Forum towarzyskie »

Wybory 2011- alternatywa dla PO - PIS

To chyba jest kwestia ile jeszcze obciążeń fiskalnych społeczeństwo jest w stanie wytrzymać. W obecnej sytuacji ktokolwiek dojdzie do władzy obciążenia zwiększy, zamiast zrobić porządek w burdelu typu administracja, Krusy, Zusy, przywileje emerytalne, sądownictwie itp itd.
Natomiast nalezy zrobić wszystko, żeby pan Kaczyński wraz ze swoją starą ekipą nie doszedł do władzy.
. W obecnej sytuacji ktokolwiek dojdzie do władzy obciążenia zwiększy, zamiast zrobić porządek w burdelu typu administracja, Krusy, Zusy, przywileje emerytalne, sądownictwie itp itd.
tym wpisem dowodzisz, że zupełnie nie jesteś przygotowana do wyborów i kierujesz się tylko emocjami...idziesz na wybory nie znając programów konkurentów!
A co mają programy do rzeczywistości? wrotki, o naiwność Cię nie posądzałam 🙂
Ja idę na wybory tylko dlatego, żeby nie dopuścić kaczora do stołka. Pewnie nie ja jedyna.
A co mają programy do rzeczywistości? wrotki, o naiwność Cię nie posądzałam 🙂
to po co w ogóle  idziesz na wybory skoro jesteś taka cwana?...łąpiesz się na tą TVNowską propagandę?...oczy Macierewicza Cię przerażają. a złodziejstwo "ochódzkich" z PO zupełnie nie? 🤔wirek:
Niestety, nie mogę podać źródeł moich informacji, ale na 99,9% w miejscu gdzie rośnie sławetna brzoza samolot musiał lecieć kilkanaście metrów nad wierzchołkami drzew. Po drugie wcale nie urwał o nic skrzydła. Też jestem oszołomem?

Takie teksty lubie najbardziej. Zrodla podac nie moge, ale bylo tak i tak, tylko nie mam na to zadnych dowodow. A moze jednak byla sztuczna mgla, patyk nie urwal skrzydla, wybuchla bomba, a tak naprawde wszystko zorganizowal Putin z Tuskiem w polsko-ruskiej komitywie. Powialo Macierewiczem. Na pytanie, ktore zadales, chyba sam mozesz sobie odpowiedziec. Placy bardzo lubia teorie spiskowe jednak.
A co powiadają w TVN? nie mam telewizora od kilku lat 🙂

Ja idę na wybory tylko dlatego, żeby nie dopuścić kaczora do stołka. Pewnie nie ja jedyna.

po to idę w tę niedzielę
A co powiadają w TVN? nie mam telewizora od kilku lat 🙂

[quote author=tajnaa link=topic=62790.msg1151031#msg1151031 date=1317977530]

po to idę w tę niedzielę
[/quote]
I ja też.

no i fajnie ze idziesz i ze inni tez pojda. tylko niech glosuja jak chca, a nie jak im sie wydaje, ze musza.
katija, to nie kwestia wydawania się tylko matematyki 😉
.
to nic nie zmieni, ale będziemy glosowac na palikota.

moja mama byla za pisem. i muszę przyznac ze mnie jako jednostce zylo sie za jego rzadów lepiej. bylo taniej, mniej oddawalam panstwu.  w markecie zostawialam polowe pieniedzy mniej niż teraz. ale pis jak dla mnie, malutkiego polaczka, sie zmienil troszkę, choc nie wiem na ile sie muszą bronic, dlatego atakuja, a może nie da sie inaczej?

co do po, nie glosowalam i nie bede glosowac. bo mi pod ich rzadami gorzej. obiecywali taniej, lepiej, wiecej. dostalam mniej, drozej, trudniej. nie mam dróg które obiecali, oddaje wiecej pieniedzy, a co dostaję? najdroszszy stadion na swiecie. drogi naprawiane raz na rok, owszem, ale rozpadające się, dlatego remontowane co rok, bo tak robione. a mnie na panstwo pana tuska nie stać.

