Forum towarzyskie »

Zmierzch, Księżyc w Nowiu, Zaćmienie, Przed świtem

Averis,  tylko, jeśli posługiwaliby się technologią z kosmosu  😉

Fantasy - tak, fantastyka - tak, ale nie Science Fiction.
Przeczytałam w tydzień 🙂 podobały mi sie...film oglądałam 4 razy - 1 cześć 🙂
Strzyga ta książką jest SF... To co zostało tam stworzone jest po prostu nie do wyobrażenia...

tak w skrócie: (jak ktoś ma zamiar to przeczytać to uwaga bo spoiler)
Dziewczyna zostaje przemieniona w wampira, po czym umiera, wraca jako duch, po czym staje się znowu człowiekiem i ma mentalność dziecka (nie wiem co było dalej bo niestety już nie wytrwałam)
Ja właśnie siadam do 4-tej części..
trelemorele, wybacz, ja prosty człowiek jestem i nadal nie rozumiem, co ma umierający wampir do fantastyki naukowej?
Dla mnie SF to jest coś "nie z tej ziemi", niewoybrażalnego, nadprzyrodzonego itp.. Coś co "się w głowie nie mieści". Wiec dlatego ksiażke która jest z założenie jest czymś nierealnym (fantazy) porównałam wręcz do SF. Bo jak dla mnie nieudolne próby stworzenia ciekawej książki doprowadziły do powstania czegoś kosmicznego.
Nie będę niemiła i nie zalecę Ci poczytania słownika języka polskiego, bądź też encyklopedii.

SF to fantastyka naukowa, która nijak się ma do wampirów.
Querido - to miłego czytania 4 część jak dla mnie świetna czyta się jednym tchem 🙂
Oj taak.. Wciąga strasznie.. 🙂 Czytałam do 2 w nocy i prawie cały ranek. Teraz przerwa bo niedługo zbieram sie na trening ale już sie nie mogę doczekać wieczora by ponownie zagłębić sie w lekturze 😉

Mimo różnych słów krytyki, które tu przeczytałam, mnie się tam podoba. Nie wiem tylko co zrobię jak skończę.. Nadmiar wolnego czasu chyba mnie przytłoczy  😁
trzeba będzie znaleść nowy obiekt westchnień (chodzi mi o książkę i najlepiej w paru tomach)  😁
A ja w końcu dorwę kolejny tom twórczości A. Rice 'Godzina czarownic'  😜
Prawdopodobnie na święta dostanę  😁
A ja w końcu dorwę kolejny tom twórczości A. Rice 'Godzina czarownic'  😜
Prawdopodobnie na święta dostanę  😁

Hehe.. Ja to już mam w sumie wszystko zaplanowane i jak tylko skończę z Sagą to kupię Wywiad z Wampirem. Jak sie spodoba to potem kolejne części (tylko tego wątku romantycznego będzie mi trochę na bank brakowało  :icon_redface🙂
Ale za to będą o wiele mroczniejsze watki, które naprawdę potrafią przestraszyć 😁
W drugiej części, 'Wampir Lestat', prawie, ze w gatki z napięcia i strachu robiłam.  😁

Querido, zważ na to, ze ja już wszystkie części kronik zebrałam i teraz czekam na kolejne 🙂
Ogółem chcę zebrać wszystkie książki jakie wydano na naszym polskim rynku. I to chyba taka jedyna autorka (no oprócz Montgomery, której wszystkie części 'A. z zielonego wzgórza' mam), która tak na mnie działa 😜
byłam na Księżycu w nowiu i nie zachwycił mnie... Gdyby nie Jacob Black i jego boskie ciało, to szczerze - nudziłabym się  😀
Nie cierpię Kristen Stewart, strasznie sztucznie gra moim zdaniem. Edward jak zwykle przereklamowany i niepasujący do roli.
Dużym plusem jest soundtrack, zasłuchuję się od wczoraj.
Jestem wielką fanką książek pani Meyer, filmy póki co bardziej rozczarowywują niż podobają się.

I bardzo serdecznie polecam Annę Rice, jednak nie ma co porównywać do Meyer.. Klasyka to klasyka, prawdziwe wampiry 😉
Ja tez od kilku dni zasluchuje sie w soundtracku. Szczegolnie podoba mi sie White Demon Killersow, Meet me on the Eqinox, Death cab or cutie i Possibility kogos tam na L 😀 no i jeszcze kawalek z wyrazem monster w tytule  👀

Moim zdaniem Jacob to mial dobra klate, ale Edward rzadzi 🙂 wyglada swietnie, nie da sie nie patrzec na niego z rozdziawiona paszczeka. Jak nie znosze blondynow z niebieskimi (w tym wypadku miodowymi) oczami, to tutaj sie rozplywam po prostu  😜
Kolebka mnie Kirsten tez straasznie deneerwuje wiecznie ta sama mina czy to chce żeby on ją pocałował czy się rozstają itd  🙄
Z ogólonych refleksji śmieszyła mnie scena przyszłości jak Bella i Edward skaczą sobie po lesie
A film mi się nawet podobał ale ksiązki i tak nie przebije 🙂
CIekawa jestem jak zrobią 4 część obawiam się ,że to będzie niezła tandeta  😁
Possibility jest autorstwa Lykke Li, uwielbiam jej piosenki  😜

Czytałam wszystkie 4 części sagi, jak dla mnie miła, prosta lektura, bez rewelacji.
Na film się nie wybieram 😉
http://film.onet.pl/F,18601,1586322,1,600,artykul.html
super artykul, szczegolnie jak ktos czuje wyrzuty sumienia, ze ma powyzej dwudziestki a czyta takie bzdety  👀
Poncioch, dzięki New Moon odkryłam Lykke Li, całkiem miłe ma niektóre utwory.

