Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

zabeczka17 doczekasz się, ja na swojego pierwszego źrebaka czekałam 363 dni  😎

Gratuluję źrebaczków! Słodziaki wszystkie  😍

U mnie jeszcze spokój, pierwsza ma termin na początek kwietnia

ps jak sobie radzicie z tak wczesnymi źrebakami, nie przeziębia się to to? jakoś zawsze mi się wydawało że lepiej jak jest cieplej
zabeczka17 doczekasz się, ja na swojego pierwszego źrebaka czekałam 363 dni  😎

marna pociecha  😁 😉 hehe ale ważne aby zdrowe było 🙂
Louisa nie przypominam sobie chorego źrebaka, a zimy bywały naprawdę mroźne i śnieżne. Stronę (dwie?) wrzucałam zdjęcia klaczy naszej hodowli ze źrebakiem w derce, ale w Finlandii ich bardziej mrozi niż nas, chociaż nie wiem czy to powszechna technika  😁

Panna Pajęczak  😍 (Sentender po Kamp - Juturna po Hegemon)

i tygodniowy Koksik  😜 (Sentender po Kamp - Delia po Bajt)

Gratulację ! Widzę, że sezon na kasztany !

U nas dwa źrebaki styczniowe, no ale zimy nie ma, kolejne w maju.
Ja lubię wcześnie, potem odsadzam w sezonie pastwiskowym, a i zimą mam wiecej czasu na pilnowanie, oswajanie maluchów. 

W maju będę poddenerwowana, bo 3 pierwiastki, a to zawsze troche niewiadoma.

zabeczka17, czekamy razem z Tobą !

Moje Bońki "bliźniaki" już w kantarkach 😀

[img]https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28058518_1770640129633015_5135840104448556944_n.jpg?oh=0513244ea0a8106f37dd87ecba69d12d&oe=5B1827B7[/img]
montana, chłopak jest gniady  🙂
O kurcze, to mnie zdjęcie z matką kasztanką zmyliło 😉

Ja to już wróże u mnie same kasztany.
montana,  ja też dopytywalam czy nie kasztan bo jest bardzo jasny 😀 u nas rudo na maxa, liczę na przewagę gniadych w tym roku 😉
Same cudeńka się rodzą ostatnio  😍  Gratuluję  😉 
montana zapisze cię do grona oczekujących 😉  tfu tfu przecudne są  😍

Sprawdzałam babsztyla, cycuchy dalej marne.  Jutro przyjeżdża balot z sianem i pokrzywą. Może to coś da :P
Zapowiadają mrozy i tyle będzie z naszej pięknej, słonecznej pogody. 🍴
Obiecuję sobie, że to będzie nasz pierwszy i ostatni źrebak. Więcej nie będę przechodzić przez ten cyrk   😁
Tak Was podczytuje regularnie. My jak sie uda to tez bedziemy styczniowe🙂 Jutro jedziemy do krycia. Walczylismy rok temu ale pozno zaczelismy wiec moze teraz sie uda. Trzymajcie kciuki  :kwiatek:
Domiwa czym kryjesz swoją?
[quote author=karolina_ link=topic=57.msg2759613#msg2759613 date=1519166307]
Domiwa czym kryjesz swoją?
[/quote]

Colinero po Cola 🙂
Nie wiedziałam, że on kryje - ale przynajmniej nie macie daleko 😀
Kryje, kryje. Oj tak prawie pod domem. Choc zeszloroczne wycieczki mocno nadwyrezyly budzet. Mam nadzieje,ze kobyla wie co robi majac ruje teraz😀
Trzymam kciuki 🙂 Ja planuję swoją inseminowć na 9tkę i też będę prosić o kciuki żeby zaskoczyła, bo termin w tym roku ma na 10 czerwca a nasienie wysyłają do połowy sierpnia.
Nie znacie się - rude najlepsze!  😜
galopada_ on ma tydzień?  🤔 będzie Pudzian jak nic! Napakowany jest konkretnie  😁
montana ładne są (tfuuu!) zresztą Twoje są zawsze ładne  😎
Euphorycznie, akurat ta klacz daje zawsze duże ogierki, a poprzednie dwa po Justusie to już były na maxa przypakowane ( klik. Po nim zresztą większość źrebiąt jest duża i przykoksowana 😉
Sentender daje dość drobne ogierki, no a tu na szczęscie nie było tak źle 😀
Mąż dzisiaj nie wyrobił ze śmiechu i poleciał po aparat.  😎
Oto my, dzielnie ,,popierniczające" w słońcu na ,,kultowych" już spacerkach- 2 km z GPSem w ręku :P
Nie powiem, że ten wspólny czas nam nie służy 🙂 Jest fajnie, a słońce i pogoda dopisują.
Za chwilę wracam do pracy, czy na studia to znowu Iskrę będę oglądać na telefonie (  byle tylko wytrwać do lipca  🥂 )
Wiec póki co łączymy przyjemne z pożytecznym  😉
zabeczka Śliczniutka ta Twoja Panna  😍 I te ostatnie zdjęcie takie urocze. Stawiam na ogierka 😉
dziękujemy  :kwiatek: też skłaniam się ku ogierkowej teorii  😍
U nas kolejna z terminem na dzisiaj 😅 zaklinam gniadą klaczke 🙂

*gniady ogierek też spoko. Wszystko, byle GNIADE  😁
zaklinam razem z tobą 😉
Słodycz na maxa 😍 og. D. (Sentender - Delia po Bajt)
Witajcie  🙂 czy ktoś tu ma klacz, której termin wyźrebienia jest na maj? 🙂 jak tam źrebaczki Waszych klaczy- obserwujecie jak się ruszają? jak często to widzicie? 👀
U mojej termin na czerwiec, w ogole nie widze zeby ruszal sie zrebak ale non-stop burczy jej w brzuchu, wiec chyba costam działa ;-)
zabeczka17, jak tam sytuacja?
Moja jeszcze 44 dni 🙂
Ze zmian to mamy świeczki :P w sensie cycki nabrały. Siary jak nie było tak nie ma.
Panna się ociąga do granic możliwości  😵
I bądź tu mądry i pisz wiersze  😁
To cycki nabrały, czy ma świeczki? Bo to może być różnica miesiąca 😉
😵
To ja już się lepiej nie odzywam  😎

Wkurza mnie ta cała sytuacja i nie wiem czy dzwonić po weta czy dalej czekać.  😵
Hmm, ale co miałby Ci poradzić wet? widać że źrebna, czyli nie masz wyjścia i musisz czekać
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się