Chudapigi Jak zobaczę przelew na koncie lub jego potwierdzenie to uwierzę we wszystkie twoje zapewnienia- jak dotąd nie udało Ci się żadnej z tych rzeczy zrobić- więc nie miej do mnie pretensji, ze się wkurzam i Cię ścigam telefonami.
A tak dla pewności sprawdziłam sobie w korespondencji rzekomo błędne dane jakie wysłałam Ci 3 sierpnia i te które trafiły do Ciebie w piątek (a de facto we wtorek- bo dopiero wówczas raczyłaś otworzyć ode mnie maila) - za każdym razem były one zgodne ze stanem faktycznym (tj. rachunkiem bankowym) - więc wybacz, ale dla mnie to jedna wielka ściema z Twojej strony, zwłaszcza, że w pt zapewniałaś mnie, że jesteś w już w Polsce i masz bodajże tygodniowy urlop 🤔.
Wcześniejszy przelew wrócił więc coś musiało być nie tak prawda?
Wybacz, ale pisanie, że żadnej z tych rzeczy nie udało mi się zrobić to trochę mijanie się z prawdą.
Pisałam, że nie mam do Ciebie pretensji i przepraszam za całą sytuację, jeżeli jednak udzielasz się w tym wątku mam prawo przedstawić całą sprawę z mojej strony. Myślę, że to co zostało tu napisane to wystarczające informacje, do wszystkich osobistych wycieczek myślę, że PW lub kontakt telefoniczny jest bardziej odpowiedni 😉
wiem ze to troche nie miejsce na to ale mam pytanie, jest pewna osoba z ktora chce sie zamienić, mam kontakt na maila i pw, adres nr. konta tez, bo dopłacam,a le kobieta nie chce dać mi telefonu, w sumie nie wiem czemu, myslicie ze mam sie nie zamieniac, czy to aż tak bardzo podpada ?
Ponieważ ostatnio wymieniam sporo pw na temat nieuczciwości wstawiam paragraf, który może się komuś tutaj przydać, rozmawiałam z prawnikiem i to mi doradził Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Z jedną z forumowiczek dzięki temu udało mi się sprawę wyjaśnić. Przyznała się że naciągała i chciała wyłudzić kase, Jeżeli z drugą z którą próbuje dokonać wymiany okaże się to samo tym razem na 100% zgłoszę do prokuratury i na policje, nie nawidze wyłudzania kasy, oszustw itp.
Mam pytanie: czy ktoś miał już jakieś transakcje z użytkowniczką "Patrice"... Jeśli tak to proszę o kontakt na pw. Może ma ktoś do niej nr tel. Mam imię jej i nazwisko i adres, ale na rv się nie loguje ostatnio, ja już długo czekam na paczkę i nie mam jak się z nią skontaktować...
Użytkowniczka Patrice wystawiła ogłoszenie, że kupi pad ANKY w określonym kolorze, lub wymieni się na czapraki Eskadrona/Euro-Stara i innych marek. Napisałam jej, że dysponuje takim padem, sprzedam go za określona kwotę i że nie interesuje mnie wymiana (zwłaszcza, że rzeczy mi zaproponowane nie miały zdjęć, były to rzeczy widmo). Zgodziłyśmy się co do ceny, zgodziłam się poczekać na kasę. Powiem więcej, ok połowy sierpnia dostałam info, że "kaske przeleje mi we wtorek lub środę, i proszę o jak najszybszą wysyłkę, priorytetem", powiedziałam że ok po czym dostałam kolejną informację z danymi do wysyłki i - tu kolejny cytat - "Proszę wyślij jak najszybciej... Priorytetem. Mam nadzieję, że mnie nie oszukasz." Ponieważ nie jestem naiwna, a ona jest użytkownikiem nikomu nie znanym odpisałam grzecznie: "Oczywiście, pad wyślę jeszcze tego samego dnia jak pieniążki znajdą się na koncie". jeszcze nie zgłupiałam, aby wysyłać komuś pad z owijkami warty ok 300zł, na ładne oczy. 🙄
Od tamtej pory (a mamy koniec sierpnia) słuch o niejakiej Patrice zaginął. Pomijam, że potem wysłałam jeszcze jej PW, czy mam rozumieć, że skoro pieniążki nie wpłynęły, a ona się nie odzywa (a loguje się na Volcie) to rezygnuje z zakupu? Być może jestem przewrażliwiona, ale mam wrażenie, że ktoś tu mnie chciał oszukać 🤬
A nawet jeśli nie, i intencje tego użytkownika z początku były uczciwe, to i tak postąpił ów użytkownik bardzo nie ładnie. 🙄
