:O Acha... bo juz sie martwiłam... Pani z PZJ napisala mi, że powinnam dostac jakies "zaswiadczenie" o zdawanej odznace a ja nic nie dostalam, to rowniez normalne?
Przejsc do klusa tak szybko jak sie da i zagalopowac poprawnie w trakcie wykonywania elementu🙂 przynajmniej tak bylam uczona🙂 nie powtarzac, nie robic wolt🙂
...albo po prostu przed narożnikiem-do kłusa i w narożniku zagalopowanie-jak koń ewidentnie nie lubi na daną nogę. A jak się nie uda, to trudno, nikt się bardzo, bardzo nie będzie czepiał. No, chyba, że egzaminator wyjątkowo 'czepliwy' 😉 U mnie odznaki egzaminował między innymi Mickunas i tłumaczył nam właśnie, że ludzie za bardzo się przejmują galopem na daną nogę. 😉 Jedna dziewczyna jechała właśnie na koniu, na którym na prawo trudno zagalopować, próbowała zmienić, ale się nie udało. Ale nikt nie robił afery.
tak mi odpisali z sopotu "na przełomie września i października, termin będzie znany i podany na stronie www.hipodrom.sopot.pl pod koniec przyszłego tygodnia"
...albo po prostu przed narożnikiem-do kłusa i w narożniku zagalopowanie-jak koń ewidentnie nie lubi na daną nogę. A jak się nie uda, to trudno, nikt się bardzo, bardzo nie będzie czepiał.
W skokach pewnie nie , ale na czworoboku czepiać się będą...
Faith ma rację - należy poprawić przez lotną/kłus/stęp - zależy kto co umie... Ona tak wczoraj pojechała i ... zdała :-)
Zgubiłam gdzieś na wakacjach biały czaprak i teraz nie wiem co robić - ubrać się jak na konkurs, tzn. koszula, plastron, marynarka, białe bryczesy i założyć koniowi kolorwy czaprak, czy skoro nie ma białego czapraka to ubrać się elegancko ale nie galowo? 😡 Brązową będę jechać.
No tak też pomyślałam, że byle jakiś schludny i nie różowy (chociaż czemu nie, mam ładny różowy 😁 ) i nie powinni mnie pogonić. A jeszcze takie pytanie. Cytat:
"W przypadku zgłoszenia sie na egzamin poprawkowy bez kopii protokołu od zdajacego pobierana jest opłata w wysokosci 25 PLN."
Czyli jeśli nie zdam, ale zgłoszę się na poprawkę z tym protokołem, to yyy nic nie płacę?
Edit: Pytanie nr dwa - czy skoro można jechać w ochraniaczach, to można też w owijkach?
Ja mam wiadomosc dla tych ktorzy zdali odznake w Lublinie w Bonanzie i nie dostali jeszcze odznaki. Otorz doszlo kilka odznak do bonanzy i trzeba sie zglosic po nie w ta sobote najwczesniej. Bedzie to 17.10.09r. i akurat zawody. Pozdrawiam 🏇 😅 Ja rowniez pojade, bo zdalam brazowa 28.02.09r. i juz ile mozna czekac 👿 🤬
Jeśli gdzieś była odpowiedź to przepraszam, ale powiedźcie mi proszę czy jak startuję sobie w regionalnych od ładnych paru lat, nie musiałam zdawać brązu to zeby zacząć jeździć Ogólnopolskie to muszę zdać srebrną? No i czy część skokowa jest obowiązkowa ( zaznaczam ze w skokach startować nie chcę i mój koń skakać nie może)? Właśnie od Aromeru też się chcę wybrać na odznakę 🙂 21.11