po długiej przerwie i nieudanych próbach zaźrebienia moich kobyłek w zeszłym roku w tym mi się udało 🙂 i dołączam do Was z oczekiwaniem na potomka. Moja mamka wchodzi właśnie w 6 miesiąc 😁
Temat odrobaczenia klaczy w 116 dniu ciąży, czy odrobaczyć według kalendarza normalnie? Chcę podać dwu składnikową pastę. Przy okazji chwalę się moją ciężarówką 🙂
Pytanie do osób, którym poronily klacze -jak dogadaliscie się ze stacjami o powtórkę? Propozycje mocno się od siebie różnią między stacjami i w zależności od użytego ogiera. Rozumiem, że to zwykle poufne ustalenia, wystarczy mi tylko wiek ogiera i rodzaj oferty co do powtórki (x % zniżki, możliwość użycia młodego ogiera ze stacji za darmo, tylko koszty pobrania, itp itd.), bez nazw ogierów i stacji
Wkraczam tu ze swoją wolnowybiegową ciężarówką. Termin na 19 lutego. Kiedy to minęło. 🙈 Kobyłka w tygodniu miała ostatnie szczepienie na herpesa. Źrebna Izoprenem.
Ona niedługo pęknie. 😱
Korzystacie z jakiejś apki do monitorowania terminów itp?
Wpisałam sobie konie jako kontakty do tel i mam ustawione daty szczepień, kontroli itd.
Wiem ze jest jakaś Breedersapp, ktoś korzysta?
Iskra de Baleron, breedersapp jest tańsze, bo tylko 9 z hakiem. 😝 Pobrałam jeszcze jakieś Equiplanner, bo darmowe było, ale już na dzień dobry dostałam info, że apka jest na starsze wersje androida i był rozjazd z ekranem startowym. 🙄