Forum towarzyskie »

Barack Obama przybywa

😅
Już w przestrzeni powietrznej !!
Cieszycie się? Jest to obojętne?
Mnie rozbawiła nazwa pojazdu Pana Prezydenta - BARAKOWÓZ .  😂
Tania, Właśnie myślałam kiedy stworzysz temat o Obamie 😁

Mi to jest obojętne 😉
Widocznie pył wulkaniczny wreszcie opadł  😂.
Jest!Jest! 
"Barakowóz" jak czołg! Kurczę jadą przez Warszawę jakby byli w Strefie Gazy czy Kabulu.
Ciekawe czy Joanna od krzyża już przygotowała odświętna bluzeczkę?
Relacja w TV przedziwna. Rozbawiło mnie:
-Pan Prezydent wita się..... yyyyy.... no nie wiem z kim się wita bo ten ktoś stoi tyłem.
/pod pomnikiem Bohaterów Getta tvp2/
A Prezydent Wałęsa nie ma czasu bo musi podlewać działkę.
siedze chora na zwolnieniu, to chociaz udalo mi sie z okna zdjecie zrobić 😉
Mmmmmrrrrrrr............  😎
Okropne. Sztywno, pusto . Niemiło.
Tak wyraźnie INACZEJ niż w Dublinie.
Czy tylko ja mam wrażenie, że te babcie od organizacji żydowskich chcą się przekrzyczeć? Jedna przez drugą? Niezbyt miło to z boku wygląda...
ja współczuje warszawiakom korków, i zamknietych stref  😁
A mi się własnie wydaje, ze fajnie. Miło, ze tak sobie gawedzi 🙂
masakra!!!!! cała warszawa stała w korku, a ja razem z nią 😤
korków w Centrum nie zauwazyłam.
Centrum Warszawy pustawe było od rana jak w święta Bożego Narodzenia, kiedy Warszawa jedzie do domu   😁
Cuda to się działy na innych trasach niż obamowe.
Przyczyna była tu
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9680215,Miasto_w_korku__30_kolizji__tragedia_na_Marsa.html

Drugi z opisanych wypaków widziałam na własne oczy.
Do korków dołozyły się weekendowe wyjazdy z miasta.

Po południu wracałam do domu.
Był zatrzymany ruch na Poniatoszczaku. Miły policjant na pytanie "jak dojechać do Marriotta" kazał jechać Książęcą.
Po 5 minutach byłam w domu.

Tu cisza i spokój od rana do wieczora 🙂
Do Marriotta mam może 100 metrów

przejezdzal mosci Barack tuz obok mnie (stalam w tramwaju). jako ze dzis 3 razy w rozne strony przejezdzalam doslownie przez srodek miasta to mi mocno pokrzyzowal szyki. ani mnie ziebi ani grzeje ta wizyta, ale jako ze przeszkadza w poruszaniu sie po miescie - wolalabym, zeby nie przyjezdzal :P
korków w Centrum nie zauwazyłam.
chyba zartujesz, prawda?😉 bylas wczoraj w centrum ? ja niestety musialam sie tam dostac po godz 19. wszystko pozamykane, pod Marriotem nawet tramwaje nie jezdzily, paranoja....niech on juz stad leci.
czy byłam wczoraj w centrum ?
Ja tu mieszkam. 100 metrów od Marriota  😁

Mam najlepiej pilnowaną chałupę na świecie.
No może jeszcze tylko Alcatraz dorównuje Nowogrodzkiej i Emili Plater.
Za oknami cisza i spokój. Prawie nie ma parkujących samochodów, nic mi pod oknami nie jeździ.
Same zalety ino, że chwilowe  😉
Ja też żadnych korków nie zauważyłam, od strony Pragi na Krakowskie bez problemu można było dojechać bez stania w korkach nawet na Wale Miedzeszynskim! Jak dla mnie to Barack moglby codziennie przyjezdzac 😉 Ale ta strefa zero wylaczona kompletnie z ruchu troche uciazliwa, faktycznie Poniatowski wylaczony z ruchu... ale milo sie spacerowalo srodkiem jezdni na Saska Kepe 🙂
Dobrze że szmana juz odleciał. Moze jutro słońce wróci do warszawy.

Mi na szczęście udało się jeszcze do domu czmyhnąć o 15 z Lotniska do 17 stycznia bez problemów.

Dzis nawet obficiłam Air Force One na płycie komórką, ale przez pogodę jakoś kiczowata 🙁
A ten Barak ze swoim panem przybywa, czy sam?

Tania, nie nakręcaj się. Od niego nic, ale to absolutnie nic, co mogło by być korzystne dla Polski, nie zależy. To tylko wizyta propagandowa.

literówka
A ja się nakręcam? Skąd taki wniosek?

Serio tak się nazywa? No to ja również w śmiech  😂
A ten Barak ze swoim panem przybywa, czy sam?