dlatego, skoro pod rzadami pisu nie bylo super, pod rzadami tuska jest mi bardzo zle, to spróbowalabym  z palikotem. wszyscy mieli szansę, moze teraz on by dostal? kto wie jak sie to skonczy. przemawia do mnie to, ze tam sa w wiekszosci bogaci obywatele, wiec mniej dla siebie będą ciągnąć. a Palikota personalnie lubię, bo jest bardzo inteligentnym czlowiekiem i ucina prywatnie dyskusje polityczne, za co go bardzo szanuję.
[quote author=Tomek_J link=topic=62790.msg1151141#msg1151141 date=1317984114]
dowolny program wdraża się w życie za pomoca pieniędzy. Jak ich nie ma (a przecież nie ma !), to się doi tzw. społeczństwo. Wolę być dojony na rzeczywiste potrzeby (i to ze świadomością ,że na nie idzie tylko szczypta moich podatków) niż na dalsze badanie sprawy smoleńskiej, czy szukanie przestępców tam, gdzie ich nie ma.
[/quote]

Dokładnie.
Tomek_J zgadzam się w zupelności. Ja też uważam, że przy następnych wyborach może być już inne rozdanie, że przez te 4 kolejne lata pojawi sie trzecia siła, ale faktycznie siła lub wszystko pójdzie w pieruny 🙂  jakieś tam 10, 8 czy 6% poparcia nie jest w stanie zagrozić głównym graczom PIS i PO. Dlatego na tych wyborach, aby zapobiec wygranej PIS jedyną alternatywą jest PO.

A słowa Kurskiego - kwintesencja.
Z dwojga złego już lepszy PiS, więc oni mój głos otrzymają 🙂
Z czystej ciekawości pytam: w czym lepszy?
Osobista niechęć do Donia chociażby sprawia, że wolę głosować na PiS.
PiS to dla mnie dwulicowe ścierwo, które pokazało jakie jest na prawdę dzień po ostatnich wyborach. Naprawdę skłonna byłam uwierzyć w "przemianę" Jarka, ale widzę, że znowu tą samą bajeczkę próbuje czytać...

Ostatnio głosowałam nawet nie na PO, bo mi się program podobał, tylko przeciwko PiS.
Teraz pozostaje mi chyba tylko ten błazen Palikot 🙄
Thymos
Nie PiS, nie PO to Palikot? Dlaczego?
To jest właśnie manipulacja ludźmi w wykonaniu mediów, że człowiek MUSI kogoś wybrać. Nie powiedzą, że w przypadku braku odpowiadających danej osobie kandydatów można zwyczajnie przekreślić kartę- to też jest głos.
a mnie zastanawia czemu w wypowiedziach tych, którzy chcą głosować na PiS przeważa dość spokojny ton (tu, na forum), podczas gdy wyborcy PO używają epitetów typu ścierwo, szuje itp czy równie mądre "wolę umrzeć niż głosować na Pis" (jaaaasne  :wysmiewa🙂 (odnosząc je do całej partii, co jest dla mnie tym bardziej żenua - bo wrzucanie wszystkich ludzi do jednego worka dla mnie świadczy o ograniczeniu postrzegania)
Też myślałam o Palikocie, ale to mason i kij tam z jego legalizacją 😁
To ja mam takie pytanko - co wiecie o programie Palikota? Ile razy merytorycznie wypowiedział się w czasie kampanii? Czy znacie KOGOKOLWIEK, kto startuje, z RPP, prócz samego Palikota?
Program Palikota mieliśmy analizowany na wosie, o jakichkolwiek jego merytorycznych wypowiedziach nic nie wiem, bo na dobrą sprawę mało mnie to interesowało, więc nawet jakby takie były to bym o nich nie wiedziała.
,
wasia, nie PiS, bo nie toleruję kłamstwa, poza tym, jak na razie, każdy kto ma odmienne zdanie od prezesa jest na wylocie.
Nie PO, bo wkurza mnie fakt ciągnięcia kasy z OFE, brak pomysłó na ZUS i NFZ.

Anaa agresja pewnie dlatego, że sama jestem na siebie zła, że uwierzyłam w jego przemianę, że się dałam mu nabrać. Poza tym, to chyba karma 😉 dostaje to, co sam wysyła.

Palikot - bo ma smykałkę do interesu, może coś z tego będzie... Niestety innych pomysłów brak, znowu staram się wybrać mniejsze zło.
ja pamietam z dawniejszych lat, jak na palikota  mówiono "ten debil co sie z wibratorem pokazuje" a o tym, że (chyba, bo nie pamietam) byl to rodzaj protestu, na akcję gdy policjanci zmuszali kobietę do seksu oralnego przykladajac jej pistolet do glowy. ale moze zle pamiętam.

