Jak ktoś szuka pretekstu do "a nie mówiłam" to sobie go znajdzie. W domu astmatyka znajdzie kurz, pyłek, cokolwiek, a na rv nie posprzatane ogłoszenia, bo moda nie było kilka dni.
Masz 100% racji, ale akuart nie należe do tych co sie będż doszukiwac błedów i czepiać, zapewniam 😉. Oboje modów bardzo lubie, swoje zadania spełniają jak należy. Dziwna jest dla mnie tylko ta zmiana na forum, że zawsze decydowała wiekszość o ważnych dla forum sprawach a nie samowolka + pozwolenie admina. Uważam że stary system był dobry, niezawodny i nikt do nikogo nie mógł miec pretensji. No ale idziemy do przodu w postepie cywilizacji...
Zairka, stary system, to był Admin, który sprawami forum się zbytnio nie interesował + w pewnym momencie jeden Moderator 😉 Ta wielka demokracja, w której przy każdej okazji stawia się ankietę, którą może zalożyc każdy z nadzieją na jej skuteczność, zrodziła się dopiero na RV.
nie mowie o czasach deidre bo ona uwazam była niezastapiona, sama dawała sobie rade ze wszystkim i porzadek byl zawsze. Chodzi mi o czasy juz revolty ona tez ma kilka latek i ilus tam modów już przeszła 😉
Fakt. Ankiety co kilka miesięcy zakładane przez uzytkowników, bo im się moderatorzy nie podobają to wytwór tej generacji. I fakt - jeśli nie podoba nam się obecny skład, to dorzućmy jeszcze kogoś. Może uzdrowi to forum, któremu grozi zagłada w wyniku jakichś nieprzewidzianych okoliczności. Boję się tylko co to będzie, jeśli moderatorzy spotkaja się we 3 na piwie i wtedy im ten głaz spadnie na głowę.
No... za to użytkownicy mogą co najwyżej się obrazić i wyjść trzasnąwszy drzwiami, jeśli nowego moda nie będzie chciała Q. Jeśli modzi w porozumieniu z Q. uznali, że trzecia osoba nie jest potrzebna, to po co wciskać im kogoś na siłę?
Ale jeśli moderatorzy doskonale radzą sobie we dwójkę, w składzie, w którym się dogadują i im odpowiada, a użytkownicy nie zauważają zmiany, to po co? Co to zmieni? Tyle, że może nowy za chwilę przestanie Wam odpowiadać, bo okaże się, że osoba lubiana nie nadaje sie na moda, albo może znajdziecie sobie minusy u któregoś z obecnych, bo w nowym składzie nie będzie im się pracowało już tak dobrze? Tęskno Wam za kolejną burzą? Bo może kiedyś tam wystąpi problem i przez kilka dni forum będzie bez opieki? No to bedzie i co? Świat się zawali? Mamy obecnie 3 osoby, które posiadają uprawnienia, po co więcej, jeśli jest dobrze? Co Wam da ta trzecia osoba? Byla to była, ale zazwyczaj i tak tylko jeden moderator coś robi na forum. Jeśli jest obecnych więcej, to nie znaczy wcale, że wszyscy nie robia nic innego, tylko babrają się w zgłoszeniach, ogłoszeniach, itp, itd.
Swoją drogą... idąc tropem myślenia np. Zairki - lepiej dmuchać na zimne, to musimy również dobrać ze 2 osoby, którym Q. będzie musiała dać dostęp do panelu administracyjnego. Bo co, jeśli Ona wyjedzie, zachoruje, spadnie na nią głaz, będzie miała problemy jakieś tam itp. itd. i w tym czasie np. serwer padnie? 🤔 Forum jest dla użytkowników a dnie dla admina...
Wydawalo mi sie forum jest wlasnie admina w tym przypadku. Jezeli sie nie myle, to jako wlascicielka jezeli zechce je kiedys zamknac to ma do tego prawo...
A co do narazania sie, to jezeli mi sie przydarzylo to bylo to niechcacy. Gdziezbym smiala, ja puch marny, wladzy podskakiwac. 🙇
Dlaczego? Moderatorzy W POROZUMIENIU z Q. uzgodnili, że dwuosobowy skład jest wystarczający, pomocy nie potrzebują i nie planują zmian. Decyzja Moderatorów i Administratora. Jeśli użytkownicy nie są w stanie tego pojąć, zrozumieć, zaakceptować i tlumaczą to tym, że forum jest dla użytkowników, a nie moderatorów (więc to użytkownicy decydują o tym ilu będzie moderatorów i to modzi powinni się dostosować do woli ludu w tej kwesti, mimo iż ich praca oceniana jest na plus), a to znowu argumentują ewentualnościa problemów z ogarnięciem balaganu w razie niedyspozycji modów, to muszą wziąć pod uwagę ewentualną niedyspozycję JEDYNEGO admina. Powinni zatem zrobić teraz ankietę, żeby stwierdzić ile osób jest za tym, że Q. musi mieć ewentualnego zastępcę, a w przypadku wyniku in plus powinni zrobić wybory na dodatkowych adminów.
