Forum konie »

Problem z ustawieniem głowy konia! Pomocy! ;)

darolga, ty wiesz - to jest zacności pomysł  😜 Może nie na opuszczenie łab, ale na akcję przodów a la Totek  😜 Hmm - ale to zaraz - to do nadgarstków też trzeba przyczepić, a jeśli się koniu pomyli?  😕

A la Totek ? To Ty nie wiesz? Totkowi do tylnych nalepiali.
Jakby nalepiali - to by nie maił takiej "słabej" akcji zadnich - foch.
na wzmocnienie zadnich mi kazali zakładać za duże kapcie...
Na przód to raczej do nauki piaffu. Ja bym proponowała przywiązać wędzidło z każdej strony do przednich podków. A jak rollkur to do tylnych. Satysfakcja gwarantowana  😁
halo - haha!  😂 dobre!

Co Wy, nie wiecie? Totilasa to trenowali na rozżarzonych węglach  😎 dlatego tak nogami macha  😎
wrotki, Tania, aż mi humor poprawiliście, siedzę i się śmiej do ekranu. Skąd się ludzie tacy biorą??  😵

z naszej wspaniałej krajowej edukacji jeździeckiej - najpierw się ogląda obrazki a potem kombinuje, jak wcielić w życie.
akacja spróbuję poważnie- zastanów się najpierw, co chcesz osiągnąć "zniżając" głowę konia. Wiesz w ogóle, czemu ma to służyć? 😉

Akacja dzisiaj konto załozyła.
Ale może ktoś kiedyś skorzysta z powyższych rad, archiwum ważna rzecz  😉
Wiecie co... wakacje sie zaczynają  🙄
to byla jawna prowokacja, ale i tak humor poprawiła 😁
Cukierki przykleić  do kopyt i będzie super chodził!

jakby przykleic do tylnich to kon nam sie zbiera wtedy. rewelacyjny pomysl!

zostawic jeszcze? zeby nie bylo, ze zabawki zabieram 😉
Jak możecie  🤬
Cukierki do kopyt stosowaliśmy ale niestety nie zawsze działało. Mój koń nie jest aż tak łakomy.
Czasami podczas jazdy proszę kogoś o pomoc i siada koniowi na głowie, wtedy ma głowę w dole i jest szczęśliwy  😜
[quote author=xxagaxx link=topic=58250.msg1033870#msg1033870 date=1307439038]
wrotki, Tania, aż mi humor poprawiliście, siedzę i się śmiej do ekranu. Skąd się ludzie tacy biorą??  😵

Jak wrotki i ja? Skąd się biorą? No wiadomo- bocian przynosi.
[/quote]

ale ty Taniu zrozumiałaś że ja się pytałam o autorkę wątku a nie o was  😁 😁? Bo może to i prowokacja, ale obawiam się ze mogło być i na  poważnie. I to mnie niestety bardzo przeraża, że ludzie o pojęciu o koniach na poziomie ujemnym posiadają te zwierzęta i takie bzdury piszą.
Zapomnieliście o  najważniejszym. Potrzebny będzie munsztuk, bez niego się nic nie da. A jak koń ma szeroki pysk, to najlepiej dwa 😂
muńsztuk + czarna wodza + guma - takie trio podoła wszelkim nic nie kumapjącym koniom że ma być w dole
I pod to wszystko kantar, full profi 🏇
I pod to wszystko kantar, full profi 🏇

a ja bym dała ten kantar jednak nie pod ale na to wszystko
hmmm... Niech będą zatem 2 kantary, jeden pod, drugi na 😎
hmmm... Niech będą zatem 2 kantary, jeden pod, drugi na 😎

no tak, na to bym nie wpadła. Jestem za. 🤣
i jeszcze system pessoa  🙄

i zasmażka  😁
Jak tak to czytam to mam wrażenie, że zielonego pojęcia o jeździectwie i niskim ustawieniu nie macie..

Metoda jest prosta- najpierw trzeba rumaka zagadać, tak żeby czujność stracił. Potem, jak zaśnie, musimy się dostać do jego głowy (najlepiej jakimś nano-czołgiemkosmicznym). Potem wszczepiamy informację, że koń rzekomo znajduje się pod wodą, na dnie Pacyfiku, nie dość, że ciśnienie go przygniata, to jeszcze musi się algami żywić (cóż, prawie jak siano) i jak przestanie je pożerać to umrze. A jak wiadomo, algi kapryśne stworzenia, więc trzeba się schylić, żeby je zerwać. W wyniku tego, koń po przebudzeniu będzie cały czas zasuwał z głową przy ziemi i idealne niskie ustawienie gotowe.

Wszystko jasne?
Hahaha, dziewczyny, ja was po prostu uwielbiam 😁 i czasami miło się w takim wątku wyżyć 😎

A ja mam lepszy pomysł. Linka od wędzidła, przez uszy, pod siodłem i do ogona. Koń idzie w odwrotnym rollkurze, jak pochodzi tak z miesiąc, dwa, to od razu mi się odwidzi i pięknie w dół zejdzie.

😎
Lov, dobry pomysł ale jak ogier to nie do ogona- jest sposób (już tu opisywany) dający lepsze efekty 😎
Misskiedis, ale to wiesz, na początku wszystko ma polegać na odwrotnym ustawieniu 😁 chociaż łogrowi można między pośladkami, i wtedy do jajek...
Tylko że jak linkę damy górą, między pośladkami to koń z głową nie zejdzie na dół... Ale za to tym sposobem można go przyuczać do rodeo 😁
O rany, że ja dopiero teraz tu zajrzałam. Siedzę przed kompem i pękam ze śmiechu  😂 😵
Misskiedis, no właśnie wiesz, pochodzi trochę czasu z odworotnym ustawieniem, to potem sam pięknie spikuje w dół 😎
👿
ludzie!!i wy się niby znacie na koniach?? Są dwie, jedyne i najskuteczniejsze metody:
1.szybsze efekty-konia trzeba tak zanudzać ględzeniem o niczym, aż sam lekko przyśnie i głowę zwiesi
2.tu trzeba czekać-jak koń będzie miał długą grzywę i ogon to to wszystko splata się pod brzuchem....pięknie opuszcza głowę i podstawia zad  😅
sam pięknie spikuje w dół 😎

o TAK? 😜
Wiecie co??? Wy to jakieś abstrakcje dziewczynie tłumaczycie...
Kochana TAK trza zrobić KONIECZNIE inaczej się nie da... zresztą zobacz jak konik grzecznie chodzi 🤣
[b]kiara[/b] i znowu dziś jestem zmuszona do zweryfikowania swego pojęcia o ludzkiej głupocie w obchodzeniu się z końmi...

Następnym krokiem jest przykleić koniowi pysk do klaty kropelką  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się