w wykazie pzj jest w tej chwili zarejestrowanych - z licencją regionalną lub ogólnopolską - 2983 osób.to ci,co oficjalnie startują. niestety nie umiem założyć filtru na tyle skutecznie,by podzielić to na poszczególne dyscypliny,bo większośc ma licencję A i B i C, lub A i B. licencję powożenia deklaruje obecnie 53 zawodników. woltyżerkę 9 osób. rajdy 181 osób. reining 9 osób.
Zaraz się na mnie posypią gromy, że o czymś zapomniałam. Interesuje mnie jak to tak przekrojowo się kształtuje.
No, ogłabyś dodać jeszcze rekreacyjne wypady w teren 🙂. Pod rajdy tego podpiąć nie za bardzo, a i pod depoklupanie w koło na ujeżdżalni też... No ale to tak jakbym miała sie na siłe czepić :P.
Ja wybrałam rekreację, ale ambitniejszą i przebywanie blisko koni bez jazd :kwiatek:
Dodałabym, po namyśle- trenuję konie, ale nie wiem co wtedy z wynikami 👀 No, nic. Nie będę już ruszać . Może ktoś zrobi inną ankietę i tam się pojawią rzeczy, których brak?
Zaskakuje brak głosów na ostatni punkt. Myślałam, że będzie oblegany. Tyle tu młodych jeźdzców. 😲
Jak dla mnie ciągłe pogłębianie wiedzy i ciągła nauka to już podchodzi pod ambitną rekreację (oczywiście jeśli chodzi o jazdę rekreacyjną a nie sport). "Rekreacja- wożenie się dla zabawy" to dla mnie takie "no poruszam się w trzech chodach i jak w lesie jakiś pieniek na drodze będzie to skoczę i nie zlecę" a jeśli ktoś jeździ rekreacyjnie ale inwestuje np. w treningi, chce z koniem "iść do przodu", rozwijać się ale bez perspektyw sportowych to już ambitna rekreacja 😉 Poza tym punkt "Dopiero się uczę i nie wiem" sugeruje że ktoś się uczy i jeszcze nie ma pomysłu co ze sobą zrobić a jak ktoś się wciąż uczy ale wie, że chce np. skakać lub trenować ujeżdżenie to nie zaznaczy tego punktu bo "Dopiero się uczy ale wie" 😉
Raczej do "uczę innych" lub rzeczywiście INNE. Nie zapomniałam - bałam się, że jak napiszę hipoterapia- pojawi się pytanie czy chodzi mi o tych co na koniu czy tych co obok. 😉 Tak, jak pisałam . Jeśli ankieta ułomna - zróbcie inną.
[quote author=Ktoś link=topic=58377.msg1035291#msg1035291 date=1307535438] rozumiem ze kiedys rekreacyjnie, bo ten natural to juz sportowo? dla mnie to jest właśnie patologia kiepskiej rekreacji.
O,żesz ty! Prowokujesz konflikt ! Zgłoszę Cię do Moderacji. 😂
alez ja daleka jestem od prowokowania czegokolwiek, chcialam li jedynie uscislic, rodzaj aktywnosci kolezanki, skoro jej aktywnosc rekreacyjna juz nie jest.