Forum towarzyskie »

znaleziono psa w Nowosolnej

W okolicy Nowosolnej znaleziono wyżła szorstkowłosego, po operacji ortopedycznej. Nie szukam NOWEGO  włascciela, ale DAWNEGO,  dlatego ogłoszenie nie w adopcjach 🙂.
tel. 601 392 290
omnia, moze do ogloszen to damy?
można dać do ogłoszeń, tylko wolałabym, żeby bardziej rzucało się w oczy, a czy człowiek szukający psa zajrzy w ogłoszenia? albo ktos, kto wie, że zginął pies? a koło Nowosolnej sporo koniarzy, moze ktoś skojarzy  😉 (Odpuśccie mi rym końcowy :ukłon🙂. może już lepiej do PSÓW, jesli nie może powisieć osobno? sama nie wiem...
dobra, to przykleimy na kilka dni.
Nowosolna w Łodzi?
Ja bym podzwoniła po większych lecznicach - może akurat trafi się na tą gdzie pies był operowany, powinni tam mieć numer do właściciela  🙂
Faktycznie warto odwiedzić weta, może pies ma chip.
Kejsa - tak, Nowosolna w Łodzi. Ładny, duży wyżeł. Miał skomplikowaną i drogą (wg weta operację) - dlatego zaczęłam szukac włascciela. Zazwyczaj jak ktoś gotów jest zapłacić za operację, to lubi swojego psa (chociaz nie wiem, ludzie dziwaczni bywają).
Niestety pies nie ma chipa, ma ok. 6- 7 lat, wtedy jeszcze chipowanie nie było tak popularne, i moze własciciel zwlekał? ale już uznał, że nie trzeba?
Z tymi wetami to dobry pomysł! Dzięki!  🙇 może beda go mieć w bazach danych. zacznę poszukiwania 🙂
Życzę powodzenia, duże szanse, że właściciel się zgodzi  🙂 A porozwieszałaś ogłoszenia?
moze podeslac to ogloszenie do wrzucenia na www.legawce.pl? tam sie kreci mnostwo wyzlarzy, powinni pomoc
omnia, jeśli pies wygląda na rasowego może zadzwoń do związku kynologicznego ( tak to się pisze? ) może właściciel zgłosił zaginięcie psa?
znajoma tak odnalazła właściciela suki którą znalazła 
Na pewno nie ma tatuażu w uchu..? Wiem, ze pytanie dziwne, ale moja suka ma tatuaż, który już kompletnie jest pokryty włoskami i przy wprawnym przyjrzeniu się ledwo widać zarys, że coś tam jest. Na pierwszy rzut oka nie widać nic.

ucho albo pachwina
Na pewno trzeba powiadomić pobliskie schroniska dla psów (nie wiem, czy macie jedno, czy więcej nie moje rejony)
podać nr tel, gdzie przebywa pies, zwykle od schronu zaczyna się poszukiwanie zaginionego psa
,
Ja dorzuciłam na forum o TTB tam dużo ludzi z Łodzi.
Jak wyżeł to może w kołach łowieckich zapytać?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się