kłamią wszyscy. po obiecalo nam bóg wie co, autostrady itp. a co mamy? coraz mniej pracy, coraz wyzsze oplaty i ceny w sklepach. za czasów pisu nie mialam problemu, nie szukalam pracy dluzej niz tydzien. a teraz z tego co widzę po znajomych, jest to problem. kumpel, magister psychologii, od pol roku szuka, najwysza oferta to 1200 zl na reke w szkole... nie uwazacie ze cos jest nie tak? wiec teraz chcialabym dac szanse komus innemu.
Nie lubię Tuska, nie lubię dwulicowca Sikorskiego, czy naszego super ministra finansów, nie lubię PO.
Ani PiS, ani SLD, ani odwieczne w sejmie PSL nie jest lepsze. Ale... będę głosowała na PiS. Dlaczego? Ano dlatego, że za ich rządów mój dziadek dostał podwyżkę emerytury ok 100 zł a nie tak jak za Tuska 40 zł
..........
Jeszcze jedno co do plucia się PiS? Jakoś prezydenta Kaczyńskiego można było opluwać i obrażać. A teraz powiedzcie coś na premiera czy obecnego prezydenta. Zaraz coś wymyślą i was zamkną.

Trzeba przyznać, że tanio cenisz swój głos. 
A kogo zamknęli, jeśli można wiedzieć?  I co masz na myśli mówiąc o pluciu się PiS? Gdzie PiS pluje na siebie? Z moich obserwacji raczej wynika, że pluje na wszystkich wokół siebie, a nie na siebie, ale może coś przegapiłam. 

Niestety, nie mogę podać źródeł moich informacji, ale na 99,9% w miejscu gdzie rośnie sławetna brzoza samolot musiał lecieć kilkanaście metrów nad wierzchołkami drzew. Po drugie wcale nie urwał o nic skrzydła. Też jestem oszołomem? Bo mam inne informacje niż kłamstwa powtarzane "oficjalnie"? Myślę, że nienawiść zaślepia Ci oczy, zupełnie tak samo jak sekciarzom z PiS-u.

A ja mam na 99,9999% informacje, że ludzie, którzy tak mówią, zostali nafaszerowani środkami blokującymi pewne funkcje komórek mózgowych. Tylko jeszcze nie wiadomo, czy te zmiany są trwałe, czy mogą ustąpić. Na razie prowadzone są obserwacje. Niestety, też nie mogę podać moich źrodeł, ale na ucho powiem, że zbliżone są do pewnych bardzo znanych osób. 

kłamią wszyscy. [...] nie uwazacie ze cos jest nie tak? wiec teraz chcialabym dac szanse komus innemu.

też jestem za, fakt, żeby zobaczyć efekt pracy 2, 4 lata to pewnie za mało, ale PO i PiS miało już swoją szansę. Co prawda nikt ich raczej nie przebije, ale RPP może być jakąś alternatywą.

Niestety, nie mogę podać źródeł moich informacji, ale na 99,9% ... [...] Bo mam inne informacje niż kłamstwa powtarzane "oficjalnie"? Myślę, że nienawiść zaślepia Ci oczy, zupełnie tak samo jak sekciarzom z PiS-u.

Kogoś mi to przypomina... Hehe: wiem, ale nie powiem 😁 to jest już zabawne...
Anaa - naprawdę? ja na przykład pisałam coś o ścierwach? Ja tylko nie chcę wojny o wszystko ze wszystkimi i cenię wolność (na ile się da). Nie lubię agresji. Jak ktoś pisze o osobistej niechęci do Donia 😉 to jest dopiero rzeczowy i dojrzały argument, no, prawie mnie przekonał  🤣 bo rudy i brzydki, hehehe  😵

Wolność pewnie też mi wszyscy nieco ograniczą, ale myslę, że PiS jednak najbardziej mojej wolności może zaszkodzić, swoją psychozą i strachem przed wszechobecnym układem. Wiem, że nie chcę PiS bardziej niz innych - gdyby nie było Jarka i Kolegów, których pomysłów na poprawę świata zwyczajnie się obawiam, to bym nie poszła na wybory - bo nie mam swojego kandydata, którego chciałabym widzieć za kierownicą Polski.

Jaki sens ma promowane przez niektórych skreślenie całej karty? przecież to jest liczone tak samo jak nieprzyjście, tylko frekwencję podnosi? Nie wpływa na wynik wyborów? Czyli de facto mówisz: wszystko mi jedno, wszyscy są tacy sami. Jednak moim zdaniem nie są tacy sami, choć wszyscy mają podobne wady, ale jednak zestawem innych wad się różnią  😀iabeł:
dea - spokojnie, to ja zaniżam poziom dyskusji 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się