Forum konie »

Białka - czempionat

Ktoś się wybiera w tym roku na małopolaki albo araby?
Ja w tym roku zdradzam małopolskie konie i wybieram się na araby :-) 30 - 31 maj
ja jak zwyke na młp, z dwoma ogierkami
Ja na małopolaki, zapewne bez koni w tym roku, chyba że zaprzyjaźniona stadnina coś zabierze, wtedy będę z nimi 😉.
ja też się  wybieram na mlp. z trójką gównarzerii 😀
krysiex213 co zabierasz?
Widzę że z Lbn jesteś, zaraz PW skrobnę, coby nie było OT 😉.
Halo, halo ludzie co nikt się nie chwali po czempionacie po małopolskich?? Dawać Tu jakieś zdjęcia i relacje  😤
Ano właśnie miałam jechać pobawić się w fotografa i jako widz ale niestety nie udało się. Czekam z niecierpliwością na jakieś zdjęcia ! 🙂
ja byłam wczoraj, było super 🙂
choć konie trochę słabsze niż w ubiegłym roku, na pewno było ich mniej, Walewice w ogóle się nie pojawiły, a szkoda.

Zdjęć mam okropne ilości, jedno na początek
Justus z Żabna, fajny ale niezły z niego zbój  😁

Ja byłam wczoraj i dzisiaj. Niestety aparat powiedział "Nie!!NIE ROBIĘ!!" 🤔 zarówno w stawce ogierków 1,2 jak i klaczek 1,2-letnich stawka była nawet nawet, janów królował 😎 jeśli chodzi o klacze 3-letnie stawka niestety taka se.
wlasnie wrocilam do domu z czescia koni. jak obrobie czesc zdjec to wrzuce 😉
Chwalcie się zdjęciami koniecznie 🙂
Pokazali się potencjalni kandydaci do ZT? W ogóle jak ogierki i ich poziom?
Kilka moich zdjęć w małym albumie, tak na szybko
http://picasaweb.google.com/montanaJH2008/2009BiaKa#
Postaram sie tam uzupełnić tą galerię jeszcze
Kandydaci na ZT jak najbardziej !
Elastor w roczniakach (Efekt x Decoration) i El Ejido (Emetyt x Przedświt XIII-4) w dwulatkach, przygotowanie do pokazu drugiego, super.  👍 dla hodowcy !
Z drugiej strony Ekolog, ze słabym grzbietem wygrywa klasę dwulatków (IIB)  🤔wirek:

A Galerię mam mieć gotową na niedzielę najdalej, mam nadzieję, że się wyrobię 😉
Kilka na szybko

Praga, (Efekt - Plaga/Kwartet), 08, hod.SK JP

Barakuda (Emerson - Bassara/Ben) 08, hod. Marek wróbel

Eskadra (Dounba xx - Estyma/Veritas)

tak na razie bez obrobek mam jedno  😁 nad 170
Super zdjęcia.
Tylko żeby się nie okazało, że gwiazdy z czempionatu przepadną w ZT (jak np. Luis). Szkoda by było.
A powiedzcie mi, jak poszło wałachowi Hermes na potędze?
nie bylo hermesa w potedze.
Wygrała Ewa Mirosław na Azamirze, Jarek Sulowski jechal na Norcie ale zatrzymal sie na 160 ( chyba). Ewa skoczyla 180 bo zabrakło stojakow na wiecej  😉
Hmm ciekawe czemu, był przecież zgłoszony... Sulowski miał na nim pojechać...

edit: już się dowiedziałam. Nie pozwolili na trening Hermesa na przeszkodach białeckich  🤔...

i jeszcze jedno:

edit. jeszcze kilka zdjęć. proszę o identyfikacje koni bo jestem bez katalogu  👀

Halo, halo nikt się nie chwali zdjęciami z tego roku??
Walewice w ogóle się nie pojawiły, a szkoda.

A czempionką klaczy nie została przypadkiem klacz z Walewic? (imienia nie znam - numer 113 ;p )
koola
W tym roku tak, ale Ty zacytowałaś moją wypowiedź z ub. roku 😉

A oto i zdjęcia z tego roku (z soboty)

Amir (Jurand - Ajsza Dahomanka/Dabur Dahoman o ), pp. Kordalskich

Donowan (Cisoń xx - Doris Day/Emetyt) hod. SK Walewice

Absolutnie fantatsyczna Tambura (Efekt - Tamaria/Decoration) hod. SK Janów Podl.

Armara - A masz zdjęcie ogiera rocznego który wygrał wł. J. Zuber po Egzemie i Greyu? :kwiatek:

Ostatni obłędny.
mam, mam

i maly Halogenik z Żabna

o matko chyba jeszcze śpię ;p sorka 😉
fajny ten mały, ja niestety ogierki przegapiłam, jedyny który zwrócił moją uwagę to taki duży rudy - chyba 3-latek  imienia zabijcie mnie ale nie pamiętam.
a jak było w sobotę z organizacja ? też były takie długie przerwy pomiędzy poszczególnymi klasami?
Faktycznie duży jak na roczniaka  🤔
3-letnie ogierki, w ogóle w Białce nie występują.
Kilka koni była bardzo wyrośniętych, a Elgrey też się taki duży wydaje, bo jego hodowca (prezenter) jest b. niski.
Największa to chyba była janowska Tambura, kasztanka - roczna miała dobrze powyżej 160 cm
Część koni była też bardzo drobna - największy rozrzut był chyba w klasie ogierków rocznych IA (najmłodsze), jeden po arabie był malutki, a Elgrey i Gepard (walewicki, po Huzar) duże jak dwualtki.

Moje dziecko - Ogier Bonnard po Atut od Bona/Oregon  🏇
Fot Armara :kwiatek:
nasza niuńka!

Justus
o. Bekas po Divisior x
m. Jurata po Przedświt XIII-4

- champion w klasie ogierów 2-letnich
- młodzieżowy champion ogierów
- zdobywca tytułu Best In Show

a oprocz tego jeszcze roczniak  Jonnie Walker po Halogenie był 2  💃

edit. i takie 2 na szybko

o właśnie Galopada o tym koniu myślałam i nie wiem czemu byłam przekonana, że on ma 3 lata  😡  🤔
w każdym razie koń piękny i gratuluję takiego cudownego zwierzaka 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się