Forum konie »

Kącik folblutów

Czy slyszal ktos o xx Rubicon?
Ja wpadłam tylko na chwilkę-życzyć wszystkim najlepszego w Nowym Roku! Dużo pociechy z folbluciaków  :kwiatek:
I żeby już było tak:
Crazy który rocznik?
Nie wiem  Rubicon xx po Siliconn od Alice's Ruby  chyba 73 r.

http://www.allbreedpedigree.com/rubicon
W Kąciku Rekreanta armara wrzuciła jego rodowód, opis i zjęcie.
Aaaa już przeklejam  😡

Rubicon urodził się w 1973, w Danii.
Został uznany w kilku związkach hodowlanych m.in. oldenburskim i trakeńskim. Z tej samej linii żeńskiej pochodzi m.in. trakeński og. Arogno, który dał kilkunastu uznanych synów dla zw. trakeńskiego, w tym og. Partout, na którym startowała Anky van Grunsven.

Rodowód Rubicona znajdziesz tutaj
http://www.pedigreequery.com/index.php?query_type=na&no_header=F&show_prefs=T&g=5&query_type=horse&horse=rubicon
Zdjęcie:
Dzieki wlasnie to znalazlam, ogier Rush-hour jest po nim..ale tez niewiele moge znalezc
Przejrzałam dwie największe chyba bazy zagramaniczne i znalazlam tylko jednego konia po Rush Hour, jak coś znajdę to napiszę Ci PW 🙂
Jakbys cos znalazla wogole o Rush Hour po Rubiconie bylabym dozgonnie wdzieczna, dzieki
Dawno nas tu nie było, ale w końcu udało się chłopaków zabrać do siebie 😀.  Czarny Orfeusz i Czefalo z dzisiaj na przystajennej łące :
czeggra1, gratuluję zatem organizacji transportu i "połączenia" 🙂 Niech wam się wiedzie razem na Wyspie!
halo, dziękujemy bardzo  :kwiatek:
ja również dopisuję się do życzeń, najlepszego tam na obczyźnie 🙂
super, że jesteście razem
Postarałam się o jakieś fotki z zeszłego tygodnia🙂 Jakość taka jaka jest,ale nic na to nie poradzę,że aparat mnie nie znosi :<  🤔
Z moim ogierowym po miesięcznej przerwie w dreptaniu🙂

Razem z Blue Skayem życzymy wam Szczęśliwego Nowego Roku,no i przyjemnej pracy z waszymi folblutowymi pociechami🙂 :kwiatek:
Przepraszamy że się tak wcinamy :kwiatek: Jedno "zimowo"-glutowe😀 (jakościowo takie sobie ale robione w trudnych warunkach🙂
Słyszał ktoś może o ogierze Lahib (xx)? Próbowałam Go szukać w internecie i znalazłam tylko jedno zdjęcie- właściwie żadnych informacji... A jestem ciekawa taty swojej kobyłki  😉
był ktoś na aukcji w sk iwno?
na stronie jest informacja, że w każdy piątek jest przetarg, więc pewnie tłumów tam nie ma czy się mylę?
od jakiej kwoty można kupić tam konia?
A my w sobotę pierwsza jazda w 2012 🙂
Oczywiście rozpoczęliśmy lonżowankiem, bo chłopak po 2 tyg stania, dużo energii miał 🙂

Pozdrawiamy!
drobna, lubię go oglądać, zawsze bardzo mi się podoba 😀.
Mój Czesiu z minionego weekendu ( w końcu wsiadłam na konia po półrocznej przerwie 😀) i ... wygrzebałam fotkę sprzed ponad 5 lat (czefalo lat 5- parę tygodni po zakupie z moim teraz 14 letnim synem 😉) :
czegrra1- bardzo nam miło  :kwiatek:
a czemuż  to tak długo nie jeździłaś? jeśli można wiedzieć 🙂
Ponieważ przeprowadziłam się i konie zostały w kraju. Dopiero po świętach było możliwe przywieźć je do nowego domu 🙂.
To ja się pochwalę moim nowym nabytkiem. ; )

Pierwszy raz mam do czynienia z folblutkiem więc mam nadzieję , że dzięki temu wątkowi dowiem się wielu potrzebnych rzeczy.  🏇

Tak więc przedstawiam Son of light.
PauliSiianka, dobrze kojarzę, że Twój koń w minionym sezonie postartował w WKKW ?
czeggra1 możliwe. On jest ze Strzegomia więc w okolicach możliwe , że startował. Dostałam go przedwczoraj i wtedy też dowiedziałam się , że będę miała konia. 🙄 Wiem , że coś startował więc jeśli wiesz coś o nim to nie obraziłabym się gdybyś mi powiedziała.  🙂
Wpisz sobie w google "son of light strzegom listy wyniki" i zaraz Ci wyskoczy parę inforacji o koniku  🙂. Gratuluję nowego nabytku - folbluta  😀
Dziękuję. ; )
ja też znam tego konia-jest z Jarowszówki, a właśnie ostatnie sezony w Strzegomiu(Morawa) był i startował
Perlica wiesz coś może więcej o nim .?
Martuha: Na aukcje faktycznie nie ma tłumów (jeżeli w ogóle ktoś się tam pojawia). Jeżeli chcesz pooglądać konie w Iwnie wystarczy zadzwonić pod podany tam numer kontaktowy i się umówić wtedy podadzą ci też ceny koni które mają na sprzedaż. Ja zrobiłam tak, jak ostatnio poszukiwałam konia to było już jakieś 1,5 roku temu ale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Umówiłam się z tamtejszym kierownikiem D. Kurpińskim. Ceny koni zaczynały się od 5 tys.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się