Forum konie »

Kącik folblutów

kakaduu , w niedziele skończy 8 lat i ma około 165cm .  🙂

horselove  śliczniutki/a. A jaki zadzior.  😍 Skąd miałaś szablon .?
KI🙂 Ogier😉 Dzięki :kwiatek: Szablon zrobiłam sama,niestety golarka nawaliła i musiałam improwizować w różny sposób,dlatego taka krzywa  🤬

YEAAA!  😅

Dziś moja kobyłka (chyba po raz pierwszy od kąt Ją mam) ani razu się nie spłoszyła, ani razu nie brykneła i nawet nie kombinowała.... SUKCES !  😀
Przepraszam, ale jestem w takiej euforii, że postanowiłam podzielić się tą jakże radosną nowiną  😡

Korona na zadzie faktycznie cudowna  😍 Odkryłam ją dopiero na rozjaśnionym zdjęciu 🙂 CzaaaaD  🤣
kakaduu faktycznie sukces🙂 Chciałabym,aby mój ogierowy miał choć jeden taki dobry dzień i dał sobie na wstrzymanie ze świrowaniem...:P A co do tej naszej korony... to taka sobie- na wiosnę postaram się coś tam bardziej ambitnego zrobić na tym zadku,niestety teraz wolałam nie ryzykować z rozwaloną golarką i moimi zdolnościami manualnymi😀  👀
Hehe to mnie pocieszyłaś 😀  🤣
Ja np zawsze sobie tłumaczę, że folbluty tak mają i tak po prostu musi być  😀
hugolina009- rude maleństwo najlepsze!
kakaduu- ja poproszę więcej zdjeć bo mi sie kobyłka bardzo podoba 🙂 i życzę więcej takich spokojnych jazd 🙂
horselover- zadek 😍

I mój grubcio z niedzieli

Daje narazie tylko 2, bo nie wiem na które się zdecydować ;p
fot. mindira
Uhuuu widać, że ma POWER!  😀

drobna Kilka zdjęć z przed jakiegoś miesiąca 😉 (czyli niedługo po kupnie)
ps. Jestem ciekawa jak bardzo zmieni się do wakacji- już nie mogę się doczekać zdjęć 'porównawczych'   😜
titina dziękować :kwiatek:
drobna kasztanka jest boska, jeśli wda się w mamusię to będzie świetna do hodowli 😉 dorzucę jeszcze kilka

To drugie zdjęcie jest szałowe !  😍
Jeeej już nie pamiętam kiedy miałam w stajni źrebaczka  😀 A przecież z nich to tyle pociechy co nie miara  🙂
Hehe to mnie pocieszyłaś 😀  🤣
Ja np zawsze sobie tłumaczę, że folbluty tak mają i tak po prostu musi być  😀

W taki razie mój jest jakiś podrobiony bo jest przymulony.  🤬 Różki pokazuje tylko jak idę z nim jakieś nowe straszne miejsce.  😁
Mam nadzieję że się autorka zdjęcia nie "zdenerwuje"  :kwiatek:
drobna śliiiiiiiicznego masz czterokopytnego  😍 💘 muszę przyznać! Nie wiem,dlaczego,ale odnoszę wrażenie jakbym patrzała na mojego smroda:P

kakaduu Bardzo ładna ta twoja dziewczynka!🙂
Danish piękne zdjęcie, ja chyba też niebawem zaproszę kogoś z lepszym aparatem do stajni 😉
PauliSiianka ee tam przymulony, po prostu grzeczny chłopak  😉 Ale fakt, z tego co czytałam to folbluty bardzo często okazują się nadpobudliwe.

