Forum konie »

"sportowe wakacje" z koniem

Mia - ale skakac nie musisz wcale 😉 Jurek tez prowadzi bardzo fajnie treningi ujezdzeniowe 😉

kurcze dziewczyny, zazdroszcze wam tego wyjazdu do Rakowca. ja niestety w tym roku nie dam rady 🙁 moze za rok... 😉
wow, az 9 osob Jurek mial ?! jak ja bylam to mielismy komfort - bylismy w 3 osoby 🙂 i to sami znajomi 😀
Angeel, Kurcze wiesz co? Jeszcze się waham ... . Z jednej strony super pojechać z własnym koniem, z drugiej większe koszta i boję się, że klacz się zestresuje bardzo. Ona z tych nerwusków 😉 Muszę jeszcze to przemyśleć ... .
leksi - obozy zakończone odznaką - http://www.kjhuzar.pl/ - niestety koło W-wy
a czy w Rakowcu możliwe są treningi na ich koniach? Bo chciała bym jechać z przyjaciółką, ale ona konia nie ma 🙁
Nie wydaje mi się, żeby była taka możliwość, ale lepiej zadzwonić i spytać.
raczej nie ma takiej opcji. chyba ze sie dobrze dogadasz z Jackiem, ale on ma glownie mlode konie, wiec bedzie ciezko..
Planuje wakacje a bynajmniej 2 tyg spędzić w Kwidzynie (zgrupownie) był ktoś ?
Planuje wakacje a bynajmniej 2 tyg spędzić w Kwidzynie (zgrupownie) był ktoś ?
ale w Kwidzynie na Miłosnej,czy gdzie?
na zgrupowaniu u Państwa Zagorów?Mietka?u Jacka Z.?
z Miłosnej jak się dobrze konno pokierujesz,to przez las masz rzut beretem do Rakowca,sam Kwidzyn uwielbiam i zawsze za wrotkiem powtarzam,że gdybym wiedziała,z czego tam żyć,to bym tam mieszkała..
jeszcze jakbyś w kalendarz pomorskiego zj spojrzała i zgrała swój przyjazd z tym terminem,to pewnie się spotkamy 😉
U Jacka Z. w Kwidzyniu z tego co wiem mam z Wawki jakieś 350 km, Jacek planuje to na koniec czerwca na 2 tyg.
Może dzisiaj na treningu dowiem się cosik więcej ale strasznie bym chciała tam pojechać po pierwsze ze względu na trenera po drugie nigdy nie byłam w Kwidzyniu a podobno jest fajnie.
w Kwidzynie! odmieniamy jak Londyn (Londyn - Londynie,Kwidzyn - Kwidzynie!)
jeździsz z Jackiem?
ja się na waszym zgrupowaniu będę udzielała towarzysko  😉
ja niestety nie pojawię się w rakowcu z koniem w wakacje. jeśli będę to raczej przed lub po wakacjach. Nie chce blokować terminów uczącym się.

jeśli dam radę technicznie to może czerwiec i wrzesień.

poza tym będę dojeżdżała z koniem na treningi zapewne 🙂
rakowiec zarezerwowany, jadę 3 lipca 😅 😅
lipiec będzie zatem obfitował w forumowiczów 🙂
hej, a ja zapraszam do Słopca koło Kielc na zgrupowanie(skoki) do kameralnej stajni Holz Sport, miła atmosfera no i możliwość doskonalenia swoich umiejętności pod okiem uznanych trenerów: Marian Holz oraz Zawisza Holz. Serdecznie zapraszam 🙂
Ja też do Kwidzyna na pewno zawitam, skoro już będę tak blisko... 🙂 aniaaa, fajnie, ze jedziesz!
My z Fortą ruszamy w ostatnią niedzielę czerwca i zostajemy tydzień lub dwa - o ile się księżniczce znów plany nie zmienią ;P
Ktoś, wybacz ale z Miłosną też są loty i wszyscy się spierają czy w Starej Miłosnej czy w Starej Miłośnie a mi to wszystko jedno bo i tak wiadomo o co chodzi, może być i Kwidzynie;-))))
Tak.
Nie wiem czy powinnam napisać tu czy w temacie o obozach, ale zaryzykuję 🙂

Szukam czegoś na wakacje, najchętniej z własnym koniem. Jesteśmy na etapie raczej początkującym, od wakacji praktycznie zastój jeździecki  🙄 . Chciałabym podszlifować zarówno siebie jak i konia. Zależy mi na wyjeździe na którym mogłabym się sporo nauczyć (i koń także 🙂😉. Piękne tereny w okół mile widziane, ale niekoniecznie, bo to mam u siebie  😉 .
Chodzi mi głównie o ujeżdżenie, bo szczególnie to u nas leży i kwiczy  🤬 ale skoki też 🙂.

