Czy mógłby ktoś polecić jakiś pensjonat/hotel/domek w Bieszczadach? Interesuje mnie pokój dwuosobowy, w jakimś cichym, spokojnym miejscu, bez tłumu turystów za to z pięknymi widokami i przystępną ceną :kwiatek:
Powoli zastanawiam się nad urlopem, chciałabym wyjechać nad polskie morze. Problem jest jeden: pies. Szukam miejsca z pustymi plażami i lasem gdzie można by odpocząć w ciszy ale chętnie blisko typowo turystycznej miejscowości, żeby móc podjechać połazić po straganach :-) W zeszłym roku byłam w Sztutowie i to był ideał, do plaży 3 km na piechotę przez las, plaża pusta bo większość wybierała główne wejście gdzie można podjechać samochodem. Blisko typowo turystyczne miejscowości jak Stegna. Jak dla mnie rewelacja - polecam. Rozważam Dębki, Jantar Leśniczówka, Rozewie, ogólnie tamte okolice, liczę na jakieś podpowiedzi :kwiatek:
Polecicie coś na wypad majówkowy max do 200 km od Warszawy ? Szukam miejsca, gdzie można pospacerować, trochę pozwiedzać, bez tłumów ale też nie w totalnej dziurze, żeby w razie deszczu nie być skazanym na siedzenie w pokoju. Mile widziane w pobliżu wypożyczalnia rowerów, jakaś stajnia, albo inne możliwości aktywnego wypoczynku.
Szukam dla rodziców jakiegoś pensjonatu nad Bałtykiem w drugiej połowie czerwca, warunkiem jest głównie bliskość morza. Możecie coś polecić? Gdzie najlepiej szukać takich kwater, macie jakiś ulubiony portal?
Szukam dla rodziców jakiegoś pensjonatu nad Bałtykiem w drugiej połowie czerwca, warunkiem jest głównie bliskość morza. Możecie coś polecić? Gdzie najlepiej szukać takich kwater, macie jakiś ulubiony portal?
Lotnaa, ja dwukrotnie na travelist wybierałam opcje z zaliczka. Przez ich stronę szła zaliczka, a na miejscu pozostała czesc. Hotel mi wystawiał dwie oddzielne faktury na miejscu.
Poszukuje jakiejś stajni, agroturystyki w województwach dolnośląskim, opolskim, wielkopolskim, na wypad kilkudniowy, 2 osoby i koń, tak, żeby można było się w jeziorze popluskać z koniem? Ktoś coś? 👀
Dziewczyny, pisałyście, że łaziłyście po Ojcowskim Parku Narodowym - chcemy machnąć 2 wycieczki, jedna chętnie z wózkami, więc pewnie doliną Prądnika? A druga już może być bardziej wymagająca. Będziemy mieszkać w Woli Kalinowskiej. Którymi szlakami najlepiej pójść? Co polecacie? Tam po drodze są jakieś knajpki? Lotnaa, pokemon??
Dzionka, my byliśmy tylko na ruinach zamku i później poszliśmy właśnie Doliną Prądnika, są tam fajne knajpy i wózkiem bez problemów przejedziecie. A po południu pojechaliśmy jeszcze przejść się na Piaskową Skałę, chociaż zamek w środku był już zamknięty. Następnego dnia jakieś nieporozumienie - szukaliśmy jakiś tam skałek męża i fajerwerków nie było, a pamiętam, że autem ujechaliśmy ładny kawał 🤔wirek:
My wlasnie wróciliśmy z hotelu Grand Lubicz Ustka rezerwowanego przez travelist. Warunki mega, w tym dwupiętrowy aquapark 🙂 poza sezonem ceny do przełknięcia, polecaaaaam!!!
Szukam miejsca na kilkudniowy pobyt z psem 🙂 rejon Polski bez znaczenia, ważne żeby była cisza i spokój. Obowiązkowo obecność wody w okolicy, bo Roksana uwielbia się pluskać :P nie zależy mi na warunkach, chętnie zamieszkam w domku - byleby był aneks kuchenny 🙂
Szukam miejsca na kilkudniowy pobyt z psem 🙂 rejon Polski bez znaczenia, ważne żeby była cisza i spokój. Obowiązkowo obecność wody w okolicy, bo Roksana uwielbia się pluskać :P nie zależy mi na warunkach, chętnie zamieszkam w domku - byleby był aneks kuchenny 🙂
Próbowałaś poszukać na olx? Jestem w trakcie poszukiwania miejscówki o podobnych parametrach + również mam psa. Przykładowo: https://www.olx.pl/oferta/domek-letniskowy-wielkie-lezno-CID3-IDbdXMx.html Tylko akurat Pan z tego ogłoszenia nie ma miejsca w terminie, który mnie interesuje + ja szukam tylko w województwie kujawsko-pomorskim. Aczkolwiek ostatnio byliśmy w Bieszczadach (parametry miejsca podobne) i było przepięknie - niestety nie mam aż tyle urlopu do wykorzystania bo ode mnie to kawał drogi ale może Ty masz bliżej, to polecam - ze znalezieniem domku nie mieliśmy żadnych kłopotów 😉