darolga, ty wiesz - to jest zacności pomysł 😜 Może nie na opuszczenie łab, ale na akcję przodów a la Totek 😜 Hmm - ale to zaraz - to do nadgarstków też trzeba przyczepić, a jeśli się koniu pomyli? 😕
A la Totek ? To Ty nie wiesz? Totkowi do tylnych nalepiali.
Na przód to raczej do nauki piaffu. Ja bym proponowała przywiązać wędzidło z każdej strony do przednich podków. A jak rollkur to do tylnych. Satysfakcja gwarantowana 😁
Jak możecie 🤬 Cukierki do kopyt stosowaliśmy ale niestety nie zawsze działało. Mój koń nie jest aż tak łakomy. Czasami podczas jazdy proszę kogoś o pomoc i siada koniowi na głowie, wtedy ma głowę w dole i jest szczęśliwy 😜
[quote author=xxagaxx link=topic=58250.msg1033870#msg1033870 date=1307439038] wrotki, Tania, aż mi humor poprawiliście, siedzę i się śmiej do ekranu. Skąd się ludzie tacy biorą?? 😵
Jak wrotki i ja? Skąd się biorą? No wiadomo- bocian przynosi. [/quote]
ale ty Taniu zrozumiałaś że ja się pytałam o autorkę wątku a nie o was 😁 😁? Bo może to i prowokacja, ale obawiam się ze mogło być i na poważnie. I to mnie niestety bardzo przeraża, że ludzie o pojęciu o koniach na poziomie ujemnym posiadają te zwierzęta i takie bzdury piszą.
Jak tak to czytam to mam wrażenie, że zielonego pojęcia o jeździectwie i niskim ustawieniu nie macie..
Metoda jest prosta- najpierw trzeba rumaka zagadać, tak żeby czujność stracił. Potem, jak zaśnie, musimy się dostać do jego głowy (najlepiej jakimś nano-czołgiemkosmicznym). Potem wszczepiamy informację, że koń rzekomo znajduje się pod wodą, na dnie Pacyfiku, nie dość, że ciśnienie go przygniata, to jeszcze musi się algami żywić (cóż, prawie jak siano) i jak przestanie je pożerać to umrze. A jak wiadomo, algi kapryśne stworzenia, więc trzeba się schylić, żeby je zerwać. W wyniku tego, koń po przebudzeniu będzie cały czas zasuwał z głową przy ziemi i idealne niskie ustawienie gotowe.
Hahaha, dziewczyny, ja was po prostu uwielbiam 😁 i czasami miło się w takim wątku wyżyć 😎
A ja mam lepszy pomysł. Linka od wędzidła, przez uszy, pod siodłem i do ogona. Koń idzie w odwrotnym rollkurze, jak pochodzi tak z miesiąc, dwa, to od razu mi się odwidzi i pięknie w dół zejdzie.
👿 ludzie!!i wy się niby znacie na koniach?? Są dwie, jedyne i najskuteczniejsze metody: 1.szybsze efekty-konia trzeba tak zanudzać ględzeniem o niczym, aż sam lekko przyśnie i głowę zwiesi 2.tu trzeba czekać-jak koń będzie miał długą grzywę i ogon to to wszystko splata się pod brzuchem....pięknie opuszcza głowę i podstawia zad 😅
Wiecie co??? Wy to jakieś abstrakcje dziewczynie tłumaczycie... Kochana TAK trza zrobić KONIECZNIE inaczej się nie da... zresztą zobacz jak konik grzecznie chodzi 🤣