hah, pantofel jest bezczelna i jest najzwyczajniej złodziejka.
Mnie oddaje 380zł od 2lat i zero odzewu z jej strony.
Piszę do niej wielokrotnie na pw czy na rv /photoblogu ( gdzie dodaje nowe zdjęcia) i jak grochem o ścianę.
To baardzo denerwujące, że taki oszust dalej się wśród nas, i kolejne osoby stają się ofiarami jej cwanej nieuczciwości.
Powinna mieć do swojego profilu doczepioną sygnaturkę " nieuczciwa" , zbanowanie jej nic nie da, ponieważ jak już wielokrotnie zakładała nowe profile i z nich oszukiwała. Szybko się zdradza kim jej swoim charakterystycznym stylem pisania. Szkoda że w swoje biznesowe malwersacje wciąga znajomych... który później muszą za nią świecić oczami.
edit: [b]sprawa wyjaśniona, derka dziś przyszła[/b] 😅 😀 teraz wychodzi moje panikarstwo i strach przy transakcjach z nieudzielającymi się/nieznanymi użytkownikami.. 😡
czy robił ktoś transakcje z ladyhorse?? kupiłam od niej derke, która wciąż wisi w ogłoszeniach ( http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/82397 ), 7 listopada i ani derki, ani numeru nadania paczki.. dostałam informacje, że była na wyjeździe, ale że wyśle paczke na 100% następnego dnia i poda mi numer nadania paczki - no i cisza. 🤔 zaczynam się denerwować i podejrzewać o sprzedaż sprzętu widmo.. 🙄 i mimo, że derka nie kosztowała dużo, to mi te pieniądze na ziemi nie leżą..
witajcie, nie mogę czytać tych głupot, które wypisuje na mój temat belusia6 : zapakowała siodło w taki sposób ze zostało uszkodzone (ja płacę za to pakowanie) wysłane poczt aa nie kurierwm wiec nie miałam mozliwosci otworzenia i sprawdzenia siodło złamane ale widac ze dawno, z dużą pewnoscia stwierdzam ze to stara sprawa nie transportowa i wiadomości od neij ze nie przymnie zwrotu bo siodło było sprawne wystawia jeszcze jakieś siodło o kóre pytam juz2 miesiace o zdjecia i..ok dosle....znów pytam...ok dosle...znów pytam...itd" dlatego postanowiłam się wypowiedzieć. Na re-volcie jest kilkanaście osób którym coś sprzedałam, kupiłam od nich, spotkałam się osobiście lub wymieniłam - wszyscy zadowoleni oprócz tej jednej osoby. Co do zdjęć kolejnego siodła którym była zainteresowana belusia6 : to ode mnie zależy komu wyślę zdjęcia i komu i czy w ogóle zdecyduję się je sprzedać(to nie oznacza że jestem nieuczciwa). Zawsze jestem w kontakcie z osobami z którymi robię "interesy". Tak też było w tym wypadku. Gdybym była oszustką to wzięłabym kasę(kilka stówek)i nie wysłała siodła, nie odpisywała, nie podawała swoich danych i numeru telefonu. Siodło bezpiecznie zapakowane wysłałam kurierem pocztexa prosiłam Pana o ostrożność z paczką. Zapewniam że siodełko było całkowicie sprawne co ujęłam w ogłoszeniu a cena niewysoka ponieważ kiefferek był sędziwy. Pisałam do belusia6 z zapytaniem czy siodło dotarło i wszystko ok. Odezwała się dopiero po kilku dniach, że jej zdaniem łęk jest złamany. Pomyślałam że to mogło się stać w transporcie i oczywiście rozważałam zwrot siodła na mój koszt. Jednak po namyśle zorientowałam się że coś tu nie gra, skoro kupująca rozpakowała siodło nic nie zauważyła nie napisała nie zadzwoniła a po kilku dniach chce zwrócić siodło, oskarża mnie że cena była niska gdyż siodło było uszkodzone i jestem oszustką. Zapewniam że tak nie jest! Belusia6 straszy mnie nachodzeniem w domu,złą opinią wśród koniarzy, podczas gdy sama nie potrafiła rozegrać zaistniałej sytuacji odpowiednio - mnie wystarczyłaby informacja tego samego dnia którego odebrała siodło że jest uszkodzone. Wtedy mogłabym interweniować, a w takim wypadku gdy mineło już 10dni , mam zszarganą opinię i niepoważną klientkę która pisze kilka wiadomości dziennie z groźbami... Nie zgadzam się na coś takiego. Sprzedając siodło dołączyłam jego opis, oraz kilka zdjęć, umiem rozpoznać złamany łęk a to siodło na pewno miało cały/nieuszkodzony łęk.
tak zacięła mi się będę tępić złodziejki ku przestrodze innym, a na pytanie odpowiedziałam. Osoby które się do mnie zgłosiły nie upoważniły mnie do podawania nicków i tyle.
