Trafiłam niedawno na TVN Style na jakiś program o książkach. Niejaka Dorota Wellman dokonywała "analizy" Zmierzchu. Tylu zachwytów nad książką dawno nie słyszałam. Polujcie na powtórkę, bo nieźle można się pośmiać 😁
5.Wampiry nie mogą jeźć "normalnego" pożywienia- prawda, ich kubki smakowe przestają "pracować".
2. Latanie - możliwe po przemianie w nietoperza (lub kilka nietoperzy). Starsze pokolenia potrafiły latać pod ludzką postacią.
6. Odbicie lustrzane - starsze wampiry nie posiadają odbicia lustrzanego, i raczej niechętnie widzą w swej okolicy jakiekolwiek lustra. Współczesne wampiry posiadają odbicie i nie uciekają od luster.
Trafiłam niedawno na TVN Style na jakiś program o książkach. Niejaka Dorota Wellman dokonywała "analizy" Zmierzchu. Tylu zachwytów nad książką dawno nie słyszałam. Polujcie na powtórkę, bo nieźle można się pośmiać 😁
też widziałam 😀 zachwytów sporo, parę pominięć, opisy genialne (i on ma na nią chrapkę, bo ona pachnie jak, no jak brzoskwinia i dziewica... xD), ale też otwarcie przyznała, że ta książka chwyta bo jest prosta jak budowa cepa.
obejrzalam dzisn na C+ zmierzch...jaka ta bella brzydka😀 w ogole jakis mocno dziwny ten film... ostatnio jechalam pociagiem jakas fanka tego tworu- miala torbe z jakas naszywka, ksiazke pod pacha i makijaz tez mroczny😀
Ja czytałam. Bardzo mi się podobała. I w ogóle nie przypomina zmierzchu, jej głównym bohaterem jest.... anioł (przeciwieństwo wampira...)Polecam !!! [/quote]
dziękuję bardzo za opinię 🙂 jutro lecę do empiku zakupić 🙂
A jeśli lubicie głupiutkie opowieści o miłości i starych czasach to przeczytajcie 'Piekielne relikwie' 😁 Książka na takim samym poziomie jak zmierzch, 😉 przynajmniej moim zdaniem
Przeczytałam wczoraj "szeptem" i jakoś mnie nie powaliło od tak taka sobie książeczka. Troszkę bez ładu i składu napisana, ale na rozluźnienie i jeden wieczór jak najbardziej ok.
siwaaa94, co im się sypie? Już chyba tylko montowanie ewentualne im zostało, za ten czas dawno wszystko jest nakręcone. A Pattinson niech nie kręci, że go będą kojarzyć tylko z Twilightem bo ostatnio widziałam go w tylu filmach, że to aż niezdrowe jest 😁
jak była premiara 'Księżyca' to oni juz dawno byli po zdjęciach do zaćmienia, ciekawe jak im idzie z 'przed świtem'
a jeśli chodzi o Pattinsona to owszem grał już w innych filmach, ale nie odniosły takiego sukcesu i narazie mi będzie sie tylko kojarzył ze 'Zmierzchem' może też dlatego że wolę wilkołaka? 😎
Ja tam mam: 1(z napisamy) i 2(z lektorem) część Zmierzchu 🙂 i w sumie podoba mi się film - czekam oczywiście na następne części bo głupio tak nie obejrzeć reszty .. Ale dziwne bo jak to było w kinach mówię do mojego chłopaka: "choć obejrzymy" oczywiście usłyszałam dużą ilość wykrętów .. Ale jak ściągnęłam i obejrzał pierwszą to potem tylko słyszałam pytania: "kiedy będziesz miała drugą część? " 😵 . Jak to osoby nienawidzące teo typu filmów mogą łatwo zmienić poglądy 😁 .. Poluję na 3 część jak tylko się pokażę zasysam 😉
Krokus wilkołaki nie, Team Edward, zdecydowanie 😎 Jacoba nie znoszę.
Ach, no tak, a ja oczywiście jestem od wczoraj szczęśliwą posiadaczką New Moona z serii limitowanej. Obejrzałam już dwa razy 😡 a teraz czeka na mnie druga płyta i dodatki 😎 Mam taką cichą nadzieję, że będzie CAŁY Comic Con w dodatkach 😜