za rządów pana Tuska i PO czuję się okradana z pieniędzy jak nigdy. płacę niebotyczne składki za ZUS i nic z tego nie mam, za to ZUS ma nową siedzibę rozmiarów pałacu wyłożoną marmurem. Zajumali też pieniądze z drugiego filaru emerytalnego. Kaczyński za to jest śmieszny, kompletnie nie reprezentacyjny i nie jestem zwolennikiem PiSu, bo nie chcę być traktowana jako inkubator, i nie chcę aby kościół rządził w państwie. Jeśli mam głosować za to na żadną z tych partii, jeśli przeciw - to przeciw PO. Tak źle jak teraz w Polsce to już dawno nie było. A najbardziej irytuje mnie to ze tusk ma tylu zwolenników ze względu na prezencję, wygląd pasujący do międzynarodowej areny politycznej. właśnie tym zdobywa przewagę, bo jest grono matołów które nie przeczyta żadnego programu żadnej partii, i zagłosuje bo donald jest spoko i jezdził autobusem 😵
przesrane, a najgorzej, że w swojej branży raczej nie rozwinę skrzydeł w innym kraju i tylko to mnie jeszcze trzyma w tej kambodży...
Jeżeli ktoś uważa że Tusk ma prezencję tzn że ten ktoś nie ma gustu 🤣 Właśnie jest debata jednoosobowa z Tuskiem i on"wie jak to jest żyć z 3000 zł na rękę)!!!!!! No patrzcie a czy wie jak to jest przeżyć chociażby 3-osobowa roziną za 1500 zł na rękę? Śmieszny jest!
agulaj79 a może to Ty nie masz gustu? Tusk ma zawsze świetnie dobrane i skrojone garnitury, bardzo ładne buty, dobrze dobrane kolory. Nie ma do czego się przyczepić.
a ja ciągle sie dziwię. że można mieć iluzję co do merytorycznych różnic między PiS czy PO, przecież to są różne szczepy tej samej socjalistycznej choroby- z tym że jedni uprawiają ten socjalizm dla jewropy, a drudzy przeciwko jewropie- ani jedni , ani drudzy nie sprawią, że Polacy będą w swoim kraju szczęśliwsi, a przecież właśnie taki jest cel dobrego zarządzania Państwem. agulaj79 a może to Ty nie masz gustu? Tusk ma zawsze świetnie dobrane i skrojone garnitury, bardzo ładne buty, dobrze dobrane kolory. Nie ma do czego się przyczepić. i za grube miliardy (większe niż np bieżący budżet Ministerstwa Sprawiedliwości) buduje stadiony dla piłkowych kopaczy...tylko czy to są kompetencje dla męża stanu? 😁
a ja ciągle sie dziwię. że można mieć iluzję co do merytorycznych różnic między PiS czy PO, przecież to są różne szczepy tej samej socjalistycznej choroby- z tym że jedni uprawiają ten socjalizm dla jewropy, a drudzy przeciwko jewropie- ani jedni , ani drudzy nie sprawią, że Polacy będą w swoim kraju szczęśliwsi, a przecież właśnie taki jest cel dobrego zarządzania Państwem.
Nie zdążyłeś jeszcze zauważyć, że 90% ludzi chce i zawsze chciało socjalizmu? Jego formy się zmieniały - od niewolników w Rzymie, chłopów w feudaliźmie po dzisiejszych klientów państwa opiekuńczego - podstawowe potrzeby większości ludzi są zawsze takie same - bezpieczeństwo i brak odpowiedzialności. Demokracja ma tą wadę, że pozostałe 10% nie ma nic do powiedzenia i musi wybierać między syfem i malarią.
i za grube miliardy (większe niż np bieżący budżet Ministerstwa Sprawiedliwości) buduje stadiony dla piłkowych kopaczy...tylko czy to są kompetencje dla męża stanu? 😁
To właśnie w Polsce budujemy najdroższe stadiony na świecie i najdroższe autostrady na świecie, do tego wirtualne, pomimo taniej siły roboczej. Takie cuda tylko u nas.
O a ja bedę głosować na palikota, niech wejdzie do sejmu będzie się działo. W tyłku mam pis i po, nie słucham ich, reszty pajaców też nie. Palikot w jakis sposób mnie przekonuje, z całej bandy najbardziej mi odpowiada.
