Forum towarzyskie »

NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

a jak nie to boswell będzie miała "misję specjalną"...
[s]Przykro mi, ale muszę dodać tutaj użytkowniczkę SiwulkaB, która od tygodnia ma problem, żeby przesłać mi rzecz, którą od niej kupiłam. Mimo wielu zapytań nie raczyła nawet odpisać na PW.[/s]

Już się wszystko wyjaśniło, paczka dotarła. Wszystko przez powódź!!
Niestety muszę dodać equi.dream - nie ja jedna zostałam przez nią oszukana. Niby świetny kontakt, przyjazne ceny, a potem jak się okazuje fałszywe numery telefonów, podstawione osoby i niestworzone historie 🙁
EQUI.DREAM
pobiła wsztskich w tym watku, pomogla jej w tym nasza naiwnosc (dalej nie moge uwierzyc ze dalam sie tak zrobic), i ,,zaufanie voltowe"

kopiuje opis mjej sytuacji
szukalam czapraka eskadrona gelb
ona powidziala ze jej kolezanka go ma, uzgodnila z kolezanka cene (obiecala ze zrobi mi fotki nie zrobila), dala nr do kolezanki ktora nie odbierala tel tylko smsowala
umowilysmy ze sie wezme od niej jeszcze 2 inne czapraki. Podala mi tylko nr konta od equi wzielam jej imie i nazwisko
przelalam kase i...
nagle telefon wylaczony  po tygodniu zaczelam grozic policja, equi do mnie napisala ze laski ojciec mial wypadek wlczy o zycie. Oodpuscilam powiedzial ze zaczekam..
ale minal miesiac
poprsila equi o pomoc ale equi odpisala i ze glupio jej sie kontakowac z kolezanka bo jej ojciec zmarl i jest po pogrzebie...
w miedzy czasie motała sie: bo pisala ze moja kasa doszla na konto jej faceta, a jak napisalam ze to nie mozliwe to mi odpisala ze sie pomylila.. potem napisala ze ona mi odda kase a  sie rozliczy z tamta dziewczyna.. ale ja naiwna chcialam czekac.. caly czas w to wszystko wierzac... bo jak mozna klamac ze ktos mial wypadek albo zmarl 😵
minal miesiac czasu . molestowalam ta dziewuche wkoncu za 100-tnym razem odebral jakis mlody chlopak smiejac sie powiedzial ze to jego tel nie zna tej dziewczyny i poda mnie na policje za takie telefony.. teraz po pisaniu z dziewczynami na PW telefon ten nalezy do chlopaka equi - mi podala go jako nr do kolezanki i caly czas z niego sie kontaktowalam..

zrobilam male dochodzenie na naszej klasie i okazalo sie ze nazwisko rzekomej kolezanki zgadza sie z nazwiskim jej chlopaka, telefon tez na 100% on odebral..
sprawe zgloszam na policje bo to nie bylo 50zł,

napisalam jej o calej sytuacji i na gg i na nk i tutajj
to odpisala mi
tu chlopak dominiki ona teraz zmienia prace nie ma dostepu do neta odpisze jak bedzie mogla...
dziwne ze facet nie konski siedzi na jej koncie na r-v;/

napisalo do mnie juz 5 osob tez oszukanych w rozy sposob: towar zniszczony, niezgodny z opisem i brakujacy, przelew miedzynarodowy ktory nie doszedl do sprzedajacgo equi byla posrednikiem, czy tak jak u mnie sprzedawanie fikcyjnych rzeczy

ROBI MI SIE SŁABO, byłam glupia dajac sie tak podejsc wyniaklo to z tego ze juz wczesniej z nia handlowalam i bylo ok...

sprawa trafia na policje
Niby mam "pierdołę" ale tez chodzi o equi.dream. Zaoferowała mi kaloszki - czarne, prawie nowe, rozmiar L. Cena była  bardzo atrakcyjna więc się zdecydowałam. Dostałam paczkę a w niej masakrycznie zdezelowane czarne kalosze w rozmiarze M (nadają się tylko i wyłącznie na padok i to nie na mojego konia bo są małe) oraz  białe! w rozmiarze L - też zniszczone. Co to ma być?  🤔wirek:
Już nawet nie pisałam do niej w tej sprawie bo po prostu nie mam siły.
U mnie też niby drobiazg, ale jednak 🤔

Miałam kupić od niej wędzidło, umówiłyśmy się, że w Krakowie spotkam się z jej chłopem i on mi je da. Do spotkania niestety nie doszło, bo nie mogłam się z nim skontaktować (ponoć zostawił tel. w aucie, a miał zajęcia na uczelni), same też się nie mogłyśmy umówić, no to umówiłyśmy się na wysyłkę. Przelałam jej kasę i od tej pory nastała cisza, chociaż wcześniej regularnie smsowałyśmy, dopytywała się, jak moje konie, czy im się poprawiło, czy mnie nie zalało etc.

Sama nie wiem, co mam o tym myśleć, bo kontakt miałyśmy bardzo dobry, poza tym nigdzie nie widziałam jej nicku w wątku o nieuczciwych revoltowiczach, a teraz okazuje się, że oszukała już wiele osób.

Nie rozumiem, dlaczego nikt nie pisał o niej wcześniej  🤔
Moja paczka na którą czekam, wróciła i będzie wysłana ponownie...
Dopisuję.

EQUI.DREAM

Niby z pierdołą, ale jednak zostałam oszukana.
Zapłaciłam za czaprak i skórzane ochraniacze i futerka. Niby milutka, super kontakt. Po przelewie - cisza. Pisałam, pisałam. Wymyślała niestworzone historie. Dostałam paczkę, a w niej... czaprak, owszem, taki jak miał być, ale brudny i śmierdzący. Futerek nie było. I były ochraniacze w  liczbie 3, niezgodne z opisem, zniszczone i brudne. Pisałam do niej, pisałam, cisza... W końcu się odezwala, przepraszala, bla bla. Obiecała dosłać ochraniacz. Ochraniacz i "gratis" na  przeproszenie doszedł. Otwieram paczkę. Widzę zdezelowany, zniszczony, zupełnie inny, nie do kompletu ochraniacz, na tę samą nogę do tego. Oraz "gratis"w postaci brudnego, zasyfionego (robaki! sic!) futerka o wymiarach nie pasujących do ochraniaczy, wyglądało jak wycięte z korzucha jakiegoś czy płaszcza. I znów piszę i piszę i piszę. Ok, odezwała się. Chciałam odeslać wszystkie ochraniacze i zwrot kasy, wysłałam za pobraniem kilkuktotnie - paczki nie odebrała. Następnie miała wysłać dobry ochraniacz zamiast tego "doslanego", a ten dosłany miałam odesłać. Efekt? Mam 3 ochraniacze, śmierdzące futerko, parę dych za paczki w plecy.
Telefonów nie odbiera, na pw nie odpisuje, unika kontaktu i ogółem - jestem wsciekła.

Byłam naprawdę miła i prosiłam o swój towar. Mialam to puścić płazem, ale widzę, że nie ja jedna zostałam oszukana.
No i właśnie dlatego powinno się od razu pisać w tym wątku, a nie puszczać takie akcje płazem! Oszuści czują się dzięki temu bezkarni 🤔
Koniecznie piszcie o takich sytuacjach! Ja chciałam coś od niej kupić niedawno i ciesze się, ze przypadkiem tu zajrzałam, bo uniknęłam nacięcia się.

Wiadomo, że każdemu się może jednorazowo coś przydarzyć, jakieś opóźnienie, czy pomyłka w wysyłce - ale jak widać w tym wątku niektórym się to zdarza permanentnie... A już wysyłanie zdezelowanych, brudnych rzeczy z robakami, to naprawdę jakaś masakra 🤔
Dodam jeszcze, że numer telefonu, który equi podała Zairce jako kontakt do dziewczyny sprzedającej czaprak to ten sam numer, który podała mnie, mówiąc, że należy do jej chłopaka 🤔

edit: literówki
Ode mnie equi.dream  chciała kupić pad, miała wpłacić pieniądze i od tygodnia przeszło cisza.
U mnie z equi.dream było w porządku, zamówiła podkładki i zapłaciła. Kontakt bardzo dobry. Potem chciała kupić pad, ale jednak zrezygnowała.

Nigdy bym się nie spodziewała...  😲

Chociaż, olinekx miała też jakiś problem z nią o czym pisała w ogłoszeniach, podobno też coś nie tak z paczką...🙂

Darolga, to skoro wysłała złą paczkę, dlaczego napisałaś w Uczciwych "equi.dream - sprzedająca: miło, szybko, rzetelnie i wszystko super " ???  🤔

Zairka, z resztą Tobie też się wpisała koło asds, chyba przypadkiem, bo bez kwiatka, ale jest ;P
Likier wcale nie przypdkiem, kupilam od niej oglowie kilka msc temu i nie bylo problemu, potem ona odemnie kupila czaprak jedyne co to zeszlam jej z ceny mocno i musialam czekac troche na kase ale bylo ok...
Dziewczyny to piszcie na bieżąco jak sytuacja. Nikt z revoltowiczów jej nie zna?? Nie wie w jakiej stajni trzyma konia?? Może można się z nią jakoś skontaktować.

