Forum towarzyskie »

Euro 2012

Branka sentyment do irlandii jest co??? 😍

Oj jest. A za miesiąc znowu tam 🙂 Juz się nie mogę doczekać - choć potem tęsknie za Polską dosyć szybko.

Polska jest płatnikiem, ale dostaje 4 razy więcej niż wpłaca.
guzik prawda...w 2010 i 2011 wplacila wiecej niz dostala
Dotarła do mnie właśnie dziennikarska plotka, że Tytoń stanie u nas na bramce, zobaczymy czy to się rano potwierdzi 😉
Kibice Irlandii wygrali euro  😍 są naprawdę świetni, wspierają piłkarzy cały czas, wielki szacun! Żałuję, że nie strzelili chociaż jednej bramki!
Hiszpanie za to pokazali, że są mistrzami Europy. Iniesta jest nieziemski, taki knypek, a piłkę ma przyklejoną do nogi. No i Torres, zawodnik, na którym  ostatnio psy wieszali, a dziś jaka skuteczność  😅
http://www.mf.gov.pl/_files_/unia_europejska/programy_i_fundusze_ue/przeplywy_finansowe/2008/tabela_transfery_kwiecien_2012.pdf

Takie proste zestawienie. Więcej dostajemy, niż płacimy. ja tam bym chciała być płatnikiem netto, to by znaczyło, że jesteśmy już na naprawdę fajnym poziomie gospodarczo.
anai, ale weź pod uwagę, że Hiszpanie grali z dużo słabszym przeciwnikiem, który im pozwolił zrobić wszystko to, co zrobili. Niebywały talent, technika to jedno - nie umniejszam tego, ale rywala nie mieli równego sobie, więc mogli poszaleć na boisku. Wieszają psy na Torresie, bo nie jest w formie. On przyzwyczaił wszystkich do zupełnie innego poziomu swojej gry. To, że strzelił dwie bramki bardzo słabej Irlandii nie gwarantuje, że z mocniejszym rywalem to powtórzy. Życzę mu tego jednak z całego serca. 😉
Zgadzam się z Pursat, już w meczu z Włochami jakoś niespecjalnie było im łatwo udowadniać, ze "są mistrzami europy i świata" 😉

Edit: Więc nie generalizowałabym, moim zdaniem jedynym zespołem, który aktualnie faktycznie gra równo, dobrze i zwyczajnie widać jego przewagę nad przeciwnikiem to są Niemcy.
nine, a dlaczego w cudzysłowie? 😉

Hiszpania nie ma Puyola, Villi, Torres nie gra na 100% swoich możliwości. Na pewno nie będzie łatwo.
Tyle razy to wszyscy powtórzyli, że dla mnie to już bardziej zwrot i cytat niż stwierdzenie 😉
Pursat, nine, pewnie, że Irlandia jest słabsza od Hiszpanii, nie neguję tego. Natomiast cieszą bramki Torresa, bo może się odblokuje? I szczerze mówiąc, to jeśli miałabym obstawiać mistrza, to (mimo niechęci) obstawiam Niemców. Ale sercem jestem przy Hiszpanii (i Polsce, oczywiście).
( 🚫  byłam w  toalecie obok Shakiry  😁 )
miazga!!

(ktoś pytał co śpiewali Irlandczycy - właśnie to, Fields of Athenry)

PS Szczerze nie spodziewałam się, że na tym Euro usłyszę tak piękny doping.
Doping to jednak jest sztuką, powinny być kiedyś zorganizowane mistrzostwa dopingu 😉
Kto sobie poradzi z tym rebusem?

Rebus jest fantastyczny  😂
BTW jakie typy na jutro ?
Polska 2:1  😅
Ma ktoś jeszcze bileciki na zbyciu na jutro Czechy - Polska we Wrocławiu??
Doping to jednak jest sztuką, powinny być kiedyś zorganizowane mistrzostwa dopingu 😉

Wygraliby pewnie fani Boca Juniors 😉

Jeśli chodzi o Europę to zdecydowanie dla mnie najlepszy doping z jakim się spotkałam to:
zresztą już kiedyś to wrzucałam  😎
Zaj**iste  😍 najlepsze było chyba jak razem rzucili te  (?) wstążki. Niesamowity efekt
branka, świetne filmiki wstawiasz 😀 mnie zawsze doping jakoś fascynował, bywałam na różnych wydarzeniach sportowych, czasem zapominałam jaki był wynik ale pamiętałam szczegóły dopingu, a jeszcze jak jest dobrze poprowadzony to sama przyjemność i potrafi zmęczyć 🙂 A jak słysze 'Pieśń o małym rycerzu' to ciary ąż wchodza gdzieś do mózgu 😉

i hymn wykonywany na żywo w taki sposób potrafi nieźle dowalić kopa do dalszego kibcowania 🙂
Prawda, ten hymn śpiewany przez naszych kibiców super sprawa 🙂

Ale dziś mecz był między Anglią i Szwecją - chyba najlepsze spotkanie Euro jak do tej pory. Do tego bramki Walcotta i Welbecka cudowne. Szkoda mi trochę Szwedów, że już nie mają szans na awans, bo naprawdę się przyzwoicie prezentowali na tym Euro. No ale grupę mieli bardzo ciężką.
Słuchajcie, o co chodzi z taką elektroniczną tablicą z czerwono - zielonymi cyframi co od czasu do czasu jakiś koleś ją pokazuje? Nie mogę tego znaleźć i nikt nie wie...
Alten, yyy... Chodzi Ci o tablicę, którą ma techniczny?  Pokazuje na niej doliczony czas pierwszej i drugiej połowy meczu oraz zmiany ( na czerwono nr zawodnika schodzącego, na zielono wchodzącego)
Ktoś wie dlaczego od dzisiaj oba mecze są o tej samej porze?
W sytuacji, gdy oba mecze w grupie są decydujące (tak jak u nas), ustawienie jednego z nich wcześniej faworyzuje drużyny, które grałyby później. Rozpoczynałyby one, znając wynik pierwszej pary, co dawałoby im przewagę i zamazywałoby uczciwy bilans sił. Dlatego, chcąc wyrównać szanse, rozgrywa się te spotkania o tej samej godzinie, tak by piłkarze nie znali wyniku drugiego meczu i walczyli o swoje zwycięstwo od pierwszej do ostatniej minuty.
Constantia, dziękuję 🙂
Wszystkie od teraz będą o tej samej porze (tzn. wszystkie grupowe). Kolega mówił, że po to, żeby telewizja mogła wrócić do nadawania normalnych rzeczy i żeby zredukować czas, jaki jest poświęcany na emisję meczów 👀 EDIT: Constantina i ja pisałyśmy w tym samym czasie.

Mi się tam gra Anglików wczoraj nie podobała, nie potrafili bronić w inny sposób niż wpadanie Szwedom pod nogi 🙄 Szwedzi za to bardzo ładnie bronili, wpadli tylko  przez ataki z zaskoczenia...
Ale Hart bronił genialnie 😜
Becia23, jakieś dziwne wytłumaczenie z tą telewizją 😉 Chodzi o to, żeby drużyny nie grały na wynik, tak jak pisze Constantia
Azor losuje

zdjęcie z fb
Powtarzałam po koledze, który niby na piłce się zna. No tak, niby 😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się