temat homoseksualizmu raczej każdy dorosły człowiek ma sprecyzowany pogląd. Jest to sprawa na tyle emocjonująca i budząca kontrowersje, że każdy swój pogląd posiada. Podobnie jak na temat karania dzieci przy użyciu kar cielesnych, czy na temat obecności Kościoła w szkole, czy możliwości aborcji.
sądziłem, że dostanę od specjalisty jasną wskazówkę, gdzie przebiega granica między zboczeniem, a orientacją...no bo głosowanie, nie jest dla mnie najrozsądniejszą formą naukowego dociekania prawdy 🤔 Jest to sprawa na tyle emocjonująca i budząca kontrowersje, że każdy swój pogląd posiada.mówiąc szczerze dla mnie zupełnie nie i nie obchodzi mnie czy ktoś rozładowuje swoje napięcie seksualne z koleżanką, żoną, kolegą, czy też z własną ręką i zupełnie nie rozumiem, dlaczego w te kwestie należy angażować Państwo i Prawo? 🤔wirek: natomiast Małżeństwo, jest funkcjonalną instytucją społeczną ..."małżeństwo homoseksualne" to taki sam absurd, jak nazywanie taboretów "krzesłami bez oparć"...
[quote author=Tomek_J link=topic=62790.msg1151848#msg1151848 date=1318057073] Wrotki, spadłeś w tej dyskusji do poziomu Macierewicza. 🙁 [/quote]a ty przedszkolaka, skoro w dyskusji stać cię tylko na "przezywanie" 🤔
Wrotki- odpowiem tak. Czy związek heteroseksualny opiera się jedynie na rozładowaniu napięcia seksualnego? Myślę, że odpowiesz, że NIE. Podobnie związek homoseksualny. Nie jest to JEDYNIE rozładowanie napięcia, jak w przypadku wszelkich parafilii. To coś więcej. To dużo więcej.
ps-(Nie wyobrażam sobie, żeby można było mówić na te osoby pogardliwie "homosie".) - zmieniłam nieco zdanie, bo przecież cisza przedwyborcza 😉
Wole nie pić piwa w parku tylko w domu lub klubie i mieć porządne państwo. 😉
w porzadnym panstwie nie mozna pic piwa w parku? to ja podam przyklad kraju dania, gdzie jest bardzo porzadnie, wszyscy przestrzegaja przepisow wszelakich- serio! jezdza przepisowo, bhp, no przestrzegaja prawa, a piwo wolno pic wszedzie a prowadzic majac 0,5 promlia alkoholu, ba, bylo 0,8 ale unia zabronila. i wcale nie ma z tego powodu wypadkow na drogach. w jaki sposob pis ma zamiar doprowadzic do "porzadnego" panstwa? ktore punkty programu tej partii to warantuja? ktore punkty powoduja, ze chcesz glosowac na te partie?
Wrotki- odpowiem tak. Czy związek heteroseksualny opiera się jedynie na rozładowaniu napięcia seksualnego? Myślę, że odpowiesz, że NIE. Podobnie związek homoseksualny. Nie jest to JEDYNIE rozładowanie napięcia, jak w przypadku wszelkich parafilii. To coś więcej. To dużo więcej. to jest argument, jednak stopień "trwałości" związków hetero i homo, różni się w sposób diametralny (postaram się poszukać danych i je podlinkować)!...czy zatem dla wszystkich homosiów, związek to coś więcej niż tylko sposób na zaspokojenie popędu? ....no i co jest obraźliwego w słowie "homoś"...czy angielskie "gej" nie niesie identycznej treści? ...i jeszcze jedno pytanie do eksperta, czym tłumaczona jest 20krotnie częstsza skłonność do pedofilii u homoseksualistów, w porównaniu do hetero?
Nie wiem Wrotki skąd masz takie dane i czy są to dane prawdziwe. Nie interesuję się zaburzeniami sfery seksualnej typu pedofilia. To domena seksuologów. Miałam kilka wykładów na ten temat z konsultantem krajowym i osobami uznanymi za największych ekspertów w tej dziedzinie w Polsce. I to wszystko. Wiedza, którą przekazują nie różni się niczym specjalnym od wiedzy zdobytej w necie.
Wypowiadam się jako zwykły obywatel, a nie psychiatra. I moje poglądy na temat homoseksualistów są sprecyzowane już od czasów szkolnych.
katija chociażby więcej patroli policji w miejscach uznanych za niebezpieczne. Za czasów PiSu zrobiło się o wiele spokojniej chociażby na trójkącie we Wrocławiu, rozgonili hołotę.
[quote author=Tomek_J link=topic=62790.msg1151873#msg1151873 date=1318060173] Wrotki, ja nie "przezywam się", ja stwierdzam fakt. Zaczynasz prowadzić rozmowę o wyborach i homoseksualizmie w sposób podobny do tego, w jaki Macierewicz mówi o Smoleńsku. Mało ma to wspólnego z rzeczową dyskusją. 😉 [/quote]nie wiem co w twoim pojęciu jest "rzeczową dyskusją", bo co łatwo sobie przeczytać, to ty głównie epatujesz tu "sprawą smoleńską"...ja o niej niczego tu nie pisałem...no i nie stwierdzasz faktów, a tylko wyrażasz opinię! o faktach ja piszę, przytaczając nadreprezentację homosiów wśród pedofilów (http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,11533.msg634574.html#msg634574). czy "gej" jest wyrażeniem obraźliwym? 😲
Wrotki- dane które przytaczasz to prawdopodobnie dane oparte o badanie niejakiego Camerona, który badał więźniów. Stwierdził, że wśród populacji osób skazanych za pedofilię więcej statystycznie jest homoseksualistów niż hetero. Tłumaczą to faktem, że osoby hetero ( "wujkowie", ojcowie rodziny) rzadziej są łapani, bo molestują dzieci "swoje", znane ( i dzieci się nie skarżą rodzicom) Homoseksualista pedofil częściej zabiera się za dzieci zupełnie obce, więc częściej takie sprawy są zgłaszane i częściej stają przed sądem. Inne badanie Camerona jest jakimś badaniem starym, sprzed 85 rok. Ogólnie- te badanie są podważane, jako niewiarygodne.
Podobno dane statystyczne policyjne są zupełnie inne. Twierdzą, że 90 %osób molestujących dzieci to heteroseksualiści.
Nie mam żadnych na 100 % wiarygodnych badań czy statystyk.
no coz. porownaj sobie skale przestepczosci w jednym i drugim kraju 😉 usa poza tym nie moze byc brane za przyklad, poniewaz kazdy stan ma duza autonomie i rozne przepisy. z niecierpliwoscia czekam na wyniki, sondaze maja dosc duze rozbieznosci.
kolejne 4 lata okradania ludzi, skonczymy jako panstwo z boooogatym budżetem, pięknymi drogami i biednymi ludźmi których nie stać by po nich jeździć, będziemy zasuwać za 3 euro za dobę(metafora), nie wiem z czego tu się cieszyć...
Lepsze państwo z bogatym budżetem niż sanktuariami i pomnikami wszystkich świętych wybudowanymi za pieniądze podatników albo wydanymi na odkrycie tajemnicy Smoleńskiej ;]
katija, ale to porównanie nic nie zmieni. Można? Nie można 😉 Tak samo jak nie można posiadać narkotyków i trafia się za to do pudła. I tak samo jak np. za ściąganie można wylecieć ze szkoły... W tym super demokratycznym kraju, który dla wielu polskich liberałów jest ucieleśnieniem marzeń nie wszystko można. Prawie jakby PiS u nich rządził 😎