Jestem też ciekawa jak sytuacja z użytkowniczką hektor?? Likier miała z nią z tego co pamiętam problem, i się okazało że sporo ludzi ponaciągała.
xxagaxx ,  mnie hektor też naciągnęła  👿 miałyśmy się zamienić na ochraniacze, koniecznie chciałam pełne, byłam owa, że pełne, przysłała mi strychulce.. no a potem chciała dodatkowo kupić czaprak ode mnie ale że bardzo się spieszyła (chciała go mieć na jakieś tam zawody) to wysłałam jej w tym samym dniu co rzekomo mi za niego zapłaciła  👿 i tak straciłam czaprak.. ;/ i kasę.
To jej stary numer z tym spieszeniem się. Bo wyjeżdża na zawody, wakacje... No ale co, nic z tym nie zrobiłyście?? Uszło jej wszystko na sucho??
ehhh kurcze....
aga do mnie pisaly juz 2 osoby ktore znaja ja osobiscie ale watpi zeby ktoras sie zdeklaowala pomoc takiej sytuacji tym bardziej ze tu w gre wchodzi facet equi ktory jest perfidny i klamliwy i jeszczejak gadalismy preztelefon wypieral sie ze nie zna nikogo takiego a na takie oszczerstwa sa paragrafy 😵
ehhh kurcze....
aga do mnie pisaly juz 2 osoby ktore znaja ja osobiscie ale watpi zeby ktoras sie zdeklaowala pomoc takiej sytuacji

Współudział???  🙄
persja tak z tego co gadalam z dziewczynami i mozna nawet przeczyac u orzchowej on czesto podawany jest jako kontakt-posrednik
Zairka - zgłosić na policję, wszyscy powinni też tak zrobić...Nienawidzę takich oszustów.

Ja miałam taką sytuację z jakaś dziewczyną która jeździ w Aromerze i ma tam konia  😲, sprzedała mi ochraniacze verdusy piafy za 180zł(za tyle wylicytowałam na allegro) potem kłamała że paczka poszła, szła dwa tygodnie aż w końcu powiedziałam że pieniądze dawno jej przelałam a ochraniaczy dalej nie ma. Powiedziała mi że odda mi kasę a jak ochraniacze dojdą to mi odeśle. Zwyczajnie ich nie wysłała bo myślała że ktoś za więcej wylicytuje. A naprawdę nie było za co bo były  zniszczone, a ja chciałam na treningi takie "wycierusy" I kto by się spodział...
policja...współudział...a ona i tak zagra wam na nosie,policja umorzy,bo niska szkodliwość społeczna...i już,po sprawie...pozostaje jedynie być ostrożym w przyszłości...szkoda prądu na policje,śledztwa,telefony,dziewcyzna jest bezkarna .
jezeli tak to ja tez tak zaczne
strzeżcie sie 🏇

a ogolnie zawsze mozna jeszcze zrobic mila wizyte domowa, stajenna i opowidziec ludziom jaka corka, kolezanka jest fajna.. to bardziej zaboli niz sprawa w sadzie 😉
Ktoś- Jeżeli zawsze będziemy wychodzić z takiego założenia, to zaraz okaże się że każdy może naciągać. Zresztą skąd wiesz jaka jest wielkość szkody, jeżeli jest powyżej 250zł to jest to już zwyczajne przestępstwo.
Hmm.... to wszystko balansuje na granicy niskiej szkodliwosci czynu niestety.
Niech dziewczyny na pw ustalą która na ile została oszukana.
a jak wygląda postępowanie wobec osoby, która dopuściła się 'tylko' czynu niskiej szkodliwości społecznej? Czy są szanse na odzyskanie pieniędzy?

Ja jestem osobą od przelewu międzynarodowego z equi.dream. Mam resztki (oby nie złudnej) nadziei, że uda mi się naprostować sprawę, dlatego nie chcę jeszcze przywoływać tu mojego przypadku. Choć kontaktu z equi na razie brak.

Podobnie jak dziewczyny w ogóle nie przyszłoby mi do głowy, że equi.dream może robić na forum takie przewałki i bezkarnie nabijać ludzi w kij bambusowy.
disco, przy niskiej szkodliwosci spolecznej?? Ze strony panstwa postepowania nie ma zadnego, bo nie ma czynu zabronionego. Jedynie na wlasna reke mozna cos probowac.
samosąd  🏇?
disco, hehe. Problem w tym, ze wtedy to Ty mozesz "niechcacy" popelnic czyn zabroniony, bo samosady itp. sa zakazane.
Kiepska sytuacja generalnie jak sie nie przekroczy magicznej granicy szkodliwosci.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się