Laguna... oki, moze byc ze od piatku nawet 😉 me culpa
Ogurek.. do Gniezna nie dam rady niestety, ani z konmi, ani osobiscie. Z przyczyn zawodowych nie ma mnie w kraju, ale wysylam silna ekipe znajomych, wiec relacje i foty na pewno dostane 🙂, ale sprobuje sie pozniej (moze nawet z konmi) w Sielinku na wystawie znalezc 😀
ps. czy to prawda, ze w tym roku nie ma Polagry "zwierzecej"?
Czy ktoś ma rozeznanie tak, żeby porównać "Borowiankę" w Ostrowie Wlkp. z Hermanowem? - dokąd warto wybrać się na zawody? Gdzie fajniejsze warunki/organizacja? 🙂
Laguna - czemu się wyleczyłaś? przez ten deszcz? ja bylam na 5-cio i 6-cio latkach. Parkur jakoś inaczej w tym roku ustawiony, jak zwykle niezbyt przyjazny dla koni, szczególnie tych młodych. Ciągłe lądowanie na kolorowe reklamy.
Wyleczyłam się, bo pojechaliśmy tam z 4 końmi nie do końca normalnymi, bez boksów, bo się na nie nie załapaliśmy 🙄 Lało jak z cebra, konie co drugi to większy poj..... i nie było szans, aby stały w koniowozie, a z ciągłym wyładowywaniem i pakowaniem było więcej cyrku niż te starty w strugach deszczu tego warte.
Dodatkowo gdy zaczął się konkurs kl "P" miałam konie wg listy 41 i 43 w konkursie. Osiodłałyśmy je, zaczęliśmy stępować, kłusować gdy się okazało, że tamta lista wisząca wogóle jest z innej epoki, bo nagle dojechało tyle koni, że "moje" spadły na msce 70 i 71 na listach 😵 Kurde jak ktoś nie raczy wysłać wcześniej zgłoszeń na zawody i się spóźnia to wara na koniec listy, a nie na początek. Poza tym mógł spiker ogłosić, że lista wisząca na rozprężalni jest nieważna i że nagle dopisano tam 30 koni.
Kolejny syf z parkowaniem koniowozów i przyczep. Nie było tam nikogo kto by tym pokierował w efekcie czego każdy parkował sobie jak chciał. A że wszyscy chcieli jak najbliżej wyjazdu, to tak tam się nakotłowali, że już po 2 godzinach świeżo przyjeżdżający nie mieli po prostu szans ani tam wjechać ani zaparkować.
Tak więc syf totalny jakiego w Szczepankowie jeszcze nie było. Organizator przeliczył się z siłami i przyjechało za dużo koni na tak mikroskopijny teren jakim jest boisko w Szczepankowie. Jestem pierwszy raz totalnie zawiedziona i zdegustowana tymi zawodami
A co było w Mieczownicy, co było i będzie na Woli? Naprawdę trudno zapytać "Czy ktoś wybiera się na towarzyskie w skokach do Pcimia Dolnego, które będą 15 czerwca?"
- siedzą w stajniach, jeżdżą po imprezach i generalnie wiedzą co i gdzie; - rzadko na zawodach/imprezach bywają, ale mają wolny weekend i chętnie by gdzieś pojechały; - wcale nie miały z tym kontaktu, bo dopiero zaczęły przygodę z jeździectwem/wracają do jeździectwa (jestem pewna, że jest trochę takich osób nie piszących na forum a jedynie czytających); - są spoza Wielkopolski, ale akurat spędzają uroczy tydzień u dziadków i chciałyby sobie pooglądać miejscowe stajnie przy okazji np. regionalek.
W przypadku zacytowanej przez Ciebie wypowiedzi Ogurka jak myślisz, która grupa będzie wiedziała o co chodzi? Mnie zależy trochę na tym, aby ten wątek zachęcał do bycia na imprezach, trochę je, że tak powiem, promował. Żeby pomagał tym z nas, którzy nie mają wielu znajomych w światku jeździeckim trafić w miejsca godne polecenia. Nie był tylko zbieraniną zdawkowych pytań.
Nadal nie uważam, aby to był problem co napisałaś.
Po pierwsze kiedy- wystarczy do daty postu ogurka doliczyć 3 tyg Po drugie gdzie- ile w wlkp masz Mieczownic? Mi map24 pokazało tylko jedną. Po trzecie co-zawody- jak ktoś tak po prostu chce sobie spędzić w weekend z końmi to co za różnica czy to będą regionalki czy inne cuda? Po czwarte promocja- nie każde zawody mają swoją stronę jak majówka z koniem i nie zawsze w internecie są dostępne propozycje, aby móc je tu wkleić/skopiować/podlinkować. Bardzo często nawet osoby, które na takie zawody się wybierają w roli widza nic poza miejscem i datą więcej nie wiedzą.
jakas kolejna poznanska tajemnica? 😉 naprawde ciezko w 'poznanskich' watkach pisac precyzyjnie? co zajrze to albo 'ten co chce to sie dowie'. promocja a i owszem- ale chyba plot, niedomowien i niedopowiedzen. szkoda 🤔
ja rowniez czasami zagladam do wlkp i chetnie przy okazji bym obejrzala jakies zawody- i jakos mieczownica nic a nic mi nie mowi- jest tam jedna stajnia, dwie, dziesiec? google nie wypluwaja mi strony domowej zadnej ze stajni w mieczownicy, jedynie wynik zawodow jej reprezentatow (lkj mieczownica). owszem, moge sobie w automape wpisac i liczyc, ze holowczyc mnie popilotuje (chociaz nie wiem czy pod sama stajnie)- ale chcialabym tez cos wiecej sie dowiedziec- o ktorej, co, czy bede miala cos zjesc czy bede stac w szczerym polu, czy poobserwuje amatorow bujajacych sie na koniach. 3 tygodnie od 19 maja- czyli co, 9 czerwca we wtorek mam przybyc do mieczownicy? 🙄
🤔 zapytałem kto się wybiera i podałem link do strony na której jest plakat zawodów. Wątek spadł, więc podbiłem cytując bez linku, bo orginał mieścił się na jednym ekranie, to o co chodzi???