Wrotku - ja się odnoszę tylko do prezencji. PR w tuskolandii to podstawa, aż się dziwię że Słońce Peru nie pojawił się w "Top-Model" 😁 Nie zdążyłeś jeszcze zauważyć, że 90% ludzi chce i zawsze chciało socjalizmu? Jego formy się zmieniały - od niewolników w Rzymie, chłopów w feudaliźmie po dzisiejszych klientów państwa opiekuńczego - podstawowe potrzeby większości ludzi są zawsze takie same - bezpieczeństwo i brak odpowiedzialności ale do czasów Marksa, Lenina i Hitlera, brak odpowiedzialności, wiązał się z brakiem władzy...ale to właśnie ci lewicowi wizjonerzy sprzedali pomysł, że można nie ponosić ryzyka i być suwerenem 🤔wirek:
agulaj79 a może to Ty nie masz gustu? Tusk ma zawsze świetnie dobrane i skrojone garnitury, bardzo ładne buty, dobrze dobrane kolory. Nie ma do czego się przyczepić.
Zejdźmy z jego aparycji bo niestety widocznie nie mam gustu bo nie lecę na dobrze skrojone garnitury! Zresztą to wszystko za nasze pieniądze: doradcy od wizerunku itd. Poza tym co ma gust do jego kompetencji? Gada gładko i każdego omami. Widać to na lewo i prawo. Zauważyliście, że cokolwiek się dzieje złego on reaguje z jednodniowym opóźnieniem? Bo PRowcy muszą mu pomóc jak zareagować. Byle się nie zbłaźnić. Jest sztuczny.
Na palikota też nie będę głosować. Jest to dla mnie żadna alternatywa. Były POwiec który tylko pianę bije. Kolega Tuska i tyle. Mówią, że nie, ale wiadomo, że umowę już mają bo jakże by inaczej.
Nigdy w życiu, choćby przypiekali mnie żywcem, torturowali nie zagłosowałabym na to ścierwo, czyli PiS. Tak, wolałabym umrzeć. Czego wy wymagacie? Każda partia, która dojdzie do władzy, będzie garnąć szmal dla siebie! Będzie dbać o własne dupy, znajomości i bóg wie co jeszcze. A naród? Naród niech se sam radzi. PO naobiecywało (nie podrożeją bilety miejskie? Taaaaa, ciekawe, zamiast 39 płacę 45 za miesięczny!) i co? Paru rzeczy nie spełniło, pare zrobiło odwrotnie niż obiecywało. Ale głosować będę dalej na nich, chociaż coraz bardziej skłaniam się ku RPP. Coś nowego, ciekawa jestem tego całego Palikota, którego za czasów bytności w PO nie znosiłam. W wyborach na Prezydenta Warszawy pierwszy raz stanęłam przeciwko PO i na G-W nie zagłosowałam, bo tego babska nie trawię, jej pomysłów, arogancji. Głosowałam mimo wielkich pretensji ze strony rodziny, rzekomego marnowania głosu na Olejniczaka z SLD, ale w tej chwili jest to mało ważne.
pis to dla mnie zakłamanie, arogancja, chamstwo, obrzucanie błotem wszystkich wokoło tylko nie siebie, przypisywanie swoich "zasług" innym (wakacje pod palmą ich autorstwa przypisane PO bodajże?), stado zakochanych w Jarusiu idiotów, którzy by życie za niego oddali, pozabijali każdego kto by się zbliżył i włos by z glowy karłowi spadł (Maciora, Błaszczak i paru innych), mohery, ojciec Rydzyk szkalujący moje ukochane miasto. Jakby dać władze idiocie, to by drugi Hitler był.
problem polega na tym, ze gdyby ludzie przestali myslec kategoriami "wybieram mniejsze zlo", a zaglosowali na swoich realnych przedstawicieli, to okazaloby sie, ze takie partie jak nowa prawica, sld, sdpl, czy ruch palikota mialby duzo wieksze szanse na przekroczenie progu i zrobienie czegokolwiek.
problem polega na tym, ze gdyby ludzie przestali myslec kategoriami "wybieram mniejsze zlo", a zaglosowali na swoich realnych przedstawicieli, to okazaloby sie, ze takie partie jak nowa prawica, sld, sdpl, czy ruch palikota mialby duzo wieksze szanse na przekroczenie progu i zrobienie czegokolwiek. to raz...a dwa, to to, że ludzie o kompetencjach rozumowych Bischy mają czynne prawa wyborcze 🤔wirek: do przyłączenia Austrii, Hitler był wielbiony na europejskich salonach, więc bliżej do niego Tuskowi, niż Kaczyńskiemu 😂 ...i nie można wykluczyć, że Jewropejsi zafundują nam jakąś fajną wojnę (min Rostowski pewnie jest lepiej poinformowany 😉), po to żeby zakamuflować unijne bankructwo...tak jak wcześniej wywołał II Wojnę Światową, ich prekursor Adolf, aby nie musieć ogłaszać finansowej upadłości III Rzeszy 🙄
glosowac chodze. i za kazdym razem glosuje na ludzi, o ktorych mysle, ze sa moimi reprezentantami. i choc czasem nie wychodzi, nigdy nie uwazam, ze to byl zmarnowany glos.
mi nie wychodzi, od czasu wyborów do Sejmu, po ubeckim obaleniu rządu Olszewskiego i rozwiązaniu parlamentu przez pewnego pokojowego malarz...tfu tfu noblistę, przed tym zamachem, miałem w Sejmie trzech swoich posłów.
