Tak, wiem. Znam to z autopsji. Ale myślę, że może jakąś siedzibę mają. Może trzeba tam uderzyć. Jeśli już wpłacona została zaliczka, to trzeba walczyć.
Problem w tym, że firma jest z Sudetów, ja ze Śląska...Czyli dzieli nas jakieś kilkaset km. Na stronie podany jest tylko jeden numer i nie było do tej pory problemu z kontaktem, a w każdym razie nie taki. Poszedł również mail do firmy. Obawiam się, że wizyta na policji jest nieunikniona. Zaliczka to nie kilkaset złotych ale....ileś tam tysięcy z tego nie można sobie robić żartów 😕 Tym bardziej...że zostaję bez klientów. (to konie, które miał przejąć Ośrodek rehab, który mnie zatrudnia. Teraz zostaną u dawnego właściciela, czyli ja tracę niemały zarobek).
edit: literówki
Temat budowy "wałkujemy" jakoś od września. Umowę spisaliśmy w październiku. Pierwsze przesunięcie terminu realizacji było spowodowane jakimś tam błędem przy innym projekcie i miało być tylko tygodniowe, z tygodnia zrobiły się 3....szefowa jest wściekła a właścicielka koni oświadczyła, że mamy czas do końca miesiąca 😵 Nawet jeśli zacznę szukać innego wykonawcy (obecnie nie stać mnie na to, bo wpłaciłam 6tys zaliczki), to nijak nie zdążę. Nie byłam wcześniej nachalna, ponieważ zapewniano mnie, że postawienie stajni(boksy angielskie) to kwestia kilku dni (wszystko miało być przygotowane i dojechać do mnie do złożenia)
kasik, a gdzie firma się mieści? Może ktoś z re-voltowiczów mieszka w pobliżu i może tam zajrzeć? Może rzeczywiście coś się stało?
edit: widzę, że dolnośląskie. Mamy bardzo dużo uzytkownikow z Dolnego Śląska, może dobra dusza podejdzie do tej firmy? Chociaż pewnie miesci się gdzieś u kogos w domu, jeśli to jednoosobowa działalnośc...
Mogę podać adres pod, który poszedł przelew. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłoby super. Zakładam naiwnie, że ludzie są dobrzy z natury, i że faktycznie coś się stało...nie wiem tylko czy to zmieni moją beznadziejną już obecnie sytuację. EcoDomBal Kulin Kłodzki 7 57-343 Lewin Kłodzki Adrian Cichoń Umowę dostałam mailem (podpisaną) 22.10.
Opolanka :kwiatek: Tylko w końskich nie ma a w towarzyskich nie szukałam (bo tu nie bywam). Teraz muszę lecieć do koni ale za godzinkę wracam i przeszukuję towarzyskie.
kasik - piszesz że nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonów, dodatkowo konto na allegro ma zawieszne a na re-volcie aktywny był ostatnio 10 października..... wygląda to dość podejrzanie. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała dłużej tylko jak najszybciej zgłosiła sprawe na policję, szczególnie ze chodzi o nie małą sumę.
macie pomysł, do którego wątku uderzyć z prośbą o pomoc? wiem niestety jak działa policja...i obawiam się, że to potrwa a mi bardzo zależy na czasie. Oczywiście wiem, że nieunikniona jest moja wizyta na policji ale... chciałabym wiedzieć coś zanim osiwieję ze stresu :kwiatek:
macie pomysł, do którego wątku uderzyć z prośbą o pomoc? wiem niestety jak działa policja...i obawiam się, że to potrwa a mi bardzo zależy na czasie. Oczywiście wiem, że nieunikniona jest moja wizyta na policji ale... chciałabym wiedzieć coś zanim osiwieję ze stresu :kwiatek:
Na wwr i na FB wwr. Z tego co pamiętam, to ten pan tam był.
