Forum konie »

Kącik folblutów

Cierp1enie - z urody podobna do tatusia  😉
tak to prawda, jest bardzo podobna do ojca 🙂
czeggra,
wow, jestem w szoku..
nie chce krakac, ale za dlugo chyba sobie nie pobiega

Też się zdziwiłam widząc tego konia na liście, moim zdaniem to ryzykowne. Mój folblut po pęknięciu nadpęcia z licznymi odpryskami " zaliczył" po roku przerwy cały sezon ( łacznie 7 gonitw z bardzo kiepskimi wynikami i jakoś mu się dziwię  😉 ), Upominek po Delatorze  biega z powodzeniem i też jest  po złamaniu.
My tak nieśmiało o sobie przypomnimy:

Czy ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia/informacje o rodzicach Corinto? Ojciec - Gere xx, matka - Cosetta xx. Z góry dziękuję.  :kwiatek:
og. Czen już napewno nie będzie biegał, jest to decyzja trenera. Z tego co wiem jest do sprzedania za bardzo małe pieniążki bo właściciel nie ma co z nim robić na torach a zabrać też nie ma go gdzie.
ksiaceq fajne konisko, a gdzie stoicie na Śląsku bo my tez z tych rejonów😉
Jaczejka z moja kolezanka:
Donia Aleksandra dziękować  :kwiatek: stoimy w Rudzie Śląskiej, a wy?
My w Imielinie, jeżeli kojarzysz gdzie to jest😉
szukam informacji o ogierze Sword  :kwiatek:
galopada_ - mam gdzieś na komputerze jego zdjęcia, poszukam i wrzucę  😉 Jeśli byłabyś zainteresowana np. informacjami o nim z KP to też coś było
og. Czen już napewno nie będzie biegał, jest to decyzja trenera. Z tego co wiem jest do sprzedania za bardzo małe pieniążki bo właściciel nie ma co z nim robić na torach a zabrać też nie ma go gdzie.

Późną jesienią chciano z niego (tuż po blistrowaniu!) 5 tys  😲. Trochę sporo jak za folbluta po tak ciężkich kontuzjach i na dodatek w trakcie leczenia.
Czen nigdy nie był blistrowany ❗  ❗ ❗ a późną jesienią już był po leczeniu i wracał do treningu, a co do ceny to myśle że normalna.
Severus bylabym wdzieczna  :kwiatek:
Moja podopieczna - xx, 4 lata; Tagi ojciec: Brelok xx (IRE), matka: Thesi xx (IRE) najspokojniejszy koń na świecie 😍

😉
BOSKA JEST  😲   a Tagi chyba nie biegała na torach..  🤔  śliczna kobyłka!
pomijając że jest bratanicą mojej klaczy  😁
moja Bremen Star jest też od Bremen Rose, tylko tatuś inny, w samym Breloku jestem zakochana  😜 co zabawne, chłopak ma chyba pod 170 cm, a moja Bremen jako 3 latka na razie jakieś 154cm 😁 no ale tłumaczę sobie że jest późna i jeszcze podskoczy choć te 3 cm  😉

zdjęcie Breloka,
[quote author=galopada_ link=topic=5776.msg556286#msg556286 date=1271389098]
Severus bylabym wdzieczna  :kwiatek:
[/quote]

Taką informację otrzymałam od Trenera. Zdjęcia  stawu nie wyszły dobrze i koń wymagał blistrowania. Mimo wszystko wg. mnie cena zawyżona jak za konia po taaakich kontuzjach. Gdyby był to koń z całkowicie zdrowy i z  nie ruszonym aparatem ruchu- cena byłaby zapewne jak najbardziej adekwatna, natomiast w zaistniałej sytuacji -  zaskoczyła mnie i postrzegałam ją za jednak  zawyżoną . Nie obawiałam się tu elegancko zalanego pęknięcia, lecz właśnie tego skręconego stawu pęcinowego.
Brelok ponad 170? osobiście znam konia i również jestem jego fanką (tak samo Taguli z którą z resztą miałam przyjemność pracować) ale nie wydaje mi się żeby Brelok był aż tak duży..?
eskada jak Ci się wydaje?
z tego co czytam w swoim poście napisałam pod 170  😉 czyli coś ok 167 z tego co gdzieś mi się obiło o oczy, ale nie mogę znaleźć tej info, więc to tylko w ramach domysłów🙂
To my dla przypomnienia  😉

sorki Doma  😡

no coś koło tego może mieć ale on niepozorny jest dość krótki i może przez to chowa się jego wzrost 🙂

ja się nim zachwycam 🙂 z resztą od kiedy przyjechał do duroku z torów 🙂
Brelok jest przecudny  🙄

karolinag4 cóż za sympatyczna mordka!
Monika. nie ma sprawy 🙂 też ostatnio wszystko czytam nie tak  😉  chyba wiosna  😀

jeszcze wkleję zdjęcia jego półsiostry Bremen Star, po TTT, od Bremen Rose, bo na ostatnim treningu się popisała  🙂

a taka niepozorna Bremen jako 2,5 latka na torach, przed  wyścigiem w zeszłoroczne wakacje  🙂
Doma, pokaż jej więcej zdjęć!! zadek ma obłędny  😍
Doma Brelok ma coś pod 170, z resztą Tagi też (ok 167) a kiedy miała 3 lata miała koło 160 więc w ten rok podskoczyła sporo do góry 😉 to takie duże angole 😉 Tagi nie biegała na torach z czego się bardzo cieszę  😀 Rośnie u nas następny mały Brelok ale z matki holsztyńskiej,tak jak Tagi - ma oko po tatusiu  😁

Farellheit sp

edit: jeszcze najświeższe fotki mojej baby 😉

przepraszam za ilość 😡
[quote author=galopada_ link=topic=5776.msg549665#msg549665 date=1270972400]
szukam informacji o ogierze Sword  :kwiatek:
[/quote]

sword
jest hodowli P. Mirosława Stanisza ( tak jak wymieniona tu Tagii Escady) z Duroku od Silver Lady xx
mam chyba jakies jego fotki no i fotki pol braci obaj chodza wysokie konkursy skokowe ale to juz sa SP
no tak mi się wydaje że moja malizna jest późnym koniem, tak po cichu liczę że podrośnie jeszcze kilka solidnych cm... jeszcze chodzi lekko pod siodłem 3 razy w tyg na razie, po 40 min... zobaczymy co z koniska wyrośnie 🙂

mały cudny!!

monika. zdjęć na razie więcej nie mam, dużo zamazanych jest więc nie będę zaśmiecać...
Moja miała w wieku 3 lat 152 cm, a przy mierzeniu w wieku 5 lat 158cm 😉 Także 3 latek, folblut - nie folblut może jeszcze sporo podrosnąć.
ja tego nie zauważałam 😉 zawsze jak stałam obok niej - osiodlanej to widziałam nad siodłem wszysstko, pewnego dnia coś chciałam zobaczyć a tu mi siodło zasłania, nawet jak na palcach stanę 😀 więc cierpliwości 😉
meander,
mnie rowniez trener mowil ,ze Czen byl blistrowany
mój folblut (foty pare stron temu) też hodowli p. Stanisza był mocno przerośnięty zadem a w wieku 8 lat podskoczył ze 4 czy 5 cm kłębem więc nie ma się co martwić kupiłam 2,5 latka który miał 150 może 151 a teraz ma 160 🙂 ale wzdłuż z derek 125 które zwisały z zadu wyrósł na 145 na długość na styk :P więc pewnie inne rosną bardziej w góre :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się