Wikunia98, mój koń nie jest kulawy, wręcz przeciwnie, jest szczęśliwy 😀 Twój za to ma zarąbistego pecha w życiu, że jesteś jego właścicielką. Trzeba być naprawdę niedoinwestowanym intelektualnie, żeby mając kulawego konia, zamiast wołać weta na już(!), sprawdzić nogę, kręgosłup i zęby, mówić, że ma kaprys i że udaje. Wiesz dlaczego takie zachowanie jest okrutne? Bo zwierzęta nie mówią, nie mogą powiedzieć, co je boli. Zato to pokazują. Niektóre, jak Twój koń, mają tego koszmarnego pecha, że ich właściciele nie chcą słuchać.
Strzyga [s]zejdź z niej. Dziewczynka 12 lat ma dopiero. Co ona tam wie o koniach....[/s] edit: zobaczyłam co jest napisane post wyżej. Jeździj sobie po niej do bólu. Przemądrzałe to takie że aż boli. A jakie wychowane!
ktosia, to niech kurna sprzeda konia. Nie ma obowiązku posiadania. Dlaczego zwierzak ma cierpieć za ludzką głupotę? Wybaczcie, ale jak widzę kolejnych głupich ludzi, którzy się końmi nie potrafią zająć, to mnie skręca.
Strzyga- [CIACH], ja się zznam na koniach, owszem, zawaliłam, ale świat się nie zawalił, a ja zadzwoniłam do weta i do kowala. A ty się odwal ode mnie [CIACH]. Gram w howrse- mój nick- Legionowa
Wikunia98, wpisami dajesz nie tylko dowód braku wychowania i kultury osobistej, ale także kompletnej ignorancji, jeśli chodzi o konie. I to jest przykre nie z faktu, że jesteś zadufana w sobie, pusta i na krytykę reagujesz agresją. Przykre jest to, że pomimo tego, jesteś odpowiedzialna za żywą istotę, która czuje. Którą boli, a Ty to ignorujesz. Nie masz wiedzy, żeby posiadać konia, a go posiadasz. To nie zabawka, która się zepsuje. Chętnie naderwałabym Ci ścięgno na ten przykład i kazała zaiwaniać, a jak byś kulała, to bym stwierdziła, że udajesz i masz kaprysy.
😵 Rzeczywiście ostatnio coś nudnawo bywa na rv, ale chyba jednak wolę te nudy niż zniżanie się revoltowiczów do poziomu tego czegoś co twierdzi, że się zna na koniach. Gratulujemy bytności na howrse, to akurat twój poziom profesjonalizmu i wiedzy w opiece nad koniem.
Błagam - jeżeli dawać Wikunia98 bana, to trochę później, chcę jeszcze co nieco poczytać 😎
A tak na serio - dziewczyno weź się ogarnij 🤔 Można się tłumaczyć, można kłócić, można w NORMALNY sposób przekazać, że jednak może masz rację i na prawdę są sposoby na re-voltowiczów. Ale jak widać mądrością i intelektem nie grzeszysz 😎 Człowiek mądry, sprytny da radę wytłumaczyć na spokojnie innym, bez wyzwisk (człowiek odwołujący się do wulgaryzmów to dla mnie jest człowiek, który upadł na samo dno). W języku codziennym sobie używaj, ale na forum? 🙄 I widać, że na koniach się nie znasz. Jakbyś się znała, to byś już dawno z tego wszystkiego wybrnęła. Mało jest ludzi, którzy SIĘ ZNAJĄ. To jest pojęcie względne. Ja się przyznaję, że się nie znam do końca - nie potrafię sama dopasować idealnie siodła, podczas choroby nie postawię prawidłowej diagnozy jak weterynarz, nie wystrugam sama prawidłowo konia, nie znam końskiej psychiki na wylot, nie potrafię przewidzieć wszystkiego, nie opanowałam jeszcze WIELU rzeczy... Można się znać i Znać. No ale przecież TY się znasz 😎 Czy to jakieś poniżenie czy co, że ludzie nie potrafią się przyznać do własnych błędów? TEN nowy świat, nowe pokolenie mnie na prawdę przeraża! 🤔wirek: