chciałabym i to bardzo odzyskac owe 700 złotych ale.... ja pracuję nie mam czasu i ochoty na wyjazdy na Policję , na przesłuchania , na sądy itp. Choc nie powiem korci mnie, tymbardziej ,że pislam Dasi ,że sprwę oddam na Policję. Wiem gdzie mieszka jej narzeczony( tam zresztą trzyma aktualnie swoje konie), poznałam juz jej przyszła tesciową. Chyba najperw przejadę sie do Jej przysżłej rodzinki. Narobię jej "smrodu" zobzcaymy co będzie dalej.
Gzie mieszka główna Winowajczyni to pojęcie nie mam. No chyba ,że dane z pseudoprzelewu się jakim cudem zgadzają. Wiem gdzie mieszka jej narzeczony i jego rodzina.
A propos Patrice ja dostałam adres: A*** D***** ul. R********* 3/2 21-040 Świdnik (czyli nie jak wcześniej ktoś pisał Puławy ) czyli teoretycznie dobry .. cóż czekamy przyjdą albo nie - ja tam jak na razie jestem spokojna i pochopnych wniosków wyciągać nie będę 😉
* gdyby ktoś chciał adres wyżej wymienionej użytkowniczki to wyśle na PW + ew. e-mail
Mam pytanie: czy ktoś miał już jakieś transakcje z użytkowniczką "Patrice"... Jeśli tak to proszę o kontakt na pw. Może ma ktoś do niej nr tel. Mam imię jej i nazwisko i adres, ale na rv się nie loguje ostatnio, ja już długo czekam na paczkę i nie mam jak się z nią skontaktować...
ooo, czyli jednak się nie nacięłam z czego bardzo się cieszę. miałam wymienić pad anky na ogłowie Kieffera. hm, koleżance Patrice bardzo się spieszyło, bo wyjeżdżała z koniem na mazury itd. jako, że była to nowa użytkowniczka, zaproponowałam, że ona wyśle mi pad a ja, kiedy go dostanę, wyślę jej ogłowie. tłumaczyłam, że to będzie trochę nie fair, ale, że ja nie mam pewności co do jej uczciwości. na swoją obronę miałam osoby z volty, których nicki chciałam jej podać, które znają mnie osobiście, czy też nicki osób, które interesy voltowe ze mną robiły. Patrice się nie zgodziła, bo wyraźnie się jej spieszyło, na moją propozycję, że wyślę jej na mazury paczkę nie przystała. widzę, że dobrze się stało, że do transakcji nie doszło. współczuję voltowicze, mam nadzieję, że dostaniecie swoje paczki niedługo.
W związku z tym, że są duże problemy z użytkowniczką o nicku Patrice, chwilowo nie podejmiemy żadnych kroków blokujących Jej wstęp na forum.
Informuję jednak, że użytkowniczka ta występuję pod wieloma nickami: - Koronowo - migocia - TeQuila ^^ - NikaG - halka - Patrice - Onlyright - Winda
Proszę o poinformowanie mnie na PW, kiedy Wasze transakcje z Nią zostaną doprowadzone do finału (obojętnie jaki będzie). Wtedy oczywiście konta te zostaną zbanowane.
woow, ta cała Tequila jest przecież aktywnym użytkownikiem.. i info zamieszczone w tym profilu: http://re-volta.pl/forum/index.php?action=profile;u=16379 potwierdzają to: [quote author=BaŚ link=topic=5367.msg691805#msg691805 date=1283159811] Dziewczyny, godzina szukania w necie i mam dla was parę info: dziewczyna nie nazywa się Patrycja tylko Julka (naziwsko na prv), ma 17 lat, mieszka w Świdniku (ulica i nr domu na prv) i mam do niej numer telefonu oraz inne info, które mogą się Wam przydać. Swoją drogą to prawda, że w sieci nikt nie jest anonimowy...
No proszę, dane mamusi też się znalazły 🙂 [/quote] czyli teraz już stosunkowo łatwo jest ją namierzyć. W ogóle nie jestem w stanie pojąć czego taki ktoś może oczekiwać po takich oszustwach 🤔
a onlyright pojawila sie nie dawno, ale tez jest aktywnym uzytkownikiem. mail podany w porfilu: juliadyszewska@wp.pl takze, wiadomo jak sie nazywa 😎 w dodatku kreuje sie na milosniczke i posiadaczke fryza...
edit: a jako tequila miala innego konia, mlodego, ktorym chwalila sie w watku mlodych koni. z tej okazji wyszlo, ze jedna z uzytkowniczek zna ja osobiscie: Dziewczyny, skierowalam to pytanie do Tequili ze wzgledu na to, iż znam ją osobiście. Jako, że nie utrzymuję kontaktu, pytam przez forum 🙂
edit 2: [quote author=TeQuila ^^ link=topic=775.msg541536#msg541536 date=1270385401] Nazywam się Julka (Król Julian ^^) Lat mam 16, wzrostu 160cm, wagi... nie ważne 🤔 Lubię muzykę GrubSona, OSRT-ego, Juniora Stressa i takich ziomów 😎 Nie dawno kupiłam konika, którego kocham... I mam psa. Jestem znanym w Świdniku (koło Lublina) blokersem 😁 iii niestey uczęszczam do ośrodka szkolno-wychowawczego ...
No tak własnie czytam posty niejakiej Tequily która jest przeze mnie kojarzona..
