Forum towarzyskie »

Wszystko o Papugach

http://www.papugi.resnet.pl/main.htm

oraz na różnych forach wyczytałam, że nie powinno się sypać żwirku. Mając kiedyś faliste sypałam i nic nie było, wczoraj przeczytałam, że większym się nie sypie. Dlatego pytam dla upewnienia się, bo sama już nie wiem.
siwaaa ja miałam (i teoretycznie nadal mam) aleksandrettę obrożną. Cudne stworzenie ale wymaga duuzo cierpliwości. Jakbyś miała jakieś pytania to wal śmiało🙂 Samiczkę czy samca chcesz wziąć?

Ps. Pamiętaj, że każda papuga powinna mieć swoje "papiery". Nie bierz papugi z nieznanego źródła i bez obrączki, otrzymasz wystraszonego ptaka z łapanki i napędzisz czarny rynek.
Najchętniej wzięlibyśmy samca, bo podobno* szybciej się uczy i zapamiętuje.

A bardzo chętnie popytam  😉

Dobrze, że piszesz o papierach. Będę miała to na uwadze.

* wyczytane gdzieś na forach
Post pod postem, ale nikt nie pyta a ja mam pytanie.  😉

Jakimi zabawkami najbardziej bawią się wasze papugi??
Dzisiaj doszła klatka, staram się ją umeblować ale nie mam pomysłu. Na tę chwilę man jedną huśtawkę z linek i klocków, plus drewnianą z klockami, 4 drążki  plastikowe i długi kijek.  🙂

Jutro będzie aleksa, aż się boje pierwszych dni, a zarazem nie mogę doczekać  😀.

Chusteczki higienieczne... Nie ma lepszej zabawy niż mord niewinnej chusteczki🙂
Prawie jak u dzieci, wszystko co nie jest  dla nich przeznaczone-jest najlepszą zabawką 
Pako przyjechał dzisiaj rano.  Zajada się owocami podanymi przez kraty z ręki. Więc mam wielką nadzieję, że z oswajaniem nie będzie problemu.
Powodzenia i cierpliwości życzę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się