ja mam ten przywilej, że mi nie zabierają, ale to wynika z legalnego prowadzenia działalności gospodarczej i wystawiania FV za swoje szkoleniowe usługi
Facella, bez przesady, ten parkur na brązie to ma aż śmieszną wysokość i chyba każdy koń ją pokona ;D. Mój zamiast skakać galopował po tych śmiesznych "przeszkodach" 50 cm ;D.
ja mam ten przywilej, że mi nie zabierają, ale to wynika z legalnego prowadzenia działalności gospodarczej i wystawiania FV za swoje szkoleniowe usługi
Zazdroszę własnej działalności. Ja niestety, choć również legalnie, umowa o dzieło.
dla mnie się podoba pytanie nr 115 na brązowej jak bym swoim babom dała 6,4 kg owsa to o ile by one to przeżyły to ja na pewno nie nigdy w życiu nie pójdę zdawać jakiejś śmiesznej odznaki nigdy przenigdy wolę nigdy nie wystartować niż się błaźnić - bo dla mnie to właśnie błazenada przedszkole i szkołę podstawową to ja mam już za sobą ponadto osoby które egzaminują same niejednokrotnie w połowie nie są tak dobre jak ci jeźdźcy którzy odznaki zdają
Jeśli ktoś nie ma własnego konia a ma ambicje by ładnie zdać odznakę to szczerze polecam Wolicę koło Kalisza. Kilka dni temu zdawałam tam srebro i jest to jedna z nielicznych stajni które znam, gdzie konie naprawdę są na poziomie odznak. Dwa lata temu organizowali też złoto, ale musi się zebrać grupa min. 4 chętnych, może ktoś planuje zdawać w przyszłe wakacje? 🙂
dumkowa dwa lata temu organizowali złotą na swoich koniach i na cztery osoby - trzy zdały, więc myślę, że konie do tego poziomu są 🙂 planujesz zdawać w przyszłości?
Naciau, ja zdawałam. Konie mają bardzo spokojne i dobrze ułożone. Czy łatwo zdać? Trudno powiedzieć, bo to zależy od turnusu. Raz egzaminu oficjalnego nie ma, a raz wszystko po kolei. Teorię trzeba dobrze umieć. A resztę raczej łatwo. Ja zdawałam tam poprawkowy z praktycznej części i no problem. W wakacje wybieram się na srebrną.
Jak przedstawia sie respektowanie naszych odznak jezdzieckich w Niemczech jezeli chodzi o udzial w zawodach jezeli kon jest zarejestrowany w Niemczech ❓
Jak przedstawia sie respektowanie naszych odznak jezdzieckich w Niemczech jezeli chodzi o udzial w zawodach jezeli kon jest zarejestrowany w Niemczech ❓
Przecież koń nie ma nic do jeźdźca. Niemiecki system, to niemiecki system, raczej żeby tam startować musisz się od nowa piąć ichniejszym systemem lub mieć wydaną "licencję gościa"
kacperka ja zdawałam w Huzarze. Klub wspaniały. trenerzy zwracają uwagę na każdego wszystko jest dopracowane. sędzią jest pan Marek Samsel ktory uczy skoków. pani Ksenia uj doprowadza doperfekcji. Ja zdawałamna Gromie iuzyskałamz ujezdzenia 9 pkt a ze skoków 7. Konie na wysokim poziomie odznakowym atmosfera wspaniała i warunki też super. Myślalam że schudne na obozie ale panie kucharki nie pozwalały PAPU tez dobre 😀 PS. Grom to dobry koń ale leniuch jak ja 😀 sie dobraliśmy. ANEMICZNIE... xd