A co, jeśli Q. stwierdzilaby, że nie chce nikomu dawać żadnych uprawnień na tym forum i nie chce tu żadnych moderatorów?
Bo to jest jedyny argument, który podajecie - musi być 3 moderatorów, bo dwóch to za mało. Na pytanie dlaczego mówicie o wypadkach losowych. No więc jeśli mowa o wypadkach losowych, to i Admin powinien mieć zastępcę, bo zawsze może się cos stać.
Moze rzeczywiscie moje stanowisko nie jest jasne. To przez to, ze czytam dzisiaj piate przez dziesiate. Forum jest tego kto go zalozyl. Nie wtracam sie do decyzji Quanty ale o tym, ze taka jest jej decyzja wawrek poinformowal dzis po poludniu, a sprawa odejscia Caroline i nowego moda sie ciagnie od kiedy ? Chodzi wylacznie o postawe moderacji w tym czasie.
Moderatorzy W POROZUMIENIU z Q. uzgodnili, że dwuosobowy skład jest wystarczający, pomocy nie potrzebują i nie planują zmian. Decyzja Moderatorów i Administratora
A więc sprawa się rypła czyli daremne żale próżny trud bezsilne złorzeczenia.
Se możeta i 100 ankiet robić a to i tak Q. ma ostatnie słowo ktore jest jakie jest że 2 modów wystarczy.
Notabene niestety po wypadku samochodowym który przeżyłam miesiąc temu zdarza mi się to bardzo często, a na rezonans w polsce na kase jak pewnie wiesz trzeba długoooo czekać.
Off top, ale na rezonans w Dolmedzie na nfz czeka się ostatnio tydzien.
Administrator (czyli Q) ma do wszystkiego prawo i nikt jej nie będzie mówił co ma ze swoim forum zrobić.
Nawet może, o zgrozo, stwierdzić że żaden mod jej jest niepotrzebny. A nawet 2x o zgrozo może wziąć i zlikwidować forum jak będzie miała taką potrzebę.
Uważam że moderator nie powinien się wtrącać w sprawy co do ogłoszeń skoro są poprawnie dodane to po co pisze ze głupie itd w wiad prywatnych? jakieś dyskusje..wg nie rozumiem.... Katija jak sie uczepi to potrafi powypominac......Mod nie powinien sie wtracac..pilnuje porzadku a nie zgłasza uwag... jesli zostane ostrzeżona w tym poście to zobaczycie jaka jest sprawiedliwość tutaj...wcale tu nie jest fair..... pozdrawiam
Katija jak sie uczepi to potrafi powypominac......Mod nie powinien sie wtracac..pilnuje porzadku a nie zgłasza uwag... jesli zostane ostrzeżona w tym poście to zobaczycie jaka jest sprawiedliwość tutaj...wcale tu nie jest fair..... pozdrawiam
A ty czyim klonem jesteś? Bo w ciagu 4 dni to chyba nie nabyłaś wiedzy co tam moderator robi lub czego nie robi?
Eeeee czepiliście się Ilony... Można wiedzieć dużo na temat tutejszej moderacji, a ona nie siedzi w tym od 3 dni na pewno. I tekst w stylu "wracaj na Świat Koni" czy inny równie chamski nie jest fair.. Nie jesteś Panią tego forum, każdy ma prawo tu się udzielać, więc nie podskakuj tak.... (Bombal)
A co do moderacji - moim zdaniem pół na pół. Szkoda, że caroline już nie ma... Swoją drogą to się zastanawiam kiedy będzie jakaś selekcja na jej miejsce.. i czy w ogóle będzie... A może trzeci global moderator to za dużo? Co o tym myślicie? Katija jest osobą dosyć kontrowersyjną w moim odczuciu, ale no jest tu modem to niby jej wolno... Zgłosiłam dzisiaj uwagę nt. jednego z użytkowników tego forum, bo napisała do Ilony [Katija] pewną zmianę, a tamta już kilka dobrych tygodni powinna też usunąć coś z profilu.. Moderator nie widział czy celowo są tu faworyzowane niektóre osoby? To się okaże, mam nadzieję jutro, że ktoś z modów coś z tym fantem zrobi.. I wtedy się wypowiem ostatecznie..