Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

dariamajka, Witamina C w dawce "uderzeniowej" - sprawdza j e 1000mg - dziennie po jednej łyżce stołowej. Warto zmierzyć temperaturę oraz sprawdzać regularnie stan węzłów chłonnych podżuchwowych. W razie wątpliwości wołać weta. Uwaga temperatura ciała u źrebaka jest dopuszczalna wyższym poziomie tj 38,5 stopnia
dariamajka, Jeszcze dodam - w przypadku kaszlu lepiej wezwać weta.
dariamajka, widziałam Twoje posty na ten temat na grupach fb. Wezwij weta do źrebaka- pilnie
dariamajka, ale katar z gestymi glutami, jeszcze zielonymi albo żółtymi? Oddech przyspieszony? Czy po prostu troche sie leje z nosa wodnista wydzielina i czasem kaszlnie? Bo to jest spora różnica, w pierwszym przypadku wet i antybiotyk, w drugim pewnie masz wirusowke i o ile nie towarzyszy jej wysoka gorączka, jakaś duza apatia, odwodnienie, to po prostu przejdzie samo. Jesli nie jestes w stanie tego ocenic sama to lepiej wezwij weta, zjazd u zrebiat jest szybki jak cos sie dzieje.
To jest dopiero początek, póki co słyszałam jak kaszle dwa razy w ciągu całego tygodnia i lecą mu białe gluty z nosa ale też takie pojedyncze, weta wezwałam ale zanim dojedzie to chciałam mu już coś po prostu podać wcześniej.
Pytałam się o acc weta bo chciałam już podać, ale znowu mówi, że może podrażnić drogi oddechowe jak mocno nie kaszle, w o żadnych syropach nie mówiła więc no �‍♀️
dariamajka, To podtrzymuję podawanie witaminy C w proszku https://witalnapaczka.pl/MYVITA-Witamina-C-1000mg-Proszek-500-gram-p648/?ref=Google
melehowicz, dzięki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się