A czy Kristen nie musi tak grać? Ma być w końcu introwertyczką z tarczą wokół siebie, wszystko ma się dziać w jej wnętrzu. Po prostu musicie wyobraź sobie jej wnętrze, proste 😉.
Mnie osobiście Edward odrzuca, jest totalnie przerysowany i nienaturalny, w dodatku ma wiecznie tę samą skrzywioną minę. A sam Pattinson miewa całkiem przyjemne sesje, ale zdecydowanie wolę Taylora Lautnera (taak, mam go na tapecie komputera, a mam 20 lat  🤔wirek: )

Kasija Zgadzam się, scena biegania po lesie była baardzo komiczna, aż się roześmiałam - ach ta sukienka w kratę  🤣  Ja uwielbiam III część i na pewno zrobią z tego jeszcze bardziej mdłe romansidło, buee  🙄

Z soundtracku spodobała mi się najbardziej piosenka Editors - No sound but the wind    😍
Poncioch, dzięki New Moon odkryłam Lykke Li, całkiem miłe ma niektóre utwory.

A czy Kristen nie musi tak grać? Ma być w końcu introwertyczką z tarczą wokół siebie, wszystko ma się dziać w jej wnętrzu. Po prostu musicie wyobraź sobie jej wnętrze, proste 😉.

Ja odkryłam tą wokalistkę dzięki Sznurce i jej blogowi, a piosenka little bit to w ogóle mistrzostwo  😜

koleżanki chcą mnie wyciągnąć do kina na Księżyc w Nowiu ale szczerze mówiąc (a raczej pisząc 😉) nie chce mi się na to iść. Samo zamieszanie wokół sagi mnie odrzuca a postać Pattinsona nieco razi (szczególnie z profilu  😁 ) Nie rozumiem, czemu niektóre nastolatki się w nim bujają, on jest brzydki  😁
Za to filmowa Bella nawet ładna 😉
Ale Edward ma być wiecznie skrzywiony, zniesmaczony i niezadowolony. Ma w pewnien sposób odpychać.
A Jacob ma być jego przeciwieństwem, takim do którego każdy chce sie przytulić.
A Kristen gra (tak jak napisała Aquarius) zamnknętą w sobie i nieosiągalną.

Nie moze to być zastęp pozytywnych, wesołych ludzi 😉
Pattinson jest piekny 🙂
mozna sie czepic jego nosa, to prawda, pod pewnym katem wyglada, jakby mu ktos zlamal i zle sie zrosl. Ale ma bogata i mimike i posyla zobojcze spojrzenia spod tych krzaczastych brwi. (Jakie to szczescie, ze moj chlopak nie wchodzi na Volte  :hihi🙂
Po prostu ma w sobie to "cos". Jakby nie mial, to laski by tak za nim nie szalaly przeciez 🙂 Wyglada jak kopia Jamesa Deana- taki troche buntownik bez powodu. I identyczna fryzura 🙂
Wygląda jak James Dean, czy na niego właśnie się kreuje i dlatego tak wygląda? Gdzieś kiedyś o tym czytałam.
Freddie zgadzam się w 100% ;]
i osobiście bardziej mi się podoba normalnie niż w filmie  😁

edit::: Kolebka u mnie pół kina zaczeło się śmiać😉
moim zdaniem jest po prostu obleśny, do tego wychudły i prędzej mu do anemika, wiecznie zaćpanego i nie bardzo kontaktującego. Jeśli zaćpany i zaniedbany, to przynajmniej męski, a nie taki jakiś... ciotowaty? Wybaczcie, ale nie jestem w stanie zrozumieć tego niesamowitego boomu.
Eee, to ja jakaś inna jestem  😁 Wcale mi się nie podoba jego buźka 😉

Edit.
Strzyga  :emota200609316:
Albo to ja inna  😁
Ja nie mam na niego nagłego boom
Bo widziałam juz go wcześniej przed Zmierzchem i tak jakoś wyszło

Zreszta nikt nie każe każdemu go lubić i uważać ,że jest przystojny itd. Kwestia gustu 😉
Ale Edward ma być wiecznie skrzywiony, zniesmaczony i niezadowolony. Ma w pewnien sposób odpychać.
A Jacob ma być jego przeciwieństwem, takim do którego każdy chce sie przytulić.
A Kristen gra (tak jak napisała Aquarius) zamnknętą w sobie i nieosiągalną.

Nie moze to być zastęp pozytywnych, wesołych ludzi 😉

bo oni sa wszyscy potwornie emo, naprawde  😁
Strzyga, zacpany?
Tz rozumiem, ze moze Ci sie nie podobac, w koncu nie to ladne co ladne...
Wybaczcie dziewczyny, nie moglam sie powstrzymac...  😜

nawet jak je kukurydze to wyglada swietnie  😁
Jasne, że są gusta i guściki. Ja tam nikomu nie bronie. Dziwie sie jedynie.
Może i nie zaćpany, a anemik i oczy ma mętne. Ha! właśnie, już wiem, te oczy jakieś takie bez życie, mało bystre. Nawet jak je fotoszopem podkręcą.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się