Forum konie »

Odznaki PZJ

może miała ostrogi ale ich nie używała 😉

Używała i to dość mocno, jedna w końcu spadła jej na dół 😀
a chyba że tak. No to zapewne egzaminatorzy nie znali regulaminu
[quote author=Łaciaty link=topic=62.msg1098139#msg1098139 date=1312982841]
[quote author=ElaPe link=topic=62.msg1098134#msg1098134 date=1312982539]
może miała ostrogi ale ich nie używała 😉

Połowa jezdzi na odznake z ostrogami ,
To wreszcie mozna czy nie ? Bo niby na stronie pzj jest ze nie mozna a w praktyce zdają z ostrogami :/
[/quote]

ni można używać - ale mieć można z tego wniosek
[/quote]

Dzięki za odpowiedz , w tych czasach malo kto przestrzega zasad < z tego co widac nawet sędziowie na odznakach > . Na ostrogi nie zwracają uwagi , a przyczepiają się do głupot <wysokosci jezdzca > ;/
wyjscie jest proste, skoro regulamin mowi, ze nie wolno, to nie wolno, ale trzeba wxziac w kieszen i spytac komisje😉

a co do wielkosci jezdzca, to ja tez widzialam taki przypadek i wtedy sie nie dziwilam, dziewczyna moje oko z 80-90kg zywej wagi usilowala zdawac na walijczyku ze 110cm w klebie. z calym szacunkiem dla pomyslodawcy - kucyk ledwo dreptal. po czesci ujezdzeniowej nie pozwolono jej podchodzic dzieki bogu do skokowej.
wyjscie jest proste, skoro regulamin mowi, ze nie wolno, to nie wolno, ale trzeba wxziac w kieszen i spytac komisje😉

Popieram , to chyba najlepsze co mozna z tym zrobic . Moze pozwolą 😉
ElaPe, Akurat Zagorowa zna i to bardzo dobrze niestety 😀
Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, bo już dziurek nie było, a do ostróg sie nie przyczepiła, czyli, że chyba no właśnie niemożna, ale można 😀

Ale również jestem zdania Łaciaty i faith

a co do wielkosci jezdzca, to ja tez widzialam taki przypadek i wtedy sie nie dziwilam, dziewczyna moje oko z 80-90kg zywej wagi usilowala zdawac na walijczyku ze 110cm w klebie. z calym szacunkiem dla pomyslodawcy - kucyk ledwo dreptal. po czesci ujezdzeniowej nie pozwolono jej podchodzic dzieki bogu do skokowej.

CHyba ze taka rożnica jest , to wtedy się zgodze . Ja widzialam przypadek w którym sędziowie chyba sobie ubzdurali troszke , bo dziewczyna waząca ok . 35 - 40kg , drobna , wzrostowo jakies 140< jesli nie mniej > na hucule to chyba nie grzech <?>
ElaPe, Akurat Zagorowa zna i to bardzo dobrze niestety 😀
Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, bo już dziurek nie było, a do ostróg sie nie przyczepiła, czyli, że chyba no właśnie niemożna, ale można 😀

Ale również jestem zdania Łaciaty i faith

To moze sie zapytali przed xd Nigdy nie zaszkodzi a wręcz pomoze . Z tego co na odznakach sie dzieje wywnioskowuje KTO PYTA NIE BŁĄDZI 😉
Ja co prawda mam ponad 170 a koń 140, ale ważę jakieś 50 kg, kucyś to konik polski, więc daje ze mną radę 🙂.
Sisisa, Tak btw. musisz być chudzielcem *.*
Ja mam 170, koń też koło 140, ale waże 55 i chyba już przestane na niej jeździć 🙂
[size=10pt]Na egzaminie na srebrną odznakę ostrogi są dozwolone.
Proszę poczytać przepisy na stronie PZJ
[/size]
chciałam właśnie to napisać, mi proponowali żebym wzięła [instruktorka ze stajni z której miałam konia].
Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona,
a co w tym złego? nie rozumiem 😡
[size=10pt]Na egzaminie na srebrną odznakę ostrogi są dozwolone.
Proszę poczytać przepisy na stronie PZJ
[/size]

