[quote author=Łaciaty link=topic=62.msg1098139#msg1098139 date=1312982841] [quote author=ElaPe link=topic=62.msg1098134#msg1098134 date=1312982539] może miała ostrogi ale ich nie używała 😉
Połowa jezdzi na odznake z ostrogami , To wreszcie mozna czy nie ? Bo niby na stronie pzj jest ze nie mozna a w praktyce zdają z ostrogami :/ [/quote]
ni można używać - ale mieć można z tego wniosek [/quote]
Dzięki za odpowiedz , w tych czasach malo kto przestrzega zasad < z tego co widac nawet sędziowie na odznakach > . Na ostrogi nie zwracają uwagi , a przyczepiają się do głupot <wysokosci jezdzca > ;/
wyjscie jest proste, skoro regulamin mowi, ze nie wolno, to nie wolno, ale trzeba wxziac w kieszen i spytac komisje😉
a co do wielkosci jezdzca, to ja tez widzialam taki przypadek i wtedy sie nie dziwilam, dziewczyna moje oko z 80-90kg zywej wagi usilowala zdawac na walijczyku ze 110cm w klebie. z calym szacunkiem dla pomyslodawcy - kucyk ledwo dreptal. po czesci ujezdzeniowej nie pozwolono jej podchodzic dzieki bogu do skokowej.
ElaPe, Akurat Zagorowa zna i to bardzo dobrze niestety 😀 Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, bo już dziurek nie było, a do ostróg sie nie przyczepiła, czyli, że chyba no właśnie niemożna, ale można 😀
wyjscie jest proste, skoro regulamin mowi, ze nie wolno, to nie wolno, ale trzeba wxziac w kieszen i spytac komisje😉
a co do wielkosci jezdzca, to ja tez widzialam taki przypadek i wtedy sie nie dziwilam, dziewczyna moje oko z 80-90kg zywej wagi usilowala zdawac na walijczyku ze 110cm w klebie. z calym szacunkiem dla pomyslodawcy - kucyk ledwo dreptal. po czesci ujezdzeniowej nie pozwolono jej podchodzic dzieki bogu do skokowej.
CHyba ze taka rożnica jest , to wtedy się zgodze . Ja widzialam przypadek w którym sędziowie chyba sobie ubzdurali troszke , bo dziewczyna waząca ok . 35 - 40kg , drobna , wzrostowo jakies 140< jesli nie mniej > na hucule to chyba nie grzech <?>
ElaPe, Akurat Zagorowa zna i to bardzo dobrze niestety 😀 Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, bo już dziurek nie było, a do ostróg sie nie przyczepiła, czyli, że chyba no właśnie niemożna, ale można 😀
Ale również jestem zdania Łaciaty i faith
To moze sie zapytali przed xd Nigdy nie zaszkodzi a wręcz pomoze . Z tego co na odznakach sie dzieje wywnioskowuje KTO PYTA NIE BŁĄDZI 😉
chciałam właśnie to napisać, mi proponowali żebym wzięła [instruktorka ze stajni z której miałam konia]. Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, a co w tym złego? nie rozumiem 😡
przeczytac pytania, jak masz z jakims problem, to na karteczke, z jednej strony pytanie, z drugiej odpowiedz i do kieszeni😉 wyjmuj w wolnej chwili i czytaj😉
na stronie PZJ sa pytania z odpowiedziami, podobnie na srebrna. W zasadzie wystarczy przeczytac Pruchniewicza, bo mam wrażenie, że jest to kopia tej ksiązki w formie pytań i odpowiedzi...
chciałam właśnie to napisać, mi proponowali żebym wzięła [instruktorka ze stajni z której miałam konia]. Przyczepiła sie nawet do tego, że dziewczyna miała owinięte strzemiona, a co w tym złego? nie rozumiem 😡
No właśnie ja tego nie rozumiem, ale nie dopuściła jej do przejazdu i na szybko musieliśmy zmieniać puśliska...
hej, Orientuje sie ktoś w ktorych osrodkach w okolicach Warszawy sa organizowane egzaminy na brązową odznake, gdzie ewentualnie mozna przyjechac dzien wczesniej z koniem oraz przenocowac? Planuje w przyszlym sezonie podjąc się brazowej odznaki ale chcialabym miec opinie o tego typu miejscach jeszcze w tyn roku 🙂 Bede wdzieczna na info na priv.
Zdawał ktoś srebro w Aromerze? Jak było? Egzaminatorzy wymagający? Na co zwracają największą uwagę? Mam nadzieję, że nie wymagają odpowiedzi tak dokładnych jak w zestawie pytań? 🙂
Zdawał ktoś srebro w Aromerze? Jak było? Egzaminatorzy wymagający? Na co zwracają największą uwagę? Mam nadzieję, że nie wymagają odpowiedzi tak dokładnych jak w zestawie pytań? 🙂
do Sielanki to kawałek 🙁 a daleko jak dla mnie. Czy zna ktos moze jeszcz jakis inny osrodek?
a co w przypadku, gdy zawodnik rozpoczął karierę sportową przed 2007 rokiem, ma II klasę sportową i zamarzyło mu się posiadanie odznak, a co 😉 /skoki/
Czy jest zwolniony z jakiejkolwiek części egzaminu? Czy posiadacz II klasy sportowej musi zdawać egzamin na brązową odznakę czy może coś "przeskoczyć"?