Notarialna, jeśli masz możliwość, to byłabym super wdzięczna! Właśnie się ze znajomymi zastanawiamy czy się nie przejechać, chociażby nawet popatrzeć😉 na miejscu za 40 pln. Czy to jest coś w stylu poznańskiej cavaliady?? 😡
Thymos,można powiedzieć że w stylu cavaliady. na razie jest mało ludzi więc można przebierać w miejscach siedzących. jakby ktoś chciał się spotkać to z isabelle siedzieć będziemy przy sektorze U, piąty rząd na dole od prawej strony loży sędziowskiej. 😁
Właśnie wróciłam z Parady 😀 Hala jest zajefajna 😀 Spodek wysiada. Hala jest ogrzewana więc ja siedziałam bez kurtki (jest też szatnia). Widoki są super, bardzo dobrze widac z wielu miejsc. Widziałam mecz horseballu, był bardzo widowiskowy - nie wiedziałam, że to jest taki kontaktowy sport 🤔 Dawajcie do Łodzi 😉 W dużej rundzie jakoś dużo zrzutek.
Dramka z Wawy do Łodzi teraz najlepiej pociągiem (trasa jest w remoncie i jedzie się autem 3 godziny). Pociągiem 1:40. Dworzec Łódź Kaliska jest 5 minut spacerkiem od Areny.
ogólnie dużo zrzutek, widzialam dwa upadki, nie wiem czy bylo wiecej, hala wyglada super, parkury wydają się bardzo trudne, bo dość ciasne i masa ostrych najazdów z boku. Dużo wystawców, ceny normalne, czesto wyższe niż sklepowe. kilka stoisk z kawą i hot dogami. mecz horseball mnie nie powalił osobiście, dosc widowiskowe bylo podnoszenie piłki, ale potem jakoś nie porywał, bynajmniej mnie. wrazenie robiło "zrobienie" koni, bo faktycznie w pierwszej polowie-potem wyszlysmy- nie bylo zadnego kopania czy wierzgania, bardzo spokojne wierzchowce. nie wiem sama czego sie spodziewalam, ale jakos mnie nie ruszyło to zbytnio.
ogólnie dużo zrzutek, widzialam dwa upadki, nie wiem czy bylo wiecej, hala wyglada super, parkury wydają się bardzo trudne, bo dość ciasne i masa ostrych najazdów z boku. No właśnie nie wiem czy tak baaardzo trudne jak na halowe GP. Ale ścinanie tripla z skosu źle się parę razy skończyło, zwłaszcza u Ludwiczaka i biednej Boliwii, zresztą nie trzeba jechac skrótem 😀 Konie do horseball jak anioły 😁
ja jednak pojdę na niedzielę, chcialabym zobaczyc kilka rzeczy, ale sadze ze jednak bedzie trzeba kupic bilet z tych drozszych, bo jednak na górze może być kiepsko widocznie.
a i zapomnialam parking wczoraj-15 zł, dzis parking 20-25 z tego co mówili mi ochroniarze.
pociąg z wawy do łodzi kaliskiej jedzie 2,5 h 😉 wiem ponieważ pokonuję tę trasę codziennie. a komfort podróży mocno różny. jeśli dramka chcesz jechać z maluchami to chyba jednak wybrałabym samochód. chociaż koszty większe... ale pociągi z wawy w niedziele jeżdżą dość rzadko. a na kaliską to już w ogóle. zdecydowana większość tylko na widzew dojeżdża.
esa, eskadrona, petrie, yorka, masa firm, znajdziesz spokojnie 🙂 ale uwazaj na ceny. np york pad za 110, a spokojnie za 85 da sie znalezc w necie.
paking teoretycznie monitorowany i strzezony. ale cena strasznie wysoka, biorac pod uwagę fakt, ze niestety nie ma gdzie zaparkować gdzie indziej, chyba ze kawal spory drogi i zaparkowac na dworcu, ale tam bym nie ufała zeby zostawic auto...
to chyba własnie Boliwia upadła przednimi nogami w przeszkodę, połamała drąg, a jezdziec poleciał, ale nie jestem pewna czy to akurat ona, bo bylo bardzo duzo znanych osób i koni. moze Notarialna pamięta kto wygrał? bo mi coś świta, że dużą rundę wygrał Zagor, ale moze mi sie tylko wydawać 🙂
Co do kupna biletów na miejscu . To dzwoniłam dziś do informacji to powiedzieli ,że można . Tylko zostaną sektory B i C .Mam nadzieje ,że uda mi się kupić jutro bilet . Bo mam kawałek do przejechania . A chciałabym coś zobaczyć 🙂