Do mnie właśnie Patrice się odezwała, że wysłała czaprak i owijki a paczka ode mnie jeszcze nie doszła... Może poczta szwankuje. Poprosiłam o przesłanie skanu dowodu, ja mogę wysłać jej również skan dowodu nadania paczki. Umówiłyśmy się, że jeśli w poniedziałek do niej paczka nie dojdzie to we wtorek idę na pocztę wyjaśnić sprawę. Napisała, że ona skanu nie ma. No zobaczymy, czy dojdzie do środy.. Nawet jakby w poniedzialek wysłała to w środę jest szansa, że priorytet dojdzie. A tak ogólnie to umówiłyśmy się na wymianę, ja jej wysłałam 28 gazet z artykułami jakich ona potrzebowała, płyty i plakaty, a ona w zamian za to miała mi wysłać czaprak eskadrona i owijki do kompletu. Mam nadzieję, że pomyślnie się to zakończy🙂
Sierra,aniaagre, właśnie o tej osobie pisałam powyżej. Moja pseudo wymiana z tą osobą wyglądała następująco. Teoretycznie wymieniłyśmy się na z mojej strony: -czaprak Eskadron Nici Hellblau DL -kantar skórzany Euroriding nowy - 3 pary bryczesów z pełnym lejem z jej strony - 3 czapraki Eskadrona - 1 pad Euro Star - czaprak Nici Hellblau VS Miałyśmy wszystko sobie wysłać i tak jak paczkę wysłałam, ona mi napisała że wyślę za dwa dni bo coś tam. No dobra ok. Po czym mi pisze że pomyliła w adresie, który mi podała nazwę ulicy no i co teraz? No więc napisałam jej że paczka do mnie wróci i że wyśle jeszcze raz. Ona wcześniej napisała że wysłała. Jak poprosiłam o nr nadania paczki to stwierdziła że paczka do niej wróciła bo źle wpisała moje nazwisko. Już wiedziałam że jest coś nie tak bo po pierwsze przy źle wpisanym nazwisku paczka w 99% dociera po drugie jeśli wraca to po dłuższym czasie niż dwa dni Paczka którą do niej wysłałam do mnie wróciła. Cieszę się że pomyliła adres bo tak jestem w plecy 25 zł a tak bym była duuuuużo więcej. Zaproponowałam w między czasie że mogę osobiście przejechać się do Puław do niej i możemy się wymienić face to face, niestety brak odpowiedzi na maile. Z czystym sumieniem mogę napisać że osoba ta jest absolutnie niegodna polecenia i odradzam robienia z nią jakichkolwiek interesów. Tak jak pisałam wyżej sprawę zgłaszam do prokuratury i na policje jako próbę wyłudzenia. Ponieważ mam ubezpieczenie w DAS więc nic mnie to nie kosztuje a sprawą zajmą się fachowcy.
Wypraszam sobie wyzywanie mnie od oszustów... 🙄 Jeśli wasze paczki dotrą to je odeślę tego samego dnia, jednak jeśli moje również do Was dotrą proszę o to samo. Najwyżej będziemy jakoś pokrywać koszty. Tak się składa, że moja siostra cioteczna jest świetnym prawnikiem, więc myślę, że straszenie mnie sądem czy policją i tak by nic nie dało... :/
W wątku "oddam, przyjmę czyli nowy dom dla konia" pojawiła się Aronia 222. Dla mnie szczyt bezczelności- 23 kwietnia napisała mi że wysyła mi paczkę która nigdy nie dotarła, jeszcze kilka osób na forum zostało oszukanych... 😵 Aronia 222 miło, że do nas zaglądasz..... 🍴
Czytając wasze relacje z użytkowniczką Patrice zastanawiam sie czy moja wymiana dojdzie do skutku .. jak na razie poprosiłam o nr. nadania paczki bo wysłana 20 sierpnia priorytetem a jeszcze jej nie ma.
Ja już się uśmiecham. Proszę Was żeby każdy kto coś z nią wymieniał,kupił itd napisał co ona jest Wam winna bo skoro zarzeka się że odda te rzeczy to będziemy wiedziały czy oddaje czy nie i co dalej z tym fantem robić, w jaki sposób pisać do prokuatury.
medziiik, przestań marzyć, nie dojdzie... Ja poprosiłam o skan nadania, stwierdziła, że nie ma możliwości zrobić to poprosiłam o numer nadania paczki to napisała coś, że jak nie dojdzie to kasę odda, to podałam nr konta a ona na to, że nie wyśle kasy, bo straciła czaprak a moja paczka też nie doszła, a ja uprzejmie mogę wysłać jej skan dowodu nadania paczki, którą na pewno odebrała i po niedzieli dowiem się kiedy 🙂