Forum konie »

Kącik folblutów

chyba na początku było powiedziane 160? ale mogłam się przesłyszeć  😡
A co do ponoszenia i biegania to nie tylko folblutki tak mają xP Opiekowałam się taką Kometą... 1/4 anglika... I robi dokładnie to samo... Jak nie ma humoru to zaraz baranki, bo ona chce szybciej... Jak dłużej nie chodziła to przy galopie czasami ją "puszczałam" żeby sobie pobiegała jak chce i później wracałam do normalnej pracy 😉 Wtedy grzeczna jak aniołek 😉
Przy Nemo jak raz go "puścisz"  to juz napewno normalnie nie popracujesz  😉
bajerqa1992, on biegał w tym roku z moim koniem 🙂 A czemu chcą go spzredać?
Wiem, wiem 😉 Z anglikami, w szczególności po torach, inaczej to wszystko wygląda 😉

A czemu chcą sprzedać? Był niedostatecznie dobry i odpadł poprostu... A chce wiedzieć jaki on jest mniej więcej... Czy praca z nim byłaby bardzo ciężka...
http://www.vioda-racing.pl/tarram.html

wcale nei biegał tak źle 🙂
Wiem jak biegał xP Oglądałam tą stronę 😉 Mi chodzi bardziej o charakter, bo ja raczej nie będę brała udziału w wyścigach 😉 Bardziej rekreacja, może trochę skoki 😉
Gościu wykupił ze służewca ileś tam koni, część już sprzedał... Gadałam z nim to mi go proponował...

edytuj posty  😤
czyli kupujesz go ewentualnie od "gościa"?
Od niego 😉
I jesteś pewna, że tylko jego słabe bieganie (które słabe nie było w sumie), jest powodem sprzedaży?

Mogę popytać. 🙂
A czy któraś z Was ma może jakieś informacjie na temat wałacha Indrisa(wstawiałam jakieś 2 strony wcześniej). Bo jestem ciekawa jak mu to wychodziło, bo z tego co wiem to biegał🙂
Czy ktoś coś wie na temat przypadku kolorowych "folblutów" ?
Zaintrygowała mnie ta klacz, orientuje się ktoś moze czy jej potomstwo ma prawo wpisu do księgi xx ?
http://www.pedigreequery.com/patchy+lassy
Chyba tak... Wiem tylko, że gość wykupił wiele koni ze Służewca i posprzedawał prywaciarzom... On się tym ogólnie zajmuje... Mówił, że zdrowy... Kumpela zapewniała, że gość uczciwy... Nie powiedział tylko, że konik jest niski... W internecie coś tam wyszukałam, że ma 152cm... Ale czy to prawda to nie wiem... No i w necie jeszcze wyczytałam, że więcej z niego wydobyć nie mogą... Może dlatego... Ale będę wdzięczna jeśli popytasz 😉 Z góry dziękuję 😉
drobna, czeggra1 dziękować  :kwiatek: mogę pokazać wam parę zdjęć z zawodów?

mam złotego konia, naprawdę..  😍
ksiaceq- dawaj te zdjęcia!

a jak wam się podoba mój ogieros na poprzedniej stronie
ksiaceq, drobna - super  😀. Ależ  Wasze konie w porównaniu do mojego mikrusa Czesia są potężne  😲
ksiaceq- po jakich rodzicach jest to Twoje ;d
ojciec Delator po Dakota, a matka Czeggra po Graf
czeggra1 wydaje mi się, że drobnej chodziło o rodzicach mojego gluta : ) a Corinto nie jest wcale taki potężny, w życiu bym go tak nie określiła. myślę, że perspektywa zdjęć dużo robi w tym wypadku. Corinto jest od Cosetty po Gere
bajerqa1992: Tak z ciekawości - gdzie można szukać koni do sprzedaży po wyścigach? Jak znaleźć takich ludzi  ❓
Mi koleżanka poleciła jednego gościa, gdy okazało się, że trzeba sprzedać Kometę ;/ No i gadka, szmatka i wyszło, że on wykupuje konie ze Służewca i sprzedaje...
ksiaceq - masz rację, to o Twojego chodziło 🙂. Mój ma 18 cm w nadpęciu, wąziutką klatę ( aczkolwiek jest dość głęboki) i generalnie drobnica z niego- zdecydowanie rzuca się w oczy brak kalibru na tle innych koni  😉
bajerqa1992: Tak z ciekawości - gdzie można szukać koni do sprzedaży po wyścigach? Jak znaleźć takich ludzi  ❓

Żaden problem ,wystarczy na przełomie października/listopada, pojechać na  aukcję koni pełnej krwi na Służewiec, a na pewno coś sobie kupisz, i to bez pośredników, do tego poinformują Cię, czy koń miał jakieś kontuzje, itp. , a wybór duży. Ja w ten sposób kupiłam swoją laleczkę, 10 lat temu i jest ze mną do dzisiaj.  😀
Tak mnie zawsze zastanawiało - za ile można kupić folbluta na aukcji?  👀
czeggra1- nic się nie dzieje, fajnie wiedzieć po czym są wasze pociechy, a mój folblucik też nie jest duży, zgodzę się z ksiaceq, ze zdjęcia dodają ;d
Tak mnie zawsze zastanawiało - za ile można kupić folbluta na aukcji?  👀

Od 1000zł w górę. Ja za swoją dałam 3500zł + 3% podatku od tej sumy. Niby żadna cena, ale koń klasa, samograjek, do N (możliwości na więcej ,ale niestety nie miała okazji iść wyżej), dzieciaki robią odznaki, i licencje jak trzeba to powalczy i w ujeżdżeniu, i ,,Derby"-skokowych. Zdrowa, niesamowicie mocna,a wzrost mikry, jedyne 156cm. Do tego dobra matka.
karolinag4, bardzo różnie, nawet 3-5 tys. no i oczywiście wzwyż

Ja wiem o wielu przypadkach oddanych za złotówkę , albo sprzedanych za 1000pln. Ale to na jesieni właśnie najlepiej po aukcji.

bajerqa1992, jest początek sezonu, koń nie biega źle, zarabia, 2 miejsce to bardzo ok. Dlatego wydał mi się podejrzany powód sprzedaży. Sama mam konei na Służewcu i wiem, że całą zimę się je karmi i mało kto sprzedaje konie wiosną, jeśłi zarabiają (miejsca płatne w gonitwach są do 5 miejsca)

Czerpakowa, prosze http://www.vioda-racing.pl/indris.html
Jestem ciekawa jak to z nim jest... Z tego co widać było na filmiku to był wystawiony na aukcji zeszłej jesieni... Nie wiem ;/ Dałoby radę dowiedzieć się, czy nie miał jakiejś kontuzji czy czegoś?? Gość zapewnia, że zdrowy...
titina, Bandos no nieźle - nie spodziewałam się takich cen (niskich).
Nie planuję żadnego zakupu, czasem wręcz nachodzą myśli "wręcz przeciwne" - ale co zrobić, takie życie.
Spróbuję popytać. A teraz idę spać 😀
Dobranoc
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się