O szlag! Nieźle namieszała 😲 Ja się nigdy nie wymieniam, bo nie można nikomu ufać bezgranicznie, a zwykle osoby nie idą na to, że ja wyśle paczkę dopiero jak dostanę rzeczy od ciebie, bo niby z jakiej racji? :P A ja myślałam, że ta Onlyright to normalna użytkowniczka, nawet ją dodałam na photoblogu, a tu proszę... 🤔
Życzę poszkodowanym powodzenia w sprawie, tylko nie odpuszczajcie, niech bachor dostanie nauczkę!
Czytam, czytam i aż w tą głupotę uwierzyć nie mogę....Jakoś po prostu cała ta akcja machinacja w jej wykonaniu jest poza granicami mojej wyobraźni.....
Nie popuszczajcie jej dziewczyny. Niech ma lekcje na całe życie - Wszystkie nasz czyny mają swoje konsekwencje!!! 😤
mozna tez mamie i policji zasugerowac mocno progandziowe zdjecia na nk. jak sie ma malo lat to sie chyba nie powinno wstawiac wszedzie zielonego liscia? hmm w sumie zawsze mozna powiedziec, ze to kasztanowiec... 😎 a tak btw to kradziez/ oszustwo na kwote powyzej 250zl przestaje byc wykroczeniem a zaczyna przestepstwem sciganym z urzedu. a jak mniemam wasze paczki pelne padow anky i czaprakow euro stara byly tyle warte?
Może trochę nie na temat, ale ona na swoim blogu ma do sprzedania (ogłoszenie ze stycznia) owijki i pad anky. Owijki sa przeznaczone dla koni o długich nogach.. wymiary owijek 12cmx3,5cm 😉
tu miałam lat...? 11.. za 2 godziny wszyscy dostaniecie numery nadania paczek. Tylko jedno mnie ciekawi, podałam numer telefonu.. I nie łaska zadzwonić ? Na forum wszyscy tacy mądrzy, ale nie zadzwonił nikt.. Jeśli ktoś chce rozmawiać z moim rodzicem proszę na PW i zapraszam w odwiedziny. I przestańcie komentować, bo nie wiecie za co sąd, jakie mam problemy i dlaczego... Aha i jeszcze do puki nie dostaniecie paczek proszę nie oczerniajcie mnie, moich bliskich i nie wyśmiewajcie...
owszem i to może być przydatne.. bo fair play poszedł i nikogo nie oszukałam... ;/
Patrice, od tego jest forum, że każdy ma prawo komentować, a chyba nie oczekiwałaś, że takie zachowanie spotka się z poklaskiem. Gdybym to ja była poszkodowana wcale nie wydzwaniałabym do Ciebie ani do Twojej mamy. Skoro tyle czasu Ty nie zdecydowałaś się zadzwonić z przeprosinami i propozycję rekompesaty, to bym nie widziała powodu, żeby prosić się o przeprosiny. I każdy wie co to za sąd. Sądy karne zajmują się takimi sprawami. W Twoim przypadku może to być Sąd Rodzinny. A skoro masz problemy, to znaczy, że sobie ich sama napytałaś. Problemy z prawem same do domu nie przychodzą.
Tak, w takim razie poproszę numery kontaktowe. I nie każdy, kto z jakiegoś powodu nie wysłał jest oszustem.. choć nie dziwię się, bo takich sporo tutaj było.. Zapraszam, mogę pokazać rzeczy, mogę zadzwonić i się dogadamy - to z mojej strony, a z Waszej.. ? Z waszej drwiny i ocena, zła ocena faktu... Tak więc uważam sprawę za zamkniętą jeśli nikt nie ucierpi (pomijając mnie) i poczekajcie na paczki. Teraz Waszymi rzeczami zajmują się rodzice i na pewno wszystko się zwróci. No tak, nie mówię, że same przyszły, ale moim zdaniem nie należy się z tego śmiać..
owszem fbl jest skasowany, ale zapraszam na inny, jesli chcecie...
o na taki na przykład http://www.photoblog.pl/onlyright/ Ale co możesz nam pokazać rzeczy które miałaś do nas wysłać ? Te na które się z nami powymieniałaś, czy te które Ci dziewczyny wysłały? Jak masz faktycznie te rzeczy to zrób oryginalne zdjęcia na dzisiejszej jakiejkolwiek gazecie i wstaw na forum
Sprawa nie dotyczy mnie osobiście, ale czytam i nie mogę uwierzyć. Ręce opadają i nie tylko ręce. Co się tu dzieje do jasnej cholery??? Dzieciaki czują się bezkarne, kradną i oszukują nawet na końskim forum... Jestem pedagogiem resocjalizacyjnym i wiele razy miałam kontakt z takimi jak Patrice. Uważam, że nie powinnyście tego puścić jej płazem. Teraz Was przeprasza, odeśle rzeczy które Wam ukradła i będzie miała spokój, a za miesiąc-dwa zrobi to samo na innym forum. Jeden wielki skandal, za którym stoi dzieciak, który zamiast siedzieć na forum powinien szykować się do szkoły....
Tak więc uważam sprawę za zamkniętą jeśli nikt nie ucierpi (pomijając mnie) Trochę, wydaje mi się, się Juleczko zagalopowałaś 🙂 Biedna ucierpisz, tak? 🤔 Oj, biedactwo, może jeszcze zaraz powiesz że to samo się napisało? Słońce, to nie było z Twojej strony oszustwo jednej osoby, tylko kilku, wielu! Teraz mam nadzieję, że im paczki odeślesz, ale to i tak jest wykroczenie! Przecież za chwilę zmienisz forum (albo nick 😁 ) i zrobisz to samo. Sorry, ale musisz dostać jakąś porządną nauczkę. Za swoje błędy się płaci.