Czyli podsumowując: szukam miejsca gdzie mogłabym pojechać i nie leniuchować, tylko zabrać się do roboty i czegoś nauczyć 😉 Niekoniecznie musi być to typowy "obóz". Mam 19 lat.

Szukam czegoś w woj. wielkopolskim, dolnośląskim (ok. Leszna, Wrocławia).  Najbliżej mam Annopol ale czytałam tak rozbieżne opinie o tym ośrodku, że sama nie wiem co myśleć... A blisko mam naprawdę 😉

Pomożecie?  🙇
Dziołchy a bez konia? W sensie własnego  😉

Tak mi się uroiło, że pojechałabym gdzieś na tydzień- dwa. Troszkę się podszkolić, najbardziej na świecie pośmigać po krosach, ale jeśli nie będzie, skoki i ujeżdżenie wystarczą. Znacie jakieś DOBRE  miejsca? Leci mi chyba 3 czy 4 rok bez trenera, wiec lubię jak ktoś na mnie popatrzy, ale szlajanie sie na sztywnych, nieodpowiadających trupkach średnio by mnie radowało.
O laski, ja też się wybieram w tamte rejony ; p albo kwidzyn, albo rakowiec, chociaż przy takim obłożeniu re-voltowiczów, to wstyd się pokazać  😂
Bee na  to zgrupowanie do Kwidzyna?
szczerze mówiąc, to sama nie wiem. obmyślałam jakieś podciągnięcie swoich umiejętności, bo ja - wieczność bez trenera. a, że mamy oczywiście tak po cichu znajomości, i na Miłosnej i w Rakowcu, to jeszcze nie wiem.

a jak się przedstawiają cenowo te zgrupowania? może być na pw.
Znacie jakieś godne polecenia stajnie na wakacje w płd Polsce, na trening skokowy  :kwiatek: ?
Z koniem możesz próbować się do Toporzyska wybrać . Jest obóz sportowy nawet i można się dogadać żeby skakać.
Tutaj piszę, gdyż nie chodzi mi o obozy lecz poprostu miejsce gdzie mogłabym pojechać.

szukam miejsca gdzie mogłabym pojechać na tydzień, bez własnego konia
chodzi mi pobyt tygodniowy z porządnymi treningami indywidualnymi/w małej grupie skokowymi
lecz również by trener/instruktor nie zapominał o tej stronie ujeżdzeniowej 😉

byłbym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek pomysły!  :kwiatek:
Powolutku chciałabym nadmienić, że będzie możliwość przyjazdu do mnie z własnym koniem bądź bez w okresie np wakacyjnym 🙂 posiadam spore doświadczenie w konkurencji wkkw (niegdyś regularne starty w konkursach CIC**, CCI**, starty w Mistrzostwach Polski, Europy oraz start w CIC***) w skokach konkursy Małej Rundy w PL oraz poza granicami (130-135). Stajnia z halą, użytkowana niewiele ponad rok. Dobre warunki do treningu. Możliwość startu w zawodach, odznakach, przygotowanie do odznaki itd. Atrakcyjne tereny, bliskość lasów. Wszystko na miejscu. Cisza, spokój. 7 km do kąpieliska. Sympatyczna atmosfera. Kontakt bawlowicz@gmail.com, pw, gg 2196441
Szczegóły do uzgodnienia 🙂

A jedzie ktoś z was może lub był w stajni w Chynowie www.hajduki.info ?
Ja już mogę oficjalnie powiedzieć, że jedziemy z Fortą do Skibna do Pawła Spisaka 🙂 Zaliczka wpłacona, więc nie ma odwrotu 😀 Strasznie się cieszę 🙂
A do Rakowca można jechac na treningi ujezdżeniowe, czy tylko skoki?
Dzionka, do Rakowca nie jedziecie w końcu?

ja w tym roku zostaję, bo niestety nie wyrobimy się finansowo :<
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się