Forum towarzyskie »

NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

z Puław
Moze by sie znalazł ktos z okolic co by szanowną Patrice odwiedził  🏇
Ze mną Patrice miała wymienić się: moja derka za czaprak i kantar od niej.
Paczka ode mnie już u niej jest, obiecała że odeśle mi moją derkę, a jeśli paczka od niej do mnie odejdzie, ja równiez mam jej odesłać.
Zobaczymy jak będzie  😉
Skoro znacie jej adres można poszukać stajni (w okolicach miejsca zamieszkania) w której jeździ. Bo skoro kolekcjonuje czapraki i derki to może ma konia albo jeździ gdzieś. Może okazałoby się, że ktoś jeździ w jej stajni albo gdzieś nie dalko. Może jakby kilka osób zadzwoniło interesując się nią można by ją łatwiej namierzyć.
JARA, zajmie to niestety dłuższą chwilę, bo podawała adres do wysyłki na swoją koleżankę do Świdnika teraz się zastanawiam czy osoba na którą wysyłane były paczki wiedziała w czym bierze udział czy nie. A jej adres aktualnie jest w trakcie ustalania, na razie ustaliłam jej imię i nazwisko oraz miasto.
Jak będzie trzeba to i wycieczkę do niej można zorganizować🙂 zrzutka na paliwo, dziewczyny z okolic się zbieramy i jedziemy. Dwie z Wawy, ja z okolic, więc dojadę do stolicy i możemy złożyć niuni wizytkę na miłą pogawędkę przy kawie  😁
Możecie się powstrzymać od komentarzy do wtorku ? Jeśli paczki nie dotrą, wieszajcie na mnie psy, a jeśli dotrą uważam sprawę za zamkniętą.
Poczekajcie jeszcze te 2-3 dni, proszę. Wszystko będzie jasne.
Dobrze Patrice, zobaczymy 🙂 tylko nie próbuj wysyłać jakiś starych szmat, bo każdy na pewno przy listonoszu otworzy przesyłkę i spisze jak coś protokół i masz gwarantowane odesłanie 🙂 nie myśl, że Ci się to uda  🏇
aniaagre, Dupa nie protokół. Przy odbieraniu paczki MUSI być zaznaczona opcja, że klient otwiera przy odbiorze. Jeśli nie ma takiej oopcji to musisz przyjąć, bo listonosz nie zgodzi się na otwarcie paczki.
Protokół spisuje się tylko wtedy gdy towar jest uszkodzony razem z paczką. Albo bierzesz go wtedy a własną odpowiedzialność, albo reklamujesz na poczcie, że zniszczyli zabezpieczenia paczki
A nie, jak sie uprzesz to mozesz otworzyc paczke, ale wtedy to jest cala kolomyja , robi si e to w urzedzie, z kierownikiem i komisja
I faktycznie trzeba sie uprzec
ushia, Ja tak otwierałam przy szefostwie, komisji jedną paczkę. Ale sami mi to zaproponowali, bo to była ewidentna wina poczty. Paczka przyszła do mnie uszkodzona, rozerwana była koperta (nie wiem co oni z nią robili, ale była cała w strzępach 🤔wirek: ). Sprawdziłam czy telefon działa, włączyłam wszystko co było do włączenia i podpisałam, że biorę na własną odpowiedzialność.
A ja przy listonoszu otwierałam paczkę jak siodło przyszło i nie była wykupiona opcja. W razie czego można spisać protokół, listonosz jako świadek się podpisuje i odesłać paczkę (na mój koszt) ale potem nadawca tej paczki zwraca kasę za przesyłkę i to co było uszkodzone, bo wszystko w protokole jest.
Ale na wszelki wypadek jutro się upewnię🙂 bo już kilka lat minęło jak nie pracuję na poczcie...
Drogie re-voltowiczki!!
Ja chyba również zostałam oszukana prze Patricie..w czwartek miała mi wysłać paczkę z veredusami carbon gel i 2 brilanntami za moje oficerki!!Moje oficerki już pewnie do niej doszły....pisze do niej pw a ona nie chce mi podać numeru nadania paczki.Czekam do środy  zgłaszam sprawę na policje.
Mogę sie dowiedzieć jakie nazwisko i adres wam podała do przesyłki?
Cholera jasna ! Możecie się wstrzymać ?! Jak nie wrócą wasze rzeczy, to sobie idźcie na policje, do sądu, prokuratury - gdzie chcecie !
Ale dajcie szanse, chyba w zębach Wam nie przyniosę tych rzeczy w weekend...  😵

no przydało by się chociażby zmienić nastawienie. 🙄
To dlaczego nie chcesz podać wszystkim numerów nadania paczek?????
Cholera jasna ! Możecie się wstrzymać ?! Jak nie wrócą wasze rzeczy, to sobie idźcie na policje, do sądu, prokuratury - gdzie chcecie !

