Forum konie »

Odznaki PZJ

jak patrzylam na pzj na wykaz osrodkow w ktorych beda jesienia odznaki to sie nie dopatrzylam niczego w okolicach wroclawia 🙄 moze ktos jednak wie cos na temat odznak w najblizszym czasie w tych okolicach?
Mam pytanko do mazowieckich Forumowiczów.. 👀

gdzie najlepiej zdac brązową odznakę pod Warszawą ewentualnie w Warszawie?
Na koniu klubowym...

na stronie PZJ nie otwiera mi sie prawie nic🙁

aa i czy w Aromerze jest mozliwosc zdawania na koniu klubowym?
W Aro jest taka możliwość 😉
Czy ktoś wie czy w tym roku na terenie małopolski będzie egzamin na złoto?
Dzieki Sierra
to chyba mam tam najbliżej 😉
Strucelka jeśli dojdzie do skutku kurs instruktorski w Toporzysku, to przy okazji egzaminu na instruktora szkolenia podstawowego PZJ prawdopodobnie będzie można zdawać na złoto.
Mam pytanie czy mogę pojechac konkurs licencyjny bez srebrnej odznaki?
Tak - kolejność nie jest istotna, ale do licencji trzeba mieć i to i to.
jestemzlasu a jaki jest mniej więcej planowany termin?

No i jak z tym złotem jest, ile stoi cm na parkurze? Jest w ogóle wzięta pod uwagę kategoria kucykowa? I jak z częścią ujeżdżeniową? Bo ja słyszałam, że najczęściej z trudniejszych elementów wymagają ustępowań i łopatek, tak?
Strucelka, na parkurze stoi max 90cm  i na stronie pzj  jest napisane, że "odległości pomiędzy przeszkodami powinny być dopasowane do możliwości konia". Natomiast nie moge tam znaleźć programu próby ujeżdżenia na złotą, a przysięgłabym, że była  🤔
Bo tam nie ma programu, musisz pokazać okreslone elementy w dowolnym układzie.
Mam pytanie czy mogę pojechac konkurs licencyjny bez srebrnej odznaki?

ba, jezeli zaliczysz licencyjny to na srebrnej mozesz jechac tylko ujezdzenie
wiecie może, czy można brąz jechać na hacku?
Nie. Zarówno próbę ujeżdżeniową jak i skokową trzeba jechać w ogłowiu wędzidłowym 😉
Czy ktoś się wybiera na egzamin do Sawanki 10.10.09? 😉
Raven, pewnie ja  🙂
O no proszę 🙂 Brąz? Na Dzionku?
Ja też mam nadzieję, że pojadę i że się spotkamy na miejscu 😉
Brąz, a czy na Dzionku to się okaże - wolałabym go tam nie ciągać, tylko zdać na koniu miejscowym, o ile będzie taka możliwość i nie będzie absurdalnie droga.
Fajnie ja, byś była, byśmy się wzajemnie wspierały  😀
Brąz, a czy na Dzionku to się okaże - wolałabym go tam nie ciągać, tylko zdać na koniu miejscowym, o ile będzie taka możliwość i nie będzie absurdalnie droga.

Jutro będę pewnie dzwonić w tejże sprawie, to mogę Ci przekazać co i jak i za ile 😉
Chciałam zdawać na Nowej, ale już wiem, że na 100% na niej nie pojadę... 🙁
OK, to dawaj mi znać!
Czy ktoś się wybiera na egzamin do Sawanki 10.10.09? 😉

fajny termin- Dzionka , dowiadywałas sie czy mozna na miejscowym koniu zdawac? Wogóle to gdzie ejst Sawanka? 😡
jodzi, Raven się będzie jutro dowiadywać i da tu znać  🙂

tu jest adres stajni:
http://www.sawanka.pl/
O żesz, ode mnie to strasznie daleko... szkoda, bo pojechałabym na srebro z Czardaszko.

Choć może jak nic innego się nie urodzi do tego czasu, to może byśmy się pojawili.  🤔
Ja bym chętnie wybrała się na złoto,ale czekam aż w Aromerze coś zrobią🙂
No i nie jadę 🙁
Dzwoniłam do Sawanki i owszem, istnieje mozliwość zdawania na ich koniu, ale niestety juz wszystkie są zarezerowane, więc nie da rady 🙁
Jakby co, jeśli chodzi o zdawanie na własnym koniu, to koszt wynosi 100zł.

No i zupa 😫 👿
D&A Też cichaczem czekam na Aromerowo 😉
No to szkoda... Chyba nie będę Dzionka ciągnąć taki kawał, poczekam na inny termin.
Kiedy powinni przesłać odznakę po egzaminie?
u mnie potrwało to ok. 1,5 miesiąca.
A ja tylko 2tygodnie czekałam na swoje sreberko  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się