A powiedzcie mi taką rzecz (bo widzę po zdjęciach że część z Was skacze na swoich folbluciakach) ... jak te konie Waszym zdaniem sprawdzają się w skokach? Ja swoją kupiłam z myślą właśnie o tej dyscyplinie i jestem baaardzo ciekawa jak będzie sobie radzić. Jak na razie widziałam Ją tylko w korytarzu i okser 110 nie sprawiał Jej problemu (potem już nie podwyższałam) Jednak ciekawi mnie czy starczy Jej opanowania do pokonania parkuru  😀
kakaduu, folblut jest "najpierw" koniem, potem - folblutem. Jak będzie ujeżdżony - tak będzie chodził. Czego się w ujeżdżeniu zaniedba - to wyjdzie na parkurach.
kakaduu ja ze swoim ogierowym skaczę i także kupiłam go ze względu na dyscyplinę. Według mnie sprawdza się świetnie(narazie do 1m pod siodłem,korytarz 110/120) nie chcę go przeciążać ze względu na wiek no i przebytą kontuzję na torach...Ale ogólnie rzecz biorąc super się sprawuje🙂
kakaduu- oj ma powera, ma, a szczególnie po 2 tyg bez jazdy ;p
Mi się wydaje, ze i tak dobrze wygląda, tylko mięśni jej przybędzie. Mój po zakupie wyglądał tak:(sierpień 2010) chociaż stajni nie zmienił, tylko właściciela i rozrósł mi sie na pięknego ogra
horselover- :kwiatek: ja wczoraj miałam pisać, że nasze konie są strasznie podobne, ale mi czasu nie starczyło ;p
hugolina009- to ja czekam, aż młoda podrośnie. Mam nadzieję, ze będziesz zaglądała do tamtej stajni i przywoziła nowe foty ;d
PauliSiianka- raczej nie podróba, a charakter;p Mój jako ogier jest bardzo spokojny czy go w ręku prowadzę, czy na jeździe, a zazwyczaj chodzi z 5-6 koni (no chyba, że ma przerwę tygodniową, to musi się chłopak wyszaleć). Ale narzekać nie mogę bo koń mi się trafił. A do tego wszystkiego jest bardzo towarzyski np. nie lubi być sam na jeździe, a jak już jest to rży nawet do przechodzących osób xd. Albo jak go czyszczę, a słyszy, ze ludzie rozmawiają,  jakby mógł, to by z kratami wyszedł, żeby przy nich postać ;p
Danish- zdjęcie cudowne!!!!
i jeszcze raz do kakaduu potwierdzam słowa halo. Jedne konie są też beztalenciami skokowymi, drugie ujeżdżeniowymi, wszystko zależy od konia, a nie od rasy.

dorzucam crazy Ostka pt." coś mnie goni, w nogi" ;d
drobna będę na pewno tam zaglądać i zdawać relacje 😉  zaczyna się sezon wyźrebień,więc będzie duuużooo  maluchów do obfotografowania 😜
a tak w ogóle, Twój Ostek jest boski 😍
:kwiatek:
to ja się już cieszę z tych zdjęć ;d
drobna genialne to ostatnie zdjęcie!😀 W przyszłym tygodniu przyjeżdża moja koleżanka z lustrzanką,więc na pewno jakieś fotki tutaj wczepię z Bluckiem😉
No właśnie o tych mięśniach myślę, bo jak na razie to klatkę ma taką skromną  😉
Fajnie, w takim razie mam nadzieję że na wiosnę się pojawimy na jakiś debiutach w skokach 😀

drobna On jest piękny !  😍
To ja wrzucam moją zimową marcheweczkę  😀
🤣 oj piękna ta marchewka 🤣 🤣
turini podzielam zdania, śliczny rudziak🙂🙂
kakaduu-  :kwiatek:
@g@- więcej! 🙂
drobna-proszę uprzejmie:
@g@ piękna.  😜
Jaki śnieżek macie .! Nam zimowe fotki średnio wyszły , bo śniegu nie za dużo.  🙄
@g@- dziękuję bardzo🙂 piękne jest to Twoje Rude, ja zawsze na rude polowałam i chciałam mieć, a jak przyszło co do czego, to jak widać na załączonym obrazku ;p

ja dodaje mojego gagatka jeszcze, bo mamy trochę tych fotek

Może Was nie zanudzę tymi zdjęciami ;d
Ja też chcę taki śnieg .!  😜

edit.
Ja mam na razie tylko 2 zimowe. Ale ze śniegiem to u nas kiepsko.  👿
drobna nie wiem jak innych ale mnie nie jesteś w stanie zanudzić zdjęciami Twojego ogra 😍.
Na 2 z ostatnich zdjęć - super kłaus  😀, też bym chciała aby mój rudas tak wyciągał.

@g@ można czegoś więcej się dowiedzieć o twoim rudasku? Pochodzenie, rok urodzenia?
Pytam ponieważ półbrat (po tym samym ojcu) mojego rudaska ma taki sam pysio (chodzi mi o odmianę).
Mój rudasek w wersji zimowej. Na razie mam takie zdjęcie bo aparat odmówł mi posłuszeństwa  🙂
I moja Pretty (gniada) - niedawno odzyskana.
Może w sobotę porobię lepsze zdjęcia

edytuj posty! i za duze zdjecie
Muletka-mój rudziszon to SARUMAN (Troppo Tardi-Sfora po Vilnius), wałach ur. 2003.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się