dziękuję Ci bardzo Taniu :kwiatek: Przeglądając listę użytkowników forum WWR natknęłam się na znajome nazwisko i zadzwoniłam. Okazało się, że byli wspólnikami... Darek (znajomy) ma zaraz do niego podjechać i sprawdzić co się dzieje. Bardzo Wam dziękuję :kwiatek:
możliwe, że będę zmuszona wpisac użytkowniczkę donat kupiłam od niej bryczesy, wpłaciłam pieniądze na konto dostała je w ciągu dwóch dni i od tej pory nie ma odezwu i nie ma bryczesów, jeżeli do końca tygodnia ich nie będzie to wpisuje ją tu oficjalnie
czekam na telefon od Darka (znajomego) ale po tym co usłyszałam spodziewam się niezbyt fajnych rzeczy. No i stoję przed decyzją czy skazać moje konie na stanie w błocie w ciągu nocy...wiem, że dla jednego to będzie spory problem. Jeśli tego nie zrobię stracę klientów a wtedy będę sporo w plecy, tym bardziej, że wzięłam kredyt 😵 Zamówienie nowej firmy.... no cóż, to nie jest dobry okres dla budowlanki 😕
pragnę przestrzec przed użytkownikiem Hronovsky promen jest kłamcą, złodziejem i tchórzem ❗ ❗ Podpisał ze mną umowę na budowę stajni, wziął zaliczkę a teraz nie odbiera telefonów. Dostałam od niego jedynie sms z jakimś tam wyjaśnieniem, w które nie wierzę... Nawet nie potrafi ze mną porozmawiać. Musiałam znajomego do niego wysyłać, by cokolwiek ustalić. Trzymajcie się od niego z daleka ❗
Ja przyznam się, że jakoś tak na wiosnę pisałem do niego, bo zainteresowany byłem wyceną niemałej inwestycji. Miał sprawdzić i się odezwać. Później pisałem jeszcze ze dwa maile dopytujące się o sprawę, lecz odpowiedzi nie otrzymałem. Nie wpłacałem żadnej kasy, ani nie podpisywaliśmy żadnych umów, więc nie skarżyłem się, ani nie robiłem rabanu. Myślałem po prostu, że mnie olał. Temat zamknąłem i przestałem tam pisać. Teraz patrzę, że nie tylko do mnie przestał się odzywać.
Ja wpłaciłam zaliczkę w wysokości 6tys. Mam skan podpisanej umowy i jestem przez niego ugotowana, bo do końca miesiąca muszę wziąć na pensjonat 2konie, w przeciwnym razie przepada....Taki klient nie zdarza się dwa razy...nigdy nie myślałam o pensjonacie ale już przywykłam do tej myśli. O problemach z uzyskaniem pozwolenia nie wspomnę... I co?? mam swoje konie wywalić ze stajni bo jakiś nieudacznik zaczął bawić się w Boba Budowniczego?? przepraszam, ale gotuje się we mnie.... Stanęło na jego smsie...że w ciągu 7dni zwróci mi zaliczkę (nie wierzę)ale to nie zmienia faktu, że jestem ugotowana 😤 Gdyby było prawdą cokolwiek z jego słów, to by przyjechał....bo zapewniał mnie, że materiał ma.
UWAGA ! OSZUST NA FORUM ! NACIĄGACZ ! NAZWA UŻYTKOWNIKA PERRAF UWAGA SPRZEDAJE PAKI OCHRANIACZE SIODŁO WSZYSTKIE ZDJ MOŻNA ZNALEŚĆ NA GOGLACH, NAWET MOJE ZDJ TAM JEST, UWAGA ! PAN SIĘ PODAJE ZA ZAWODNIKA Z KTÓRYM ROZMAWIAŁAM, NIE CHCE PODAĆ ADRESU ZAMIESZKANIA TYLKO NUMER KONTA BANKOWEGO I MIEJSCOWOŚĆ KTÓRA SIĘ NIE ZGADZA ! SPRAWDZONE !
katasia dostałam od niego sms, że firma bankrutuje z powodu budowy, która się nie powiodła 😵 Od jego byłego wspólnika (bardzo uczciwy człowiek) usłyszałam kilka szokujących rzeczy. Szkoda,że tak późno się z nim skontaktowałam 😕 Jutro zadzwonię pod wskazany przez Ciebie numer i zapewne skończy się w sądzie.
Karla tak. A zdj siodła golden star - pan twierdzi że wczoraj robione a ja znalazłam je w 2007 chyba roku na allegro wystawione dokładnie te zdj opis 🙂
Isabelle niedotrzymanie terminu to jedno a drugie to.... chciałabym odzyskać 6tys zaliczki 😵 a obawiam się, że bez sądu się nie obejdzie. A tyle firm się oferowało 😕