Forum konie »

Finał Pucharu świata WKKW Strzegom 21.08.2009 - 23.08.2009

no hej hej !!
wróciłam w nocy  😅 zawody super - chociaż piekielnie drogo, parking płatny, na którym urwałam sobie rurę wydechową  🙄 ale wrażenia wielkie . Mam niestety tylko dwie fotki Pawła ( jakość kiepska ) , a reszta jest na nie moim aparacie.

Lena widziałam upadek tej łacietaj kobyłki ( chyba kobyłka )- stałam obok przeszkody , a Brzask ma foty.. szkoda konia.
a ja przejezdzalam przez Strzegom. Wczoraj i w piatek... Niestety western mnie na tyle pochlonal, ze nie mialam czas, aby dojechac na miejsce zawodow. Wielka szkoda 😕
galopada
mam niestety tylko kilka z krosu
żal mi go strasznie, piękny koń spikerzy się nim zachwycali  😜

Katon xxoo

Szkoda mi Artura Gierlicza na Katonie. Jechał naprawdę przyzwoicie i pod sam koniec taki pech :/

Jaki pech? Dlaczego Artur nie ukończył crossu?
Nie dosc, ze Katon niedoswiadczony, to Artur tez jezdzi wkkw bardzo krotko. To chyba 3ci sezon dopiero. Dlatego tym wieksze uznanie. 🙂
_Gaga

Nieporozumienie na "domkach" jeździec chyba planował 2 foule, koń dołożył 3, a szli jak burza, to była 20 przeszkoda na 24.
Ma ktoś:
Wyniki końcowe - Final results - CIC***
Wyniki końcowe - Final results - CIC**

Na oficjalnej stronie są tylko w pdf'ie :/
Wyniki on-line nie sa w pdfie.
na tvp2 trwa relacja
Było fajnie. Pierwszy raz na zawodach WKKW i raczej nie ostatni. Wielki przegrany Oliver Townend, aż mi się żal go zrobiło kiedy cisnął o ziemię kaskiem 🙁

Lena srokacz był obłędny, jak przegalopował obok, to mi się gorąco zrobiło, jaka maszyna!!!

Ogólnie super.
a jak srokacz ratował sie, zeby na jezdzca nie nadepnac!! nie podobal mi sie strasznie, ale po tym strasznie go polubilam.

mi tez bylo strasznie szkoda introversy i roberta. z tego co zrozumialam to ona chyba sie zakwasila i stracila sily, tak jak w sopocie.
Dziewczyny dawajcie zdjęcia !

Ja wogóle zdjęć nie robiłam bo stwierdziłam że moim aparatem nie warto.

Szkoda że płyta Honzy nie odpaliła.
Ale i tak sam pokaz bardzo mi się podobał  😅
Ja mam zdjęcia tylko jedno waży ponad 800 kilo a załączniki mogą być do 512, a ja nie umiem wrzucać na photocośtam :/ ani zmniejszyć zdjęć tak żeby miały mniej kilobajtów 🙁
ja robilam i mam bardzo duzo, jakieś czyczenia czy wstawiać co popadnie?

Dla smaku początek upadku:

Cieciorka - akurat w Sopocie nie chciala nawet podejsc do wody, wiec nie mozna porownywac tych 2 startow.
Zatonia, jaki wymiar mają zdjęcia? W jakim programie zmniejszasz?
Na photobucket bardzo łatwo się zdjęcia ładuje - wchodzisz na stronę główną, zakładasz konto, dostajesz maila z linkiem aktywacyjnym (przynajmniej kiedyś tak było), klikasz na link i jesteś już zalogowana. Potem zakładasz folder (po lewej stronie "add a new album" i do niego ładujesz zdjęcia)

Ja byłam tylko w sobotę na finale. Większą część czasu stałam przy przeszkodach wodnych.
Lena, gdzie byłaś? Ja zakotwiczyłam obok pewnego wysokiego pana z pięknym psem, grzecznie się przywitałam ale chyba mnie nie poznał 😉

Na razie mam tylko dwa, jestem pochłonięta innymi sprawami. Ale pewnie niedługo obrobię coś jeszcze.

abre
drugie jest fantatsyczne !!

ja się do wody nei mogłam dopchać, więc fruwałam tam gdzie nikogo nie było  😁

Zatonia
moge Ci zmniejszyć to zdjęcie i podesłać na maila zmniejszone 😉

Oliver Townend, ODT Arctic Fox

Virginie Caulier, Nepal du Sudre

i moja galeria z CIC**, kros
[[a]]http://s560.photobucket.com/albums/ss42/armara/PS%20Strzegom%202009/sobota/CIC2/[[a]]

a wkrótce także***
Upadek ciąg dalszy:

i co popadnie:

za chwile ciąg dalszy.
abre jak mówiłaś tak zrobiłam oto efekt Dirk Shrade i King Artus

armara a jak zmniejszasz ???

moje zdjęcia nie są w połowie nawet tak dramatyczne jak wasze, nie widziałam z bliska tych upadków a i tak byłam cały dzień niezdrowo podekscytowana 😉

edit: wstawiam linki, wszędzie, to nie będzie awantury
zatonia, nie widac zdjęcia.

ciag dalszy:

udało się armara dzięki !!! :*

edit: i jeszcze Oliver Townend i Flint Curtis

abre ja się szlajałam po krosie, ale na wodzie mnie nie było w ogóle. Za to mój szanowny małżonek właśnie tam się ustawił i oglądał głównie na telebimie. On ma strasznie kiepską pamieć do twarzy, Strzygę zaczął rozpoznawać po jakimś .. roku? Także jeśli Ciebie nie poznał nie bierz tego osobiście  🤣

Kto to leci do wody?
Lena, ja bym mu się przypomniała, ale nie wiedziałam w jaki sposób 😉 A w wodzie wylądował Francuz, Erwan Le Roux o ile się nie mylę.
piekne fotki!

drugie autorstwa abre mnie zmrozilo- zobaczcie na tylne nogi- kopyta- jak kon musial 'kleknac', widac calusienka podkowe.
i jeszcze to mi się podoba mimo, ze nie pamiętam kto i jeździec bez głowy

Mark Todd i Gandalf szary

zaciesz Pawła Spisaka

zgadnijcie który jeździec zrobił na mnie największe "wizualne" wrażenie 😉

i czwórka Piotra Mazurka

abre, co się działo na Twoim drugim zdjęciu? To było lądowanie po kłodzie czy co??
BTW, świetne zdjęcia!
Lotnaa, to ladowanie po klodzie. Bardzo duzy zeskok, kon zahaczyl zadem. Jezdzca wyrzucilo jak z procy.
ale z koniem wszystko ok?
Dzięki asior. Chyba jako jedyna na tym forum nie oglądałam krosu  😡 (nie było gdzie).

Edit: http://www.horseandhound.co.uk/news/397/288210.html
Więcej będzie w czwartkowym H&H, więc zdam relację jak się podobało w Strzegomiu Brytyjczykom (i reszcie Nowozelandzkiej i Australijskiej bandy 😉 )
A ma ktoś foty Merido??? Z góry dziękuję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się