Forum konie »

Dr Strasser

Diakon'ka - będzie kurs (SANHCP, nie Strasser) we wrześniu o ile mi wiadomo, podstawowy chyba też? Coś się zmieniło?
dea, moje informacje to takie, że będę dwa. Początkowy i drugi o żywieniu. Nie wiem, który pierwsze, ale mają być zaraz po kursach PNH. Oczywiście jeśli wszystko dojdzie do skutku.
Dziękuję za odpowiedź 🙂Gdzie znajdę informacje o tych wrześniowych kursach, jak się na nie zapisać itp.?
Czekać i pilnować - http://www.palohb.com/kopyta/
a jak się tylko pojawi info o kursie natychmiast się zapisywać - miejsc mało i rozchodzą się jak świeże bułeczki
Witam!
Ja mam konika po ochwacie leczonego metoda dr Strasser.Faktem jest ,że jest daleko bo ok 400 km. ,ale nie o to chodzi. Jak wiekszość z was słyszała zapewne o koniu z ochwatem ,ze nie da się go wyleczyć.."czeka go tylko jedno"-uśpienie. Szukałam pomocy dla mojej Kosty i znalazłam.Weszłam na strone ochwat.pl i uzyskałam natychmiastowa pomoc. Umówiłam sie i zawiozłam konia . Już sa ogromne efekty. Jezeli ktos naprawde chce pomóc swojemu przyjacielowi to kontaktujcie sie na e-mail ochwat@ochwat.pl.Napewno uzyskacie pomoc. pozdrawiam
kostalook- a jak dawno Twój koń przeszedł ochwat? Z tego co widać na zdjęciach to  miał go chyba we wszystkich czterech nogach. Widać, że kopytko ładnie zrasta. Masz moze zdjęcia od spodu kopyta?
Kosta przeszła ochwat w listopadzie. Po zrobieniu zdjęć rtg i konsultacji zawiozłam ją. Ochwat miała na wszystkie 4 nogi..najgorsze były przednie.
A czy na terenie dolnego slaska jest ktos, kto zajmuje sie werkowaniem naturalnym?? Albo dojezdza??
a dokładnie skąd jesteś zima ?
dokladnie  z Wroclawia
To mogę Ci zaproponować doradztwo, ale w październiku 🙂.
cholera, to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie dlugo, nie da rady szybciej?? 😉
Jak przyspieszysz rozpoczęcie roku, to pewnie będzie się dało 🙂. Ale może znajdzie się ktoś chętny na teraz mieszkający bliżej. Szkoda, że Branki nie ma, chyba już wyjechała za granicę. Chociaż może się mylę, zapytaj jej 🙂.

PS. A gdzie stoisz z koniem?
Stoimy w Magnicach, a rozpoczecie roku chyba nie byloby Ci na reke 🙂
Wlasnie strasznie ciezko jest mi kogos znalezc, a potrzebuje praktycznie na wczoraj, bo mam trzeszkowca, a psychicznie nie jestem jeszcze gotowa na Tildren  i ciagle mam nadzieje...
Ale dzieki za info, bede pamietac 😉
no ja niestety mam prawie 140 km. więc odpada , ale poproś o pomoc na stronie parelli-info.waw , ze mna na kursie była dziewczyna z Wrocławia , tam zagląda , może ci pomoże .
Blucha, wieeelkie dzieki za namiar 😉))  :kwiatek:
"Termin najlbiższego Kursu korekcji kopyt z dr Strasser, który odbędzie się w Polsce to 11-13 listopada 2009. Istnieje możliwość przywiezienia konia na indywidualne konsultacje."

http://www.ochwat.pl/

(News dzięki temu, że Wiwiana wstawiła go na bloga 😉).
Trzeba jechać! Tylko gdzie sie odbędzie kurs?! hmm..
Podejrzewam Krokowa lub Warszawa, chyba, że wymyślą coś nowego.
Dea o kursie metody naturalnej:

...no i dowiedziałam się na przykład, co to jest ten tajemny biały proszek na spodzie kopyta, który wielokrotnie na Volcie ludzi przerażał 😀

Wiem, ze to z pierwszej strony, ale dopiero zaczelam czytac watek i musialam to skomentowac  🤣 LOL, ja pamietam, jak robilam zdjecia i wstawialam na volte, myslalam, ze ten bialy proszek to juz znaki rozkladu kopyta (cokolwiek by to mialo znaczyc). Bialy proszek jezyl mi wlosy na glowie, hehe  😂
Witam.
Mam problem ze swoim koniem (z jego kopytami) widzę, że jesteś obyta w tych sprawach i w sprawach naturalnego werkowania.
Strasznie zaintrygowało mnie to dlaczego mój koń w podkowach chodzi jak konik hiszpański a bez człapie i szyra nogami po ziemi, potyka się itp.
Z wcześniejszych postów wywnioskowałam, że koń ma za ciasne piętki, za wysokie i od zawsze był źle "robiony"
Potzrebuję pomocy, jak mam piłować żeby strzałka się poszerzyła, no i żeby rozwiązał się problem z tymi piętkami. Pochodzę z woj. zachodniopomorskiego , a z tego co wiem nikt nie zajmuje się  naturalnym struganiem. Jest kowal niby jeden z lepszych w Polsce a kuje koputo w wąskie podkowy i stawia konia wysoko na piętkach.
Dołączam zdjęcie kopyta.
tajnaa-ja jestem z zchodniopomorskiego i robię swoje  4 konie sama od stycznia tego roku. A Ty skąd dokładnie jesteś? Może być na pw.Piętki faktycznie macie gigantyczne. Kto Ci werkował do tej pory?
tajnaa - masz fotkę tego kopyta z profilu?? Zastanawia mnie jak TAKIE COŚ może wyglądać w tym ujęciu  😲 Masakra, ogólnie mówiąc  😲
Mam różne zdjęcia kopyt. Już dodaję.
Pomóżcie  😵
Cześć!
Chciałam ci powiedzieć,że kosta stoi koło Trójmiasta. Ma robione kopyta metoda dr Strasser.
Witam.
Mam problem ze swoim koniem (z jego kopytami) widzę, że jesteś obyta w tych sprawach i w sprawach naturalnego werkowania.
Strasznie zaintrygowało mnie to dlaczego mój koń w podkowach chodzi jak konik hiszpański a bez człapie i szyra nogami po ziemi, potyka się itp.
Z wcześniejszych postów wywnioskowałam, że koń ma za ciasne piętki, za wysokie i od zawsze był źle "robiony"
Potzrebuję pomocy, jak mam piłować żeby strzałka się poszerzyła, no i żeby rozwiązał się problem z tymi piętkami. Pochodzę z woj. zachodniopomorskiego , a z tego co wiem nikt nie zajmuje się  naturalnym struganiem. Jest kowal niby jeden z lepszych w Polsce a kuje koputo w wąskie podkowy i stawia konia wysoko na piętkach.
Dołączam zdjęcie kopyta.

Kopytka Kosty 🙂
zdjęcia z sierpnia
Trzydniowy kurs korekcji kopyt z dr Strasser (11-13.11.2009) odbedzie się w miejscowości Lubkowo nad jeziorem Żarnowieckim, gm. Krokowa, woj. pomorskie.

Kto się wybiera ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się