Forum konie »

Kącik folblutów

ale śliczne te folbuty  😍 wszystkie

czeggra1 - podoba mi się Twój chłopak
dawne mnie tu nie było i ile koniołków się pojawiło wszystkie bardzo mi się podobają
halo.- fajny ten Twój młodziak 🙂

obecnie żadnych zdjęć nie mamy  z jazdy, tylko jedno z pasionka 🙂
dobry wypas i koń szczęśliwy 🙂
Karolinag4,
REDAKCJA KSIĄG STADNYCH

Interesanci przyjmowani są
w poniedziałki, środy i piątki
w godz. 9.00 - 14.30

😵 😂 😵 😂

interesanci przyjmowani sa w/g ... humoru  😵 😂

(sorry, ale mnie tam juz od dawna nie ma , nie bedzie i mi nie zalezy  :cool🙂
Zu - śliczny rudas  😀

A co do Agmaji, kojarzę stamtąd jakiegoś xx, który bardzo często kolkował. Niecałe 2 lata temu, może 1,5 roku, został zabrany z agmaji i po tygodniu w nowej stajni niestety padł 🙁

Wiecie może, który to koń? Jak się nazywał? Znam go tylko z opowieści, ojciec właścicielki tego konia pracował z moja mamą 😉

Tak, znałam tego konia, półbrat mojego. Wątpię żeby to były kolki, ale niestety nie udało się go odratować mimo, że walczyliśmy tydzień. Koń nazywał się Arachid, resztę mogę na pw, myślę że nie ma sensu rozwlekać tego publicznie  🙁

A rudas serdecznie dziękuje  :kwiatek:
A. niestety zdaję sobie sprawę, że będzie "ciężko"  😉
A ja tam nie miałam problemu żeby uzyskać paszport szybko jak mi zależało. p.Karaszewska pomogła też odpowiadając na wszystkei pytania. Wszystko się dało załątwić. Rzeczywiście trochę wszyscy narzekają, ale nie było tak żle.
Na pewno można zapłacić na miejscu. My płaciliśmy za zmianę właściciela, pani K. nawet nie spojrzała, czy jest kwit, było: Pan pójdzie, o tam, zapłacić a Pani już daję paszport 🙂
czyzby pani Karasiowa sie dostosowywala do realiow XXI wieku?...  😜 😵
Zaczynamy trenować 🙂
nasze pierwsze zawody! jestem z folgluta mega zadowolona! : )
ksiaceq- gratulacje, fajnie się rusza ten Twój konio 🙂
drobna bardzo dziękujemy  :kwiatek: gdyby nie moje głupie błędy, to byłoby wyżej. ale człowiek uczy się na błędach i następnym razem będzie lepiej!
ksiaceq - gratulacje  🙂
Zaczynamy trenować 🙂

Gdzie stoicie - w jakiej stajni? mieście?
meander super  😅
ksiaceq- będę trzymała kciuki za was w kolejnych zawodach 🙂

my też pomału wracamy do formy 🙂

[b]Muletka[b] stoimy w Stadninie Koni w Kozienicach.
Orientuje się ktoś może, czy Double Alleged przekazuje swoją wadę serca źrebakom? Zastanawiam się nad kupnem ogierka po nim...
mogę Ci tylko powiedzieć, że jego syn Mister Alleged nie miał nigdy takowych problemów. Połamał sobie tylko nogi, ale to już inna sprawa 😉
Dzięki wielkie ;*
I kolejne pytanie xP Wykupował ktoś z was konie po wyścigach ze Służewca? Bo stamtąd jest ten ogierek... Bo interesuje mnie jak wygląda ich charakter po tych wyścigach i czy ciężko będzie się z nim pracować?
Kupiłam kiedyś dwa, jeden super, po przepracowanej zimie gotowy był startować w zawodach, drugi do niczego się nie nadawał. Ciężko go było odrobić.
Ja myślę, że wszystko zależy od charakteru, ale też od Twojej cierpliwości. Mój po wyścigach poszedł do rekreacji, na początku podobno był nieznośny, potem go zmuliło. Jak przeszedł w moje ręce, zaczął pokazywać rogi, ale nadal był posłuszny :] teraz "rogi" wychodzą w sytuacjach stresowych...
Moja koleżanka ma xx prosto z torów.
Zacznijmy od tego że właściciel nie bardzo chciał jej go sprzedać bo uważał że sobie z nim nie poradzi , faktycznie łatwo nie jest ale ma go juz prawie 4 lata i bez żadnego upadku/wypadku się obyło.
Na początku bywa cięzko , jak koń nie chodzi regularnie to w sumie tylko my dwie mozemy na nim jezdzić ale jak juz się go pojezdzi to na wypinaczach nawet nasze podopieczne dają rade jezdzić , łącznie z galopem.
W terenie w ogóle się nie płoszy , w galopie  zazwyczaj idzie za drugim koniem i trzeba pilnować zeby nie udało mu się wyprzedzić .
Za to zuper nadaje się na obstawy , jazdy po mieście  nasz najlepszy koń do takich rzeczy.
Jak ma gorszy dzień to bryka , ponosi....  raczej ciężki przypadek    😉
Nemorian

bajerqa1992, którego konia chcesz kupić?
ciska  ten kon jestmoze po specialu?
si 😉
ciska a bryka, ponosi bez powodu? Czy znajduje sobie jakieś "strachy"?
Ponosi bo... on teraz będzie biegał  i koniec ! 😁
A bryka ze złości zazwyczaj , jak nie pozwala mu sie np zagalopować albo zakłusować i wymaga się czegoś innego niż on sobie wymyśli .

On się nigdy niczego nie boi.
Ale bywają jazdy( i to coraz częściej) kiedy jest bardzo grzeczny i tereny w których prowadzi  wolnym kłusem i galopem.
Koń Tarram (Double Alleged - Turkaweczka) z tego co znalazlam w necie to jest malutki... http://video.interia.pl/obejrzyj,film,126559 <- tu jest filmik z aukcji... Może coś kojarzycie i bardziej znacie tego konika 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się