Jest mi kompletnie obojętne to ostrzeżenie, skoro jest dział ogłoszenia a nie ma narzędzi do ścigania ludzi tak jak na allegro , to sorry albo się tym nie bawcie i zlikwidujcie ogłoszenia, albo rozwiążcie problem technicznie i zróbcie coś takiego jak na allegro. Okazuje się że oszustów na revolcie jest masa i niestety duża część oszukanych osób nie odzyskała pieniędzy. Moje działanie doprowadziło do tego że WARKOLIKI łaskawie wczoraj wysłała mi paczkę - jeszcze jej nie otrzymałam i mam nadzieję że w środku nie będzie np. kamieni, więc to jeszcze nie koniec, zobaczymy.
jabluszko, jest mi przykro, że są ludzie, którzy oszukują, ale Twoja postawa wobec innych, bogu ducha winnych voltowiczów, jest tak okropna, że aż mi się słabo robi. Wpadłaś niczym fajerwerk i robisz idiotyczną zadymę, ciskając teksty o likwidowaniu ogłoszeń i Bóg wie czym jeszcze. Najlepiej usuńmy wszelką sprzedaż internetową, bo ktoś się może naciąć. Niestety, zawsze jest ryzyko, jest to bardzo przykre, ten wątek jest po to, żeby ostrzegać przed takimi ludźmi, ale narzekanie na cały świat i system przy okazji, jest co najmniej bez sensu. To forum nie jest jakąś 'naszą' własnością, Ty tworzysz je tak samo, jak cała rzesza innych użytkowników.
To nie jest Allegro żebyś mogła sobie tu psioczyć na to, że nie ma narzędzi do scigania osób nieuczciwych. Każdy tu handluje na własne ryzyko, ponieważ nie jest to portal komercyjny. Nie ma prowizji itp.
Z drugiej strony to prawda że jest sobie taki np Kapeć czy inne EL-ki i co, gadania było dużo, wielka afera, po czym za tydzień wszystko cichnie i jest inny temat. A tego typu mendy na to liczą.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 20 listopada 2013 08:28
Zawsze można, po zdecydowaniu się na zakup z ogłoszenia na rv, poprosić o wystawienie przedmiotu na allegro i tam dokonać zakupu. Jakiś problem?
Właśnie, skoro my tworzymy forum i robicie wątek nieuczciwi rewoltowicze to pozwólcie ludziom z niego korzystać w taki sposób, żeby mogli sprawy doprowadzać do końca. Kupiłam coś na rewolcie JEDEN raz i nie zamierzam więcej korzystać, ale sprawę doprowadzę do końca , czy to się komuś podoba czy nie. Ponadto uważam, że takie osoby powinny być blokowane, żeby nie oszukiwały następnych. Uważam wasze wypowiedzi za bezsensowne bicie piany i nie interesują mnie dalsze dyskusje na ten temat. Pozwalacie ludziom, co wielokrotnie widziałam bezsensownie obrzucać się błotem na forum publicznym, a ostrzegacie ludzi którzy zostali oszukani, kiedy piszą coś w wątku do tego przeznaczonym ???? Po prostu skandal. Nie zamierzam kontynuować tej bezprzedmiotowej dyskusji , szkoda czasu.
jabluszko2, ale tu nie ma takiej jednostki, jak na allegro, która rozstrzyga spory i daje ostrzeżenia za nieuczciwe handlowanie. Takie centrum sporów musiałoby skontaktować się z jedną i drugą stroną i rozstrzygnąć, kto ma rację. Nie twierdzę, że użytkownik, o ktorym piszesz jest uczciwy, albo nie. Ale trudno ocenić transakcję, gdy druga strona się nie wypowiedziała. Zmierzam do tego, że musiałaby być na forum osoba/osoby, która będzie się zajmowała wyłącznie sprawami handlu i na tej podstawie można by nadawać jakieś ostrzeżenia. A głównym celem forum nie jest handel. Jest on tu przy okazji.
edit: patrząc na poziom Twoich wypowiedzi, ja z pewnością nie chciałabym z Tobą przeprowadzać żadnej transakcji.