Dlaczego się tak unosisz? Wystarczyłoby, żebyś podała numery nadań przesyłek lub powiedziała wprost- sorry, nie wysłałam, zwrócę wam w poniedziałek wasze rzeczy i podam numery nadań. A tak, to niestety trudno się dziwić dziewczynom, że chcą iść na policję..
kurde Patrice zdecyduj sie albo wysłałaś mi paczkę albo nie?Majeczka jestem kolejna osobą z wawy;/
majeczka, bo może dopiero jutro je wyśle..
Może chciała oszukać, a teraz jak zrobiło się gorąco to będzie wolała wysłać  😉 Mało to takiej gówniarzerii na rv? W końcu ten wątek cieszy się niezłym "powodzeniem", także trochę chyba ich jest. Cóż, z mojej strony to tyle, bo nie uczestniczę w sprawie. Ale wiadomo kogo unikać 😉
Majeczka,wiesz co ona wczoraj mi napisał pw żebym czekała na paczkę bo wysłana..a dziś jak tu napisałam to na pw, mi napisała ze jeszcze nie wysłała wiec jaki numer nadania?
Mam dobre rozwiązanie,albo wyślesz mi i pozostałym osobą rzeczy na ,które nas oszukałaś.Wyślij mi moje rzeczy albo te rzeczy które były obiecane na wymine.wyślij to  w poniedziałek kurierem,z możliwością otwarcia.Dojdzie szybko i bez problemów,że to wina poczty;/;/
W środę zgłoszę sprawe tam gdzie trzeba...
tak to jest gdy sie nie ma mózgu i wymienia z jakimiś dziećmi nieznanymi na forum i wysyła jako pierwsze paczki... BRAWO!!  👍

Patrice, czyli jednak sobie wymyslilas, ze mialas te rzeczy? Gdybys je miala, to po co mialabys odsylac je innym?
Swoja droga, ciekawy przypadek, wymieniac sie z polowa forum. 😉

ZA TEMPOTE się placi, wspolczuje Wam, nie tego, ze Was oszukala, ale tego, ze takie wygi forumowe, daly sie zrobic jakiemus dziecku...  🤔
Szczery, a skąd mamy wiedzieć, że to dziecko? A może ma 30 lat ale kurzy móżdżek??
A swoją drogą może dałoby się jakoś rejestrację tutaj zorganizować tak, żeby w danych był prawdziwy adres i prawdziwy wiek (znane na przykład tylko modom), ale żeby każdy musiał podać 🙂 Tak, jak jest na przykład na allegro.. Tam łatwo dojść kto oszukał i wyciągnąć konsekwencje. I nie było by problemu z dziewczynką która mi kilka kont z innymi nickami i sobie kantuje ludzi na prawo i lewo.
Co o tym myślicie?

Patrice
, skoro odsyłasz nam nasze rzeczy to nie zapomnij do paczek wrzucić naszych kosztów przesyłki, które ponieśliśmy!! W końcu to Twoja wina!!!
aniaagre, niby tak, ale mimo iz masz dane na allegro, to Tobie pozostaje jedynie wystawienie negatywnego komentarza i zalatwienie sprawy samodzielnie. Wiesz mi chodzi o to, ze same zrobilyscie sie w maliny, to prawie tak, jakbyscie dały swoje rzeczy jakiemuś obcemu na ulicy. Dobrze, ze jest Was wiecej, to moze cos z tego wyjdzie...
Masz rację, tylko nikt nie ma 100% pewności, że dana osoba będzie uczciwa.. Mnie ta sytuacja już nauczyła... Zero wymian, tylko kupno-sprzedaż i koniec 🙂 A swoją drogą Patrice powinna dostać nauczkę  🤬
Niestety dzisiaj nie mogę nic wysłać...  🙁 Jutro prześlę wszystkim numery nadania paczek z Waszymi bądź moimi rzeczami...
Tylko zrozumcie, że poczta nie działa 24h na dobę 7 dni w tygodniu...
Poczty działają nawet do 20 🙂 dasz radę dzisiaj, wierzymy w Ciebie  🏇
U nas nawet do 21, to co dopiero w większych miastach  😂
Patrice, tak się składa, że są poczty całodobowe, wystarczy chcieć  😉

I tak jak myslałam, pewnie jej świetny prawnik-siostra cioteczna nie doradziła i teraz dopiero paczki wysyła.
Mogłybyście zostawić moją rodzinę w spokoju..? Nie, chodzi o to, że dzisiaj będę cały dzień w podróży, ale jutro na 100% wszystko powysyłam, i będą nr. nadania paczek, spokojnie, proszę o chwilkę cierpliwości...  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się