Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

galopada_- pięne maluchy i wszystke ze świetnymi odmankami normalnie malowane 😜
no wlasnie w tym roku maja swietne odmianu bo dwa lata temu mielismy dwie pary klonow. do tego stopnia byly podobne ( szczegolnie parka klaczek - od matki i corki po tym samym ogierze  😜 ) ze mielismy problemy z ,,wlozeniem" ich do odpowiednich boksow po powrocie z padokow  😵 a ze mamusiom nie przeszkadzalo to ze nie jest to akurat ich dziecko a bardzo podobne to nie ulatwialy nic a nic  😁
[quote author=m4jek link=topic=57.msg213672#msg213672 date=1238166271]
galopada... Cudne... Ta najmłodsza śliczności...

A my czekamy i czekamy... Ale skoro piszecie, że `rok bez 4 dni` to mogę jeszcze poczekać...

A z tym, że klacz pierwiastka przenosiła i trzeba było wyciągać, bo za duże, to trochę mnie przestraszyliście.
Nasza też pierwszy raz...

Jak mam wyciągać w razie czego, żeby krzywdy nie zrobić?
Pani weterynarz może być u nas najwcześniej w godzinę po zawiadomieniu... o ile nie będzie gdzieś w terenie...
[/quote]
A ile przenosiła twoja klacz, moja co prawda parę dni ale rozmawiałam z moim wetem i mówi ze norma to dwa tygodnie przed terminem i dwa tygodnie po, potem to sprawa indywidualna.
a nam wesoło 🤣 🤣 🤣 z dnia na dzień coraz lepsze występy 😉

a my dostalismy od wetki pozwolenie na stopniowe wprowadzanie paszy tresciwej  😅 😅 😅 ale malenstwo ma kuku i trzeba codziennie przemywac ( nie podoba mu sie za bardzo to  :hihi🙂 i psikac antybiotykiem  🙄
Oto obiecane zdjęcia małej Grace  😎

kózka  😁

Przepraszam za ilość  😉
Podziękowania dla Fin za wstawienie zdjęć  :kwiatek:
Świetna mała! 😀
Ale piękność 😀
swietna! a jaka brodka!
Dzięki dziewczyny  😡. W rzeczywistości niunia jest o wiele mniejsza tylko na zdjęciach wydaje się taka "duża "
Enii jakiej rasy mamuska???Piekna mamusia i malenstwo🙂 slicznosci...
Alicja_8 Welsh pony sekcja-B
Enii

śliczna główka i ta maść, niech rośnie zdrowo !!  😅

kleopatra
jaki świetny przypakowany pajak 🙂

margaritka
super, a cóz to mały sobie zrobił ?
Enii-
zdjęcie "kózka" bombowo-obłędne 🙂
prawdopodobnie dostal kopa
Enii az się oczy cieszą na taki widok cudeńka!!!!!!!!!!!!!!
[quote author=kaloe link=topic=57.msg213763#msg213763 date=1238174558]
[quote author=m4jek link=topic=57.msg213672#msg213672 date=1238166271]
galopada... Cudne... Ta najmłodsza śliczności...

A my czekamy i czekamy... Ale skoro piszecie, że `rok bez 4 dni` to mogę jeszcze poczekać...

A z tym, że klacz pierwiastka przenosiła i trzeba było wyciągać, bo za duże, to trochę mnie przestraszyliście.
Nasza też pierwszy raz...

Jak mam wyciągać w razie czego, żeby krzywdy nie zrobić?
Pani weterynarz może być u nas najwcześniej w godzinę po zawiadomieniu... o ile nie będzie gdzieś w terenie...
[/quote]
A ile przenosiła twoja klacz, moja co prawda parę dni ale rozmawiałam z moim wetem i mówi ze norma to dwa tygodnie przed terminem i dwa tygodnie po, potem to sprawa indywidualna.
[/quote]

Problem jest taki, że my nie wiemy, kiedy się spodziewać, bo u ogiera była dwa miesiące i była kryta chyba z 5 razy w tym czasie.
Tak więc ja już zgłupiałam.. 
Wróciła od niego chyba w drugiej połowie kwietnia...  Więc to chyba powinno być zaraz...

W każdym razie brzuch ma ogrooomny..
Moje maleństwo urodzone dzisiaj o 6:30 😍
następny śliczny maluch 😀  gratulacje :kwiatek:
Maluszek jest po tym samym ogierze co Nathan boy Margaritki
Jaki cudny gratulacje :kwiatek:
a ja za tydzień już mogę wołać weta z usg czy moja kobyłka źrebna  😉
Witamy kolejnego źrebola 🙂
kaloe gratulacje ! śliczny maluch  😅 
kaloe alez oni podobni do siebie! widac ze polrodzenstwo!

maly z pierwszego dnia
kaloe

gratulacje, niech chłopak rośnie zdrowo
podobny bardzo do Nathana !
Kaloe, nareszcie 😀 Moj ma podobna odmiane na głowie.
Troche spóźniona jestem, bo juz 10 miesięcy skonczyl, ale wstawie takiego malutkiego. Zresztą straszny pająk był z niego - taki dłuuugi i chudziutki.
[img width=564 height=376]http://i479.photobucket.com/albums/rr157/AG1980/20080519010.jpg?t=1238433379[/img]
[img]http://i479.photobucket.com/albums/rr157/AG1980/20080522009.jpg?t=1238434281[/img]
[img]http://i479.photobucket.com/albums/rr157/AG1980/20080522031.jpg?t=1238434413[/img]
[img]http://i479.photobucket.com/albums/rr157/AG1980/20080522128.jpg?t=1238434677[/img]
fot: Zuza
Niestety nie byłam przy narodzinach mojej małej i nie została "obmacana" w odpowiednim czasie. Niuńka na początku nie dała do siebie podejść i zaraz uciekała teraz gdy już ma tydzień z dnia nadzień nabiera ufności ale bardzo powoli. Mozna ją teraz pogłaskać ale trzeba przykucnąć w boksie i poczekać jak sama podejdzie bo jak się do niej chce zbliżyć to zaraz zwiewa na drugi koniec boksu  🙁 Nawet nie mam jak jej wstążki przewiązać, robiłam parę podejść...głaskałam ją , przychodziła i dotykała mnie noskiem itp. ale jak się poruszyłam to panika :/ Na początku była strasznie wrażliwa na dotyk teraz tez się to trochę poprawiło...
Czy może ktoś z was ma też taki problem ? Bez problemu podchodzicie do źrebaków ? Dają się wam dotykać itp? Nie wiem co robić :/ Staram się spędzać z nią dużo czasu by się przyzwyczajała z nadzieją że w końcu jej to minie i nabierze ufności.  🙄
A mój chłopaczek jest bardzo ufny wręcz jak wchodze do boksu to sie domnie odzywa
kaloe tak jak nathan  😁 mama powiedziala, ze twoje malenstwo jest klonem tylko ma wieksza gwaiazde  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się