Czego by nie myśleć, to wpis poniżej jakiegokolwiek poziomu :|
A mi rece, nogi i wszystko opadlo 🙁 Przyjezdza do nas jedna z najbardziej wplywowych glow panstwa na swiecie, TAKA okazja do rozmowy o roznych problemach gryzacych Polske, TAKA mozliwosc, aby rozwiazac wiele z nich, albo zapytac o rade itp. I co zrobil Kaczynski? Rozmawial o rozwiazaniu sprawy Smolenska. Jeny, czy to na prawde jedyny najwazniejszy problem gryzacy nasz kraj, zeby koniecznie o tym gadac z prezydentem USA? Dla mnie totalnie ponizej poziomu
a "roboczy diner" Komorowskiego?  😉 to dopiero żena.
[quote author=Tania link=topic=57204.msg1022961#msg1022961 date=1306510509]

Serio tak się nazywa? No to ja również w śmiech  😂
[/quote]

Samochód prezydenta Obamy nazywa się Bestia 😉
A mi rece, nogi i wszystko opadlo 🙁 Przyjezdza do nas jedna z najbardziej wplywowych glow panstwa na swiecie, TAKA okazja do rozmowy o roznych problemach gryzacych Polske, TAKA mozliwosc, aby rozwiazac wiele z nich, albo zapytac o rade itp. I co zrobil Kaczynski? Rozmawial o rozwiazaniu sprawy Smolenska. Jeny, czy to na prawde jedyny najwazniejszy problem gryzacy nasz kraj, zeby koniecznie o tym gadac z prezydentem USA? Dla mnie totalnie ponizej poziomu
a mi opadają ręce, nogi i wszystko, jak sobie uświadamiam, jak trzeba mieć wyprany przez media mózg, żeby dobrowolnie wypisywać takie pierdoły 🤔wirek:...że niby jaki problem Polski mógłby być rozwiązany przez Prezydenta USA?...no bo na zmianę okupanta, na amerykańskiego, to nie możemy liczyć...
[quote author=ikarina link=topic=57204.msg1023962#msg1023962 date=1306610148]
a mi opadają ręce, nogi i wszystko, jak sobie uświadamiam, jak trzeba mieć wyprany przez media mózg, żeby dobrowolnie wypisywać takie pierdoły 🤔wirek:...że niby jaki problem Polski mógłby być rozwiązany przez Prezydenta USA?...no bo na zmianę okupanta, na amerykańskiego, to nie możemy liczyć...
[/quote]

a tak z ciekawości, Wrotki, uważasz, że USA nie jest naszym okupantem (skoro takiego wyrażenia używasz)?
wrotki, ja tobie nie ublizam, prosze nie rzucac na mnie epitetami.
Ja nie licze na zadne "magiczne" zdolnosci Obamy, prezydent USA to prezydent USA i sprawy Polski a sprawy jego kraju to dwie rozne bajki. Malo tego, sama nie popieram wielu dzialan tej osobistosci.
ALE
Przyjezdza do nas polityk z innego kraju (i mi to wszystko jedno, czy USA, czy Kanada, Francja, czy Turkmenistan) i o co jest tematem przewodnim rozmowy? Katastrofa lotnicza sprzed roku, ktora jest wylacznie nasza sprawa (no i Rosji, bo mieli pecha, ze zdarzylo sie na ich ziemiach), roztrzasa sie ja, jakby to byl niewiadomo jak powazny problem. Szczerze, mam alergie na slowo na "S" i na prawde wolalabym zeby rozmawiali tam o pierdolach, niz o tym. I tak prezydenta USA malo co z tego wszystkiego obchodzi, jestesmy za maluczcy dla niego.
[quote author=wrotki link=topic=57204.msg1025099#msg1025099 date=1306733772]
[quote author=ikarina link=topic=57204.msg1023962#msg1023962 date=1306610148]
[/quote]

a tak z ciekawości, Wrotki, uważasz, że USA nie jest naszym okupantem (skoro takiego wyrażenia używasz)?
[/quote]uważam, że niestety nie.
Przyjezdza do nas polityk z innego kraju (i mi to wszystko jedno, czy USA, czy Kanada, Francja, czy Turkmenistan) i o co jest tematem przewodnim rozmowy? Katastrofa lotnicza sprzed roku, ktora jest wylacznie nasza sprawa (no i Rosji, bo mieli pecha, ze zdarzyło sie na ich ziemiach), roztrząsa się ja, jakby to byl niewiadomo jak powazny problem.
primo-świadomie mieszasz fakty, lub jesteś bardzo źle poinformowana
sekundo- katastrofa Smoleńska może być kwestia trywialną tylko dla politycznego idioty.
tertio- za tematykę rozmów podczas wizyty Prezydenta USA w Polsce, odpowiada Rząd RP i Prezydent RP i oni nie są "Kaczyńskim"...rozumiem, że za zeszłoroczna powódź, tez odpowiada PiS? 🤔wirek:
Szczerze, mam alergie na slowo na "S".

To tak, jak z pomidorami - większość je zjada ze smakiem, a niektórzy dostają od nich wysypki.
Ty chcesz, by je wycofać ze sklepów, bo Tobie szkodzą.

W kontekście "S" nasi politycy mogliby zapytać, dlaczego ochrona B. Obamy tak się o niego martwi i pilnuje - znaczna część każdej wizyty prezydenta USA składa się z tego rytuału.
Ciekawe, czy w samolocie, którym lata też brak instrukcji obsługi - tj. nie wiadomo, co się stanie, jak się będzie naciskać na różne guziki.
W tym, którym lata nasz prezydent i premier tego nie wiadomo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się