Forum towarzyskie »

Zmierzch, Księżyc w Nowiu, Zaćmienie, Przed świtem

Alice pokazywała swoją wizję przemiany Belli Aro.
wizja Alice.
Freddie, faktycznie, ale jakoś mi się to w ogóle nie skojarzyło...

I też mnie trochę zraziło, że poucinane niektóre wątki, ale to samo było przy Władcy Pierścieni, Harry'm Potterze czy innych ekranizacjach - muszą coś powycinać, bo inaczej film trwałby całe noce. Z jednej strony to rozumiem, z drugiej właśnie wściekam się, że wg. mnie istotne sceny i wątki poucinane albo baaardzo streszczone. ;-)

ha ha nie ma nic gorszego niż pójście na film i słychanie durnych komentarzy, dzwoniących komórek i innych dziwnych rzeczy ;/
Amen.
Wizja Allice była zabójcza, ten lasek, ta koszulka Edwarda hehe😉 Ale Jacob mm... Postarali sie nie ma co😀
Querido u ,mnie z Jacobem bylo doslownie to samo! az sie wszyscy pozniej smiac zaczeli😀 Ale widok jego klatki bezcenny🙂
Lubię komentarze na sali, jeśli są zabawne. Np. Jacob zdejmuje koszulkę, ooooo, a ktoś za mną: zaszpanował...
Gorzej jak siedzą dziewczynki, Bella już w aucie z Alice, a Jacob ją zatrzymuje i słyszę: jedź, jedź, jedź, jedź, jedź, jedź, jedź... Przecież wiadomo, że pojedzie!
Lubię komentarze na sali, jeśli są zabawne. Np. Jacob zdejmuje koszulkę, ooooo, a ktoś za mną: zaszpanował...
Gorzej jak siedzą dziewczynki, Bella już w aucie z Alice, a Jacob ją zatrzymuje i słyszę: jedź, jedź, jedź, jedź, jedź, jedź, jedź... Przecież wiadomo, że pojedzie!

Taak 🙂
u nas na sali w ktoryms momencie naprawde niesmiesznym zupelnie, jeden koles zaczal sie z przodu strasznie glosno smiac i po chwili rechotala juz cala sala, choc nikt nie wiedzial, dlaczego. Pozniej to juz wszystko sale smieszylo, np jak Jacob stanal na srodku drogi, zeby zatrzymac Edwarda i Belle. Ubaw na calego 😀
U nas też byłą taka reakcja na Jacoba...
Ale ta scena w lesie to żenuła na całego. Jak na mnie spojrzało groźnie kilka osób jak zachichotałam w tym momencie! 😁
Kurde, chyba sie wybiorę dla samych komentarzy 😁
Kaktus jak już ktoś wcześniej powiedział jest to Midnight sun, jest na scribd.com w formie ebooka, z tego co mi wiadomo to jest prawdą, że Meyer się obraziła i nie chciała tego kontynuować, ale są również słuchy, że dokończy. Wgl. z tego co udało mi się ustalić to jest pierwotna wersja zmierzchu 🙂
polecam bo ja po przeczytaniu tego miałam troche szersze spojrzenie na całą historie 🙂
Ile Wy dziewczynki macie lat? Bo ja dobijam do 24 i sie zastanawiam, czy mi wogole przystoi jeszcze ogladac i tak sie ekscytowac filmami dla dzieffczynek  😁
Ile Wy dziewczynki macie lat? Bo ja dobijam do 24 i sie zastanawiam, czy mi wogole przystoi jeszcze ogladac i tak sie ekscytowac filmami dla dzieffczynek  😁

27 😉  Ale co mi tam.. Podoba mi się to oglądam.. Wiek nie ma tu chyba nic do rzeczy..
[quote author=Freddie link=topic=6159.msg385265#msg385265 date=1258808337]

27 😉  Ale co mi tam.. Podoba mi się to oglądam.. Wiek nie ma tu chyba nic do rzeczy..
[/quote]
Zgadzam się mi dobija 20 🙂
Jak ja byłam w kinie to u nas nawet panie po 30-40 były więc myśle ze spokojnie mozna sie wybrac🙂 Nie wiem jak u was ale u nas dopisala ilosc mezczyzn na sali, jak nigdy😉
przeciez nie z wlasnej checi poszli, baby ich wyciagnely  😁
Meyer się obraziła i nie chciała tego kontynuować, ale są również słuchy, że dokończy.
Pewnie, że dokończy, choćby ze względu na kasę.

Mi 22 stuka w lutym, podobnież mym funfelom z roku, które mnie zaciągnęły na premierę.  🤣
Twórcy wychodzili z założenia, że film ma się podobać nastolatkom i 'crazy-15' (bez urazy Crazy ;-) ) i... z dobrego założenia wychodzili.
Reszcie może się podobać lub nie - Jeśli o mnie chodzi to i książka i film ot. pozytywne, bez szału, choćby takiego jak w przypadku Władcy Pierścieni...
Choć, co dziwne, na sali u mnie facetów można było zliczyć na palcach jednej ręki, a my nawet aż tak bardzo średniej wieku nie zawyżałyśmy, więc może faktycznie coś w tej 'magii sagi' jest?  🤔

Taki mały Off Top, ale chyba nie ma innego tematu o wampirach- seriale, książki

Z czystej ciekawości przeczytałam The Vampire diaries. To jest jakaś jazda bez trzymanki... Czegoś tak strasznego toja jeszcze nie czytałam. Nudne dialogii... i to jest tkie SF że aż szok.. Wiem, że sam fakt ze jest o wampirach już sprawia ze jestto książka SF ale to już osiągnęło dno. To co jest tam opisane wydaje się tak bardzo niemożliwe. I pokołony dla teo kto był w stanie zrobić z tego tak dobry serial (w odniesieniu do książek).