Dorotheah, jeśli by ktoś "pożyczył" mój sprzęt, to tak bym z tą osobą porozmawiała, że by więcej do stajni nie przyszła... Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji... Nie jestem skąpa, ale tak bez pytania ?
chronologicznie: -szuka konia -znalazła z zerwanym więzadłem, ale nie kupiła -płaci za stajnię 500zł -szuka siodła, ma już wędzidło -kupiła klacz małopolską tzn zaliczkę wpłaciła, kon dwa razy zmienił imię 1) Santia 2) Salsa (podpisy pod zdjęciami) -szuka osoby do zajeżdzenia klaczy, której nie przeniosła za pensjonat 400zł nadal płaci - ma na oku konia fryzyjskiego, 2,5letniego co chodzi w zapszęgu - wiecznie nie ma pieniedzy, ale klaczke Czikę z tematu o maściach i odmianach już by brała
A najlepsze to i tak jesT: iii niestey uczęszczam do ośrodka szkolno-wychowawczego .
Możecie się powstrzymać od komentarzy do wtorku ? Poczekajcie jeszcze te 2-3 dni, proszę. Wszystko będzie jasne.
te ciągłe prośby o wstrzymanie się ze zgłoszeniem sprawy na policję chyba są w tej chwili jasne... skoro przebywa(ła) w ośrodku wychowawczym miałaby przechlapane!
w google: 24 Cze 2010 ... Julia Dyszewska 21-040 Świdnik Anyżowa 6 woj.: lubelskie ... Zobacz wszystkie Ogłoszenia ogłoszeniodawcy Julia Dyszewska ...
A wydeje się ludziom, że są anonimowi. Ja bym na waszym miejscu zgłosiła sprawę zbiorowo na policję. Jak rodzice nie potrafili wychować to środowisko koniarzy powinno. Brak reakcji na próby wyłudzenia to ciche przyzwalanie na szerzenie się takich procederów.
Trzeba powiadoic rodzicow, ale policję również nawet jesli rodzice bedą prosic by tego nie robic. Bo jak sie bedzie pobłażać to potem bedzie rosło ziółko....
Nawet gdyby odesłała wasze rzeczy lub to co była wam winna i tak bym powiadomiła rodziców. Zebrała wszystkie informacje od wszystkich oszukanych i dała cynk rodzicom.
hanoverka najbardziej oberwie jak pojdzie sie z tym na policje a policja zgłosi do osrodka. Moze za kare zostanie przeniesiona gdzie indziej i bedzie miac nauczkę...
drogie Panie 🙂 nie litujcie się... ja się kilka razy zlitowałam i... mam za swoje złodziejstwu i oszustwu nie należy pobłażać nigdy, zobaczycie ze laska się tutaj wywinie i pójdzie oszukiwać innych. podejrzewam, ze faktycznie swoje rzeczy ujrzycie tak, jak przysłowiowa świnia niebo; pomyślcie-żeby kilka osób oszukać to już trzeba sobie zaplanować i konsekwentnie realizować 🙁
8 nicków 😲 TeQuila ^^ i Onlyright kojarzę jako normalnych użytkowników a tu klops 🤔 Dziewczyny zgłaszajcie to koniecznie na policje. Zresztą z jej profilu - Onlyright wynika że ostatnio byłam na forum o 16😲5 a jak widać nic tu nie napisała, więc nie ździwiłabym się gdyby ślad po niej zaginął.
Kuźwa niejaka Onlyright wczoraj pisała do mnie że zna Patrice że wie jak się nazywa że pakowała z nią nasze paczki. Chciała się ze mną wymienić na kantar jeszcze dzisiaj do mnie pisała, z tą NikaG też miałam akcje. Nie ma litości dziewczyny, zgłaszamy to wszystko na policje. Mnie osobiście chciała oszukać jako NikaG Patrice Onlyright Strasznie kłamie, bo wypisywała mi takie głupoty że szok.
Chciałabym wyjaśnić tą całą sytuację 😕... Tak na prawde jestem normalnym, głupim dzieckiem, nie chodze do żadnego ośrodka, jestem jak każdy normalny człowiek... W życiu nie oszukałabym nikogo z premedytacją... Jakoś tak wyszło że popełniłam błąd i bardzo za to żałuję... Nie wierzyłam w wymianę rzeczy, chciałam tylko zobaczyć... co zobaczyć? Sama do końca nie wiem. Nie wiedziałam że te paczki przyjdą... Na dodatek nie podałam ich na mój adres, tylko na adres kolezanki i dane jej mamy. Nic jej nie powiedziałam, dlaczego, powiedziałam tylko, że MOGĄ przyjść paczki ale w to nie wierzyłam... Nagle zaczęły przychodzić do niej te paczki, jedna za drugą. Nie wiedziałam do końca co zrobić. Teraz powiedziałam o tej całej sprawie mamie, powiedziała że byłam głupia, ale mnie zrozumiała, powiedziała że jakoś się z tego wyplączemy... Jutro z rana jedziemy na pocztę wysłać to wszystko, tak jak było. Na prawde bardzo prepraszam, ja nie jestem oszustem tylko zwykłym dzieckiem... Nawet wstyd mi się przyznać ile mam lat. Nie chciałam, na prawde nie chciałam. Przez swoją głupotę okradłam tyle osób... Obiecuję, że wszystko odzyskacie w ciągu maks. tygodnia. Cały czas dręczy mnie sumienie, że ludzie mi zaufali, a ja... 🤔 Na prawdę bardzo przepraszam i proszę o wyrozumiałość.