Owszem nie ma problemu dla was, bo to jest mój problem który sama rozwiąże
Ależ jak najbardziej nasz! Gdyby nie to, że kilka osób Cię tu wpisało, jako oszusta, to cholera wie ile osób mogłoby się jeszcze naciąć. Zobacz ile osób na ostatnich stronach zadeklarowało, że nie chce mieć z Tobą nic wspólnego! Ile osób udało się ustrzec przed oszustem!
A w takiej sytuacji cała lista użytkowników, którzy są "oszustami" powinna zostać usunięta z forum 😉
Jeśli są tylko "oszustami", to pal licho. Ale jak są oszustami, to czemu nie?
No rzeczywiście kwestia jednej osoby, ok dwóch jeszcze epk, gdzie czegoś takiego ja nie uważam za oszustwo, ale każdy mierzy swoją miarą. Natomiast sprawa z pokemon to była po prostu transakcja, która nie doszła do skutku, a uważam, że jeżeli dana osoba na dajmy przykładowo 10 transakcji 1 lub 2 ma z jakimiś niedociągnięciami to od razu jest nazywana oszustem według mnie niesłusznie, jednak jak wyżej każdy mierzy swoją miarą 😉
jeszcze epk, gdzie czegoś takiego ja nie uważam za oszustwo, ale każdy mierzy swoją miarą
A no właśnie. Ja, jak mówię komuś, że wyślę mu jego 8zł na konto, a później olewam sprawę (nie wysyłam lub w nosie mam czy osoba, którą o to poprosiłam wysłała), to uważam, że oszukałam tego, komu te 8zł miałam zwrócić. Na szczęście nie mogę sobie zarzucić takiej głupoty. Szkoda by mi było dla 8zł wychodzić na oszusta i złodzieja.
"niedociągnięcie" to fakt, że sprzedający zle zaadresował paczkę i nie doszła a potem zaginęła i dowodu nadania nie ma, a sprzedający sobie stwierdza, że ma w nosie i sobie odlicza kasę za własne błędy, a koniec końców pieniążki są na koncie, a towaru kupujący nie ma?
nie oddanie pieniędzy za towar przez rok czasu to nie oszustwo? jak kupię towar za 5 tys i za niego nie zapłacę to nie będzie oszustwo?a co? niedociągnięcie? nieistotna kwestia?
jakie wartości trzeba mieć w srodku, albo jaką sieczkę w mózgu, żeby tak system moralny się poprzestawiał...
Dziewczyno nie dlatego jesteś nazywana oszustem, że nasza transakcja nie doszła do skutku, tylko dlatego, że UKRADŁAŚ pieniądze Doker. Tyle. I okazuje się, że epk też. Jesteś zwykłą gówniarą, która, jak widać nie ma na tyle moralności, żeby wiedzieć, że jest to kradzież. I śmiem twierdzić, że w końcu okradniesz kogoś, kogo nie powinnaś i wylądujesz w pierdlu. Ja miałam takiego zatrudnionego złodzieja jak incognioto - on się dziwił, jak ja mu mogę robić awanturę i wywalić z pracy, skoro on sobie brał tylko po 5 zł z kasy 😲
Bardzo zależy mi na opinii w dużej mierze mało urokliwych i zakompleksionych babeczek