A na new moon też się chyba wybiore a co mi tam 😀😀

A charakteryzacje to ja już lepsze widziałam. Beznadziejna. 😂
Notarialna,  swoją drogą jakie ma obleśne włochy na klacie. bleeee
Strzyga, Faktycznie 😁 To już wilkołak z gołą klatą jest ciachem przy nim 😁
przeciez nie z wlasnej checi poszli, baby ich wyciagnely  😁

Ha, a widzisz, moj chlop z wlasnej nieprzymuszonej przeczytal i jak sie dowiedzial, ze mam film od jaiegos czasu to focha strzelil, czemu mu nie powiedzialam. A ostatnio patrze, a on to filmidlo kolejny raz oglada 😉
Na NM tez sie wybiera sam z siebie, to ja jako dodatek ide

Kaktus jak już ktoś wcześniej powiedział jest to Midnight sun, jest na scribd.com w formie ebooka, z tego co mi wiadomo to jest prawdą, że Meyer się obraziła i nie chciała tego kontynuować, ale są również słuchy, że dokończy. Wgl. z tego co udało mi się ustalić to jest pierwotna wersja zmierzchu 🙂
polecam bo ja po przeczytaniu tego miałam troche szersze spojrzenie na całą historie 🙂

Jak tez udalo CI sie to ustalic???
Bo na oficjalnej stronie Meyer stoi jak byk, ze pierwotnie MS bylo napisane jako pomoc dla Pattisona, coby sie chlopczyna latwiej w role wczuc mogl.

Byłam wczoraj na Księżycu w nowiu.
Tak jak Zmierzch udało mi się z czasem nawet polubić, tak new moon jest straszny! Oczywiście - mozna sobie popatrzec na edwarda i jacoba bez koszulki, ale na tym się kończy... Bardzo dużo przydługich scen które czynią film nuuuudnym. Jedynie Volturi są zrobieni tak jak być powinni.
Mi się nie podobało 🤔

prosze, Pattison bez koszuli jest jeszcze bardziej oblesny niz ubrany 😉
A Lautner sympatyczny, ale w moim przypadku to juz bylaby pedofilia 😉

Freddie - w maju skonczylam 30  🤣
Notarialna czepiasz się  😎 przecież ten film kręcili bardzo krótko - nie było czasu, żeby umalować go całego, dla dobra fanek chcieli skończyć szybko, więc ma bladą tylko twarz, a nie skórę całego ciała  😎
albo im sie puderek skonczyl 😉
No fakt, zapomniałam, ze to jest niskobudżetowa produkcja, wiec czego ja się czepiam 😁

Właśnie powinnam się przygotować na lincz nastoletnich fanek pattisona 😁
ushia przeczytałam gdzieś chyba na oficjalnej stronie fanów, skąd oni to wiedzą nie wiem, z jakiego forum czy też strony ta informacja? nie wiem, nie mam fotograficznej pamięci... natomiast mogę zaręczyć, że nie wymyśliłam dzisiaj tego popijając poranną kawę. Czy to plotka czy prawda? Wiele jest w internecie zupełnie sprzecznych informacji.
dlatego w rozpowszechnianiu informacji wzne jest zeby sprawdzic SKAD ona pochodzi - bo nie twierdze, ze Ty to sobie wymyslilas, ale ktos to mogl zrobic
dlatego bardziej ufam zapewnieniom autorki, zamieszczonym na JEJ stronie (a nie fanow) i JEJ slowom z wywiadow

zreszta przy tej okazji sama uderzam sie w piersi bo pokrecilam - MS powstalo tak sobie, PO napisaniu zmierzchu, a potem Meyer pozyczala je Pattisonowi do "wczuwania sie"
pierwsza czesc do sprawdzenia tu: http://www.stepheniemeyer.com/midnightsun.html, druga to trzeba by szukac wywiadu z poczatku pracy nad filmowa wersja zmierzchu, a tego to mi sie juz nie bardzo chce 😉
Szczerze po Zmierzchu bylam bardziej za Robertem, ale w tej czesci pokazali go od najgorszej strony, a w Volturi te oczy i te wlosy na klacie hehehe;p Nie ma to jak Jacob😀
mi sie tam Rob podobal, tylko ze jednak moim zdaniem w tej czesci charakteryzacja jest bardziej dopracowana, ale- bardziej na minus. Cullenowie wygladaja, jakby przeszli podrasowanie photoshopem, szczegolnie Alice. Volturi wypadaja niezle, ale chyba tylko dlatego, z enie bylo ich w 1 czesci i nie ma porownania.
Za to Jacob wyglada jak niedogotowany ziemniak. Tz taka ma aparycję, klata byla bardzo spoko i co wazne, nie domalowana jak u Pattinsona  😁 (co bylo widac na kilometr)
Ale Cullenowie mieli wyglądac jak podrasowani photoshopem - boscy i ogolnie nadludzko piekni.

Szczerze mowiac mnei w pierwszej czesci tego wlasnie brakowalo - zwlaszcza u Rosalie. Zwyczajnie przystojni, nie piekni
Nudne dialogii... i to jest tkie SF że aż szok.. Wiem, że sam fakt ze jest o wampirach już sprawia ze jestto książka SF ale to już osiągnęło dno.

Tak Offtopem. Co mają wampiry do SF?
Są kosmicznie nieprzeciętni?  😎 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się