Ostatnia uwaga do tej całej dyskusji - gdyby warkoliki była uczciwa i transakcja byłaby przeprowadzona z jej strony prawidłowo, to na pewno by się wypowiedziała w takiej sytuacji. Ale niestety wasze wypowiedzi to standard , jak to zwykle na revolcie bywa - w wątku wypowiadają się osoby, które tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia w temacie i nie mają pojęcia jak wygląda sytuacja, ale muszą wtrącić swoje 3 grosze.....a ogłoszenie o sprzedaży dalej wisi na stronie 🙂. Niestety uważam , że takie osoby powinny być blokowane - tyle możliwości macie, a jak słusznie zauważyła gwash cyt.: "prawda że jest sobie taki np Kapeć czy inne EL-ki i co, gadania było dużo, wielka afera, po czym za tydzień wszystko cichnie i jest inny temat. A tego typu mendy na to liczą" - nic dodać w temacie.
jabluszko2, ale ten temat nie jest do orzekania o winie użytkownika, czy listą osób zgłoszonych do wywalenia. Temat ten służy do poinformowania pozostałych użytkowników o nieuczciwości danej osoby. Swoje 2 grosze już dorzuciłaś. Teraz, gdy ktoś będzie chciał sprawdzić warkolki w tym temacie odnajdzie twojego posta. A czy napiszesz ich piętnaście pod rząd a nie jednego nic nie zmieni....
jabluszko2, użytkownicy nie mają ŻADNYCH MOŻLIWOŚCI BLOKOWANIA UŻYTKOWNIKÓW. Może to zrobić tylko administrator. I musi mieć podstawę, a fakt, że ktoś się nie wypowiedział w wątku nie oznacza, że Ty masz rację.
Ok Opolanka, widzę że jesteś obrońcą uciśnionych -
Historia wygląda tak: w dniu 23 października wysłałam do rzeczonej "uczciwej" 380 zł przelewem bankowym, w dniu 24 października dostałam 1 PW , że paczka wychodzi a potem jedną ściemę że idzie przesyłką ekonomiczną. Do dnia 15 listopada grzecznie wysyłałam prywatne wiadomości i sms -y z zapytaniem czy paczka wysłana i nic żadnego kontaktu. W końcu się zaczęłam szukać informacji na temat tej dziewczyny i okazało się, że jedna osoba otrzymała przesyłkę po 2 m-cach, po postraszeniu policją, 2 inne do tej pory nie otrzymały przesyłki po zapłaceniu pieniędzy. Warkoliki nie ma zwyczaju odbierać telefonu i odpisywać na wiadomości. 18 listopada wysłałam jej sms-a że jeśli nie dostanę zwrotu pieniędzy - zgłaszam sprawę na policję, odpowiedziała że jej głupio i przeprasza a paczkę wyśle wieczorem 18 i prześle mi skan dowodu nadania. Po moim następnym sms-ie że mam tego dosyć i zgłaszam sprawę na policję (19.11 rano) o godz. 13.44 w końcu wysłała potwierdzenie nadania paczki z datą 19-11, co oznacza że zrobiła to dopiero po moich ostatnich interwencjach. I co Opolanka - CHCESZ TAKICH SPRZEDAJĄCYCH ? Jeżeli tak to powodzenia, jeśli nie chcesz to zajmij się czymś pożytecznym i nie wypisuj głupot na forum wtrącając swoje 3 grosze. Nie rozumiem tylko powodów osób które zostały oszukane przez różnych sprzedających i nie robią z tym faktem niczego. Przykro mi, ale skoro tak, to po prostu godzą się, na to żeby ich okradano. Do Korysindex4 - co jest złego w kupcu który dogaduje się płaci i w zamian chce dostać to za co zapłacił? No chyba że do sprzedaży masz podejście takie jak twoja koleżanka.
po za tym, nie narzekam na cały świat i nikogo nie obrażam - mój atak dotyczył NIEUCZCIWEGO SPRZEDAWCY i miał na celu wyegzekwowanie tego co mi się prawnie należy. W tym momencie nie interesowało mnie to czy komuś wydaje się to dziwne , czy nie i dalej nie interesują mnie opinie typu "jesteś dziwna" , raczej to ja zostałam obrażona przez Opolankę wywodem typu: ...."patrząc na poziom Twoich wypowiedzi .... - nie użuwałam wulgaryzmów, napisałam konkretnie o co chodzi, a warkoliki miała szansę się wypowiedzieć - z tego co widziałam była aktywna na re-volcie. żegnam, nie mam czasu ani ochoty na dalsze dyskusje