To darliby koty o coś innego. Co do Palikota to żadna nowość. On był Usunęli go za "hałas" jaki robił. A że mu się podoba (bo kasę przecież już ma) to wraca tam spowrotem. W sumie po prawdzie to do sejmu nie wiem na kogo głosować. Do senatu mam kandydata i to tylko dlatego, że jest moim sąsiadem i czemu nie. Może jak będzie trzeba to pomoże 😉
Salony, jakie salony, kiedyś może i było poważanie, kochali Hitlera w Europie, a nas mają w dupie głęboko. I jakby nami taki debil rządził i terroryzował to też nas będą mieć w dupie, włącznie z naszą ukochaną Hameryką. Takie mamy poważanie w świecie. Paru inteligentnych w świecie typu Bartoszewski, ŚP Geremek czy Buzek próbuje walczyć, ale marnie to wygląda. Dobrze, że się o tym nie przekonamy, a Twoje chamstwo i wyśmiewanie czyjegoś myślenia, bo jest inne niż Twoje 🤔wirek: A może należysz do grupy ludzi głosujących na PiS i inaczej nie umiesz, bardzo mi to pasuje. Nie chcesz czytać mojego gadania, to włącz ignoruj i "głupot" czytać nie będziesz. Zdanie jednego człowieka, który na wszystkich najeżdża, mało mnie obchodzi, chyba, że również inni by się wstawili za tym, że głupoty opowiadam, to starałabym się zmienić, w myśl zasady "jak Ci wszyscy mówią, żeś pijany, to się połóż". Cenię Twoje rady, zdanie w kwestii jeździectwa (nie licząc najeżdżania na wszystko co nie jest WKKW, skokami i ujeżdżeniem), bo masz wiedzę której nie mam zamiaru kwestionować, ale wyśmiewanie innych w innych kwestiach, bo ktoś myśli inaczej (i tylko Ty uważasz że to jest głupie)jest dla mnie więcej niż żałosne. Głosuje i przynajmniej mam później prawo na wszystkie debilne pomysły "swoich" i nie swoich marudzić, bo swój głos oddałam. A najwięcej krzyczą ci zawsze, co na wybory nie poszli.
A ja co wybory to mam takie same refleksje na temat PKW. Coraz mniej informacji. Dawniej stały takie tablice na każdym rogu z obwieszczeniami. Ja nawet nie wiem czy się wybiera jednego posła i jednego senatora czy inaczej. No i te urny. Jak znów w tym roku w obskurnym szkolnym hallu zobacze urnę co pamięta Bieruta.... I jeszcze obserwator PIS mi będzie przez ramię patrzył. W ubiegłych wyborach demonstracyjnie siadłam po turecku na środku sali i głosowałam na podłodze. A moja koleżanka niepełnosprawna już od lat parkuje wózkiem pod wysokimi schodami i tam siedzi. A schody nadal wysokie.
No własnie w estetyce PiSu miesci się odbieranie prawa głosu kazdemu, kto ma przeciwne do nich zdanie.
Sądzę, że ta przypadłość pochodzi od Jaroslawa, bo to już taka osobowość i biada jeśli taki dochodzi do władzy. Myślę, że jesliby usunąc z Pis Jarosława, Ziobre i innych tego typu ludzi, to w szeregach tej partii znalazłoby się sporo rozsądnych i w jakimś stopniu dbających faktycznie o dobro państwa ludzi. Piszę w jakimś stopniu - bo nie oszukujmy się, kazdy polityk kocha władzę = pieniądze. Wiele z rzeczy, które robi PO mi się nie podoba. Ale nie ma alternatywy. Oddanie głosu na partię inną, niż PO to zagłosowanie na Kaczyńskiego. Niestety taki mamy układ.
[quote author=Tomek_J link=topic=62790.msg1150898#msg1150898 date=1317969669] [quote author=Ktostam]To nie jest realny obraz świata. Żeby zachować równowagę powinieneś dopisać przy PO: świadomie skazując się na kłamstwa o brzozie smoleńskiej[/quote] Jest wolność słowa. Można zatem twierdzić, że to nie brzoza spowodowała urwanie skrzydła. Podobnie można twierdzić, że 2*2=5. W obi stwierdzeniach jest mniej więcej tyle samo sensu.