Jesteście pewni że onlyright to ta sama osoba co patrice? Pisałam z nią na PW, pisała mi o tym że kupiła źrebaka fryzyjskiego, że stoi tam bo będzie jej lepiej jeszcze w tej hodowli, i z tego co wiem faktycznie ten źrebak został kupiony. Mało tego jest tak jak pisze. Dziewczyna która ma pieniądze na takiego konia, miała by oszukiwać? no masakra jakaś, chyba faktycznie występują tu książkowe zaburzenia osobowości.
Tak, w takim razie poproszę numery kontaktowe. I nie każdy, kto z jakiegoś powodu nie wysłał jest oszustem.. choć nie dziwię się, bo takich sporo tutaj było.. Zapraszam, mogę pokazać rzeczy, mogę zadzwonić i się dogadamy - to z mojej strony, a z Waszej.. ? Z waszej drwiny i ocena, zła ocena faktu... Tak więc uważam sprawę za zamkniętą jeśli nikt nie ucierpi (pomijając mnie) i poczekajcie na paczki. Teraz Waszymi rzeczami zajmują się rodzice i na pewno wszystko się zwróci. No tak, nie mówię, że same przyszły, ale moim zdaniem nie należy się z tego śmiać..
Masz niezły tupet dziecko, co jeszcze bardziej przekonuje mnie, że powinny dziewczyny Cię ukarać. Teraz chcesz telefony? Teraz kiedy napisałam jak powinno być to załatwione? Po co? Żeby ratować swój zadek? Owszem, nie każdy, komu przydarzyło się u umówionym terminie nie wysłać paczki jest oszustem, ale Ty notorycznie kłamałaś, oszukiwałaś z premedytacją. Naciągałaś dziewczyny, zszarpałaś im pewno nerwy. Jak nazwiesz sama siebie? Ty możesz sobie uważać sprawę za zamkniętą, ale teraz od forumowiczek zależy jak ona się zakończy.
Ja napiszę z doświadczeń tyle, że moja babcia użerała się ponad 30 lat z sasiadką, też patologia, krętacz. Ja użerałam się 3 lata. I od 2 tygodni powiedziałam dość. Sprawa trafiła na policję, dalej pewnie poleci do prokuratury i podrzucę jeszcze do paru instytucji obsługujących media, to napewno się zainteresują. Są jakieś granice ludzkiej cierpliwości i przyzwoitości.
Presja, tak o tym właśnie mówię, po co miałabym kraść ? 😵 Jeśli chcecie zróbcie wywiad ze środowiskiem na mój i mojej rodziny temat...
Chcecie wiedzieć o co chodzi ? Podajcie numer do kontaktu i rodzice odpowiedzą na pytania. Nikt nie jest chętny ? Naprawdę ?
Bay, to nie oszustwo ! Ja dochodzę do wniosku, że to nie ma sensu, wszystko zostanie odesłane, i nie będzie ŻADNYCH podstaw na skargi... A teraz wybaczcie, chciałabym wreszcie módz iść na ta pocztę a nie tłumaczyć się cały dzień...
Tak więc idę, ale jeszcze muszę zajść do szkoły, więc myślę, ze napiszę numery przesyłek ok godz 13.
A w tym czasie proszę, nie wyciągajcie pochopnych wniosków (nie wiem po co to mówię...) w tym tyg na pewno dotrą wszystkie przesyłki.\
I jeszcze raz zachęcam do kontaktu telefonicznego.
nie będzie ŻADNYCH podstaw na skargi A wyraźna PRÓBA oszustwa się niby nie liczy? 🙄 Przecież gdyby nie tyle oszukanych osób USZŁO BY CI TO NA SUCHO!
po co miałabym kraść ? To pytanie zadaj sama sobie, a raczej DLACZEGO CHCIAŁAM KRAŚĆ?
chciałabym wreszcie módz iść na ta pocztę a nie tłumaczyć się cały dzień Idziesz na pocztę już od 3? dni, numery paczek czy co to tam miało być też dajesz dziewczynom nie wiadomo ile.
ash, pewnie myśli, że jak odeśle to, co dziewczyny jej wysłały, to każdy uniżenie zwróci honor, przyklaśnie i wszyscy podziękują, że miała chęć im zwrócić rzeczy.
ale po co wycofać??? zajście miało miejsce, chciała okraść dziewczyny i okradła!!!! Gdyby nie to, że cała sprawa wyszła na jaw i majeczka twardo cisnęła oszustkę na pewno już by wystawiła wszystkie rzeczy na allegro albo nawet na tym forum!!!! Jak dla mnie sprawa jest jasna- kradzież, oszustwo, wyłudzenie, krętactwo a teraz próba załagodzenia wszystkiego odsyłając paczki!
Jesteście pewni że onlyright to ta sama osoba co patrice? Pisałam z nią na PW, pisała mi o tym że kupiła źrebaka fryzyjskiego, że stoi tam bo będzie jej lepiej jeszcze w tej hodowli, i z tego co wiem faktycznie ten źrebak został kupiony. Mało tego jest tak jak pisze. Dziewczyna która ma pieniądze na takiego konia, miała by oszukiwać? no masakra jakaś, chyba faktycznie występują tu książkowe zaburzenia osobowości.
Presja, tak o tym właśnie mówię, po co miałabym kraść ? 😵
Właśnie sama przyznała, że Onlyright to ona 🤔wirek: 😵
Tak to ta sama osoba: Dziewczyna mieszka w nowym domu, stawianym 3 lata temu, mamusia wzywała dekoratora wnętrz. Ma rodowodowego labradora i niczego jej nie brakuje zapewne poza porządnym LANIEM i wychowaniem. Pewnie kradła wasze rzeczy, bo mama miała już dość przepalania jej pensji.