Mi chodzilo ze na brązie 😉
Przepisy czytane , ale chyba niedoczytalas moich wczesniejszych postów <?>
Jeśli nie doczytałam to przepraszam  😡
Osobiście pilnuję tego kto może a kto nie może zakładać ostróg.
Jak przygotowywaliście się do części teoretycznej na brąz?
przeczytac pytania, jak masz z jakims problem, to na karteczke, z jednej strony pytanie, z drugiej odpowiedz i do kieszeni😉 wyjmuj w wolnej chwili i czytaj😉
na stronie PZJ sa pytania z odpowiedziami, podobnie na srebrna. W zasadzie wystarczy przeczytac Pruchniewicza, bo mam wrażenie, że jest to kopia tej ksiązki w formie pytań i odpowiedzi...
Jeśli nie doczytałam to przepraszam  😡
Osobiście pilnuję tego kto może a kto nie może zakładać ostróg.

🙂
chciałam właśnie to napisać, mi proponowali żebym wzięła [instruktorka ze stajni z której miałam konia].
Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona,
a co w tym złego? nie rozumiem 😡

No właśnie ja tego nie rozumiem, ale nie dopuściła jej do przejazdu i na szybko musieliśmy zmieniać puśliska...
hej,
Orientuje sie ktoś w ktorych osrodkach w okolicach Warszawy sa organizowane egzaminy na brązową odznake, gdzie ewentualnie mozna przyjechac dzien wczesniej z koniem oraz przenocowac?
Planuje w przyszlym sezonie  podjąc się brazowej odznaki ale chcialabym miec opinie o tego typu miejscach jeszcze w tyn roku 🙂
Bede wdzieczna na info na priv.
W Sielance w Warce będzie egzamin 30 sierpnia, można przyjechać z koniem wcześniej, trwa przyjmowanie zgłoszeń
http://www.equisport.pl/
Zdawał ktoś srebro w Aromerze? Jak było? Egzaminatorzy wymagający? Na co zwracają największą uwagę? Mam nadzieję, że nie wymagają odpowiedzi tak dokładnych jak w zestawie pytań? 🙂
Ile czekałyście na przysłanie odznaki? ; > Bo ja właśnie na moją czekam i nie wiem ile ; /
Proszę o szybką odpowiedź ; )
montana kto jest w komisji i czy jest tez zloto? moge sobie przytachac dwa konie?-1 na uj 2 na skoki?
Dracula, ja 1,5 roku i chyba sie nie doczekam  🤣 Odbiorę sobie srebro, bo brązu już mi się nie chce szukać. 🙂
Zdawał ktoś srebro w Aromerze? Jak było? Egzaminatorzy wymagający? Na co zwracają największą uwagę? Mam nadzieję, że nie wymagają odpowiedzi tak dokładnych jak w zestawie pytań? 🙂

do Sielanki to kawałek 🙁 a daleko jak dla mnie.
Czy zna ktos moze jeszcz jakis inny osrodek?
Dracula, ja 1,5 roku i chyba sie nie doczekam  🤣 Odbiorę sobie srebro, bo brązu już mi się nie chce szukać. 🙂

miło XD to ja sobie też chwilę poczekam  😵  🤣
ale dzięki  😀
a co w przypadku, gdy zawodnik rozpoczął karierę sportową przed 2007 rokiem, ma II klasę sportową i zamarzyło mu się posiadanie odznak, a co 😉 /skoki/

Czy jest zwolniony z jakiejkolwiek części egzaminu? Czy posiadacz II klasy sportowej musi zdawać egzamin na brązową odznakę czy może coś "przeskoczyć"?

jesteś zwolniona z części skokowej egzaminu.
Ale ujeżdżenie na brąz zdawać trzeba? I jak rozumiem, egzamin kosztuje tyle samo? /trzeba opłacić całość/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się