[/quote]
Niestety, nie mogę podać źródeł moich informacji, ale na 99,9% w miejscu gdzie rośnie sławetna brzoza samolot musiał lecieć kilkanaście metrów nad wierzchołkami drzew. Po drugie wcale nie urwał o nic skrzydła. Też jestem oszołomem? Bo mam inne informacje niż kłamstwa powtarzane "oficjalnie"? Myślę, że nienawiść zaślepia Ci oczy, zupełnie tak samo jak sekciarzom z PiS-u.
Salony, jakie salony, kiedyś może i było poważanie, kochali Hitlera w Europie, a nas mają w dupie głęboko. I jakby nami taki debil rządził i terroryzował to też nas będą mieć w dupie, włącznie z naszą ukochaną Hameryką. Takie mamy poważanie w świecie. Paru inteligentnych w świecie typu Bartoszewski, ŚP Geremek czy Buzek próbuje walczyć, ale marnie to wygląda.
Bartoszewski rzeczywiście dzielnie walczy - o niemieckie ordery. Geremek grał dobrze, ale dla Francuzów. Buzek to pacynka, nikogo poważnego się nie sadza na stołki w Eurowładzach. Kaczor chce dobrze, ale wychodzi żałośnie. Wśród obecnej "elity" politycznej nie ma człowieka, który chciałby i potrafił prowadzić politykę zagraniczną w Polsce. Dlatego skazani jesteśmy na bycie wasalem, tanią siłą roboczą, etc. Tylko potem się nie żalić, że wam do pierwszego nie starcza, hehe
Nigdy w życiu, choćby przypiekali mnie żywcem, torturowali nie zagłosowałabym na to ścierwo, czyli PiS. Tak, wolałabym umrzeć.
Młodzi, wykształceni zabierają głos 🙂
Polityką nie interesuję się na co dzień. Moje życie zawodowe sprawia, że znam jednak wiele osób ze świecznika, jestem w to wciągany, mimo, że się tym brzydzę. Co wzbudza moje zdumienie czytając to forum to fakt, że im jesteś większą szują/karierowiczem/złodziejem tym wzbudzasz większą tutaj sympatię. A jak jesteś niezdarną safandułą/niezgułą, głupkiem, ale jednak dobrodusznym, jak Kaczor, to wzbudzasz nienawiść. Wy po prostu lubicie jak się was dyma 🤣 To trochę jak w szkole, gdzie dzieci się śmieją z tych lekko upośledzonych, a podziwiają tych silnych, którzy biją, zabierają kanapki i wprowadzają swoje porządki siłą.
[quote author=Tomek_J link=topic=62790.msg1150898#msg1150898 date=1317969669] A słowa "Jakby dać władze idiocie, to by drugi Hitler był." proponuję sobie dobrze wziąć do serca, bo to sama prawda. [/quote]bardzo bardzo mnie zwiodłeś Tomku...natomiast Bischa zupełnie nie 😁 Paru inteligentnych w świecie typu Bartoszewski, ŚP Geremek czy Buzek próbuje walczyć, ale marnie to wygląda. Bartoszewski co najwyżej walczy o własną legendę, Buzek już sam nie wie o co, a Geremek nie może być "ŚP" ex definitione! ale trzeba mieć minimum rozumu, żeby to wiedzieć...jakieś minimum dostatecznie odżywionego mózgu.
ja zdecydowałam. Nie zagłosuję przeciw PO czyli na PIS, tylko zagłosuję za RPP. Ma kase, to przynajmniej będzie szansa, że nie będzie chciał nas okradać. wolałabym korwina, ale nie wiem w ogóle czy będzie taka możliwość, z resztą i tak osiągnie za małe poparcie na cokolwiek...
[quote author=edyta link=topic=62790.msg1150949#msg1150949 date=1317973780] Oddanie głosu na partię inną, niż PO to zagłosowanie na Kaczyńskiego. Niestety taki mamy układ.
nie prawda! wlasnie o to chodzi! przestancie myslec w ten sposob! w tym kraju trzeba zrobic rewolucje. i odsunac i pis i po. [/quote]
. wolałabym korwina, ale nie wiem w ogóle czy będzie taka możliwość, z resztą i tak osiągnie za małe poparcie na cokolwiek... jest taka możliwość, przecież KNP ma listę nr 9, a taka rezygnacja to samospełniające się proroctwo. ja na swój sposób kibicowałem awanturze Palikota, jednak przyjaciół trzeba sobie umieć dobierać i zupełnie mnie do siebie zniechęcił poparciem jakie dostał od celebrytów typu Jakub Wojewódzki, czy hominternu.