Forum towarzyskie »

Zmierzch, Księżyc w Nowiu, Zaćmienie, Przed świtem

emo nie emo, tak napisana ksiązka to tak grają 😉
ale jakby oni grali, to bym sie nie czepiala
A i Stewart i Pattison maja przez cały film JEDNĄ minę.
Pattison wyglada jakby miał zatwardzenie, a ona na przerośniety trzeci migdał. 😉

Zdecydowanie tez sie dziwie zachwytom. 😉
W sumie mnei pattinson podobal sie w 1 czesci wygladal JESZCZE jak czlowiek;p a w tej to masakra;/ i na te wszystkie gale przylazi jakby mu wode wylaczyli w domu. Ale wiadomo wszystko rzecz gustu a o gustach sie podobniez nie dyskutuje;p teraz czekajmy na 3 czesc😉 byle do czerwca😀
Ja właśnie skończyłam czytać ostatnią część..

Co jak co ale mnie się tam Pattison podoba a i Kristen uważam,ze fajnie pasuje do roli, chyba głównie dzięki tej niebanalnej urodzie..

Ale jak już mówiliście, o gustach się nie dyskutuje 😉
Jak dla mnie obsada trafiona 😉 A gust każdy ma inny no i cóż można zrobić 😉
Ja sie przemogłam i postanowiłam obejrzeć "Zmierzch". Wybaczcie, ale to nawet nie może aspirować do miana 'zabijacza czasu'. Ten film obraża moją inteligencję  🙄 Miałam wrażenie, że twórcy chcą jak najszybciej zrealizować wszystkie wątki- byle romantyczniej, ckliwiej i bardziej słodko. Szkoda, ze po drodze zgubili logikę. I te dialogi o jagnięciu, lwach i innych pseudo-filozoficznych metaforach (choć to akurat z książki)-nawet Pattison się śmiał jak to mówił!  😁. Jeśli "Księżyc w nowiu" jest gorszy od 1-szej części ( a tak podobne jest w istocie), to ja naprawdę nie wiem gdzie ten świat zmierza  😁 Ja będąc 13-letnią dziewczynką pisałam opowiadanka na porównywalnym poziomie- z perspektywy czasu wiem, że to nadawało się tylko do spalenia.
edit: I ta 'gra' aktorska. Wiecznie zdziwiony Edward i mroczna Bella, której nie zdziwi nic na tym świecie-nawet ugniatanie drzwi samochodów jakby to było ciasto na ruskie.
ja podobnie jak Averis sie przemoglam - jak na razie do obejrzenia I czesci - i mam dokladnie takie same odczucia! 🙄 aktorka grajaca belle jakos nie wzbudzila we mnie wiekszych emocji, natomiast pattisonem bylam mocno rozczarowana  🙄 fakt fajnie byl ubrany w filmie  😎 ale jak na "przystojniaka" to on mi sie kojarzy z "dzwonnikiem z notre dame...  🤔wirek: 😂
Ja książke lubiłam... do czasu nagrania filmu.
Uważam, że bardzo dobra powieść- dobra pisarka, ale film jest jedną wielką tragedią.
Ani Edward, ani Bella w filmie nie zrobili na mnie wrażenia.
Mnie zastanawia jedno- jak oni nakręcą scenę narodzin dziecka Belli  😁 To będzie lepsze niż Piła VI.
A czy ktoś może kojarzy,  w którym momencie w New Moon była piosenka Editors - No sound but the wind   :kwiatek: ?
Averis, wyobraziłam sobie. To byłoby mocne. Pewnie tego nie pokażą do końca, jedynie jak trzaska jej kręgosłup.
Pierwsza i druga książka super, reszta bez pomysłu, a po lekturze czwartej zwątpiłam. Natomiast filmowy Zmierzch do bani.
Wczoraj ściągnęłam sobie New Moon z neta, oczywiście wersja kinowa. Śmiechu miałam że hej, zwłaszcza, że w tle ludzie wciąż się z czegoś cieszyli  😁
Ale moim zdaniem dwójka lepsza od jedynki jeżeli chodzi o film 😉 Gra Kristen dużo bardziej mi się podobała (gdzie przy Zmierzchu nie potrafiłam zrozumieć dlaczego ją wzięli), natomiast nie mogłam patrzeć na Roberta. Nie wiem co niektórzy w nim widzą, ale jak dla mnie jest on po prostu brzydki i wciąż taki sam 🤔wirek:
No i zbankrutuję...
Wyszła nowa seria opowieści A. Rice. I szykuje się kolejna ponoć. Tym razem skupia się na Mayfairach 😁
Ale się nie mogę doczekać 😜

Myślałam, ze Rice'owa przestała już pisać, a tu wychodzą co jakiś czas nowe książki. Ja już nie nadążam za zbieraniem tego 😉
Jasnowata jak znalazłaś New moon??
klaus a od czego są torrenty?? tam chyba człowiek znajdzie każdy film 🙂
Albo np. peb.pl i linki do rapidshare.

EDIT: http://peb.pl/lq-ts-cam-r5-tvrip-6/687142-mix-zmierzch-ksiezyc-w-nowiu-twilight-4.html
Tylko trzeba się zalogować.
Ja próbuję przez osiołka ale póki co bezskutecznie 🙁
eeee, co to za przyjemnosc ogladac kinowki. Ja zawsze czekam az na dvd wyjdzie, wtedy zasysam i puszczam na 42 calowej plazmie  😁
Spróbuję przez torrenta, tyle, że z moim szczęściem to ściągnę epokę lodowcową po raz tysięczny hihi
Przyjemność, nie przyjemność, to uzależnienie 😀
www.torrentz.com

Czytaj tylko komentarze. Bo dość często jest napisane jaka wersja itp.

Freddie ja też takzwykle robie, ale byłam ciekawa filmu. A że czasu na kino nie mam ;/;/
klaus - ja jestem wierna chomikuj.pl - szybko, przyjemnie, zapłaciłam 3zł za dodatkowy transfer i mam. A wystarczy wpisać w google "New Moon online/download" i już 🙂 Z polskimi napisami, dobrze dopasowanymi też nie ma problemu 🙂
EDIT: A i chomik jest jako tako bardziej legalny. Torrent ma podobno słabe zabezpieczenia i mogą łatwo namierzyć komputer. Przez osiołka (e-mule) dobrze się ściąga, ale jak dla mnie, to za dużo roboty i myślenia  👀
Jasnowata podasz bliższe namiary znacyz link? ;> może być na priv
Bo ja szukałam ale znajduje marne wersje
Jasnowata z tym namierzaniem to jest wszystkopodobne. Dopóki nie zmienią przepisów wszystko jest "legalne". Bo z tego co pamiętam nie wolno w szczególności udostępniać.
na isohunt jest dobra wersja, czysta i w tym, co ma najwięcej komentarzy jeden z górnych to komentarz z linkiem do new moon na innym serwerze i normalnie bajka, ktoś chyba miał prywatny seans i nagrał ; )
Kurcze, nie mogę znaleźć profilu z którego ściągałam  🤔 Ale nie mam najlepszej wersji, da się oglądać, ale co kto lubi. Jeszcze poszukam.
In, mogłabyś podlinkować?  😀

EDIT: O, chyba znalazłam: http://chomikuj.pl/aniulka31?fid=188008850  tyle że rmvb trzeba przekonwertować na avi, bo nie odczyta. Brat mi to zrobił programem AnyDVD Professional.
Jasnowata, Rmvb odczyta nawet Allplayer. Tylko trzeba ściągnąć kodeki. Np te: http://www.xpcodecpack.com/
Używam je kilka lat już i nigdy nie zawiodły. Działają nawet na viście.
Najlepsze do rmvb odtwarzania jest DziobasRARplayer, kocham ten program ; ) I jeszcze RealPlayer też jest dobry : )
I spróbuję znaleźć to, co ja ściągnęłam, ale nie obiecuję ; )
Jak się ma się ma Chomika Explorer, to nawet ściągać nie trzeba. Można oglądać online 🙂
edit: Można oglądać tylko początek - kurde 😁
Averis, Ale nie w całości bodajże 😉
Heh, ja mam tylko Allplayera i czytać nie chciało, a ja jestem technicznym jaskinowcem i jak coś ściągam, to brat zawsze musi po mnie komputer sprzątać i porządkować  🙄
Averis - początek to można oglądać nawet jak sie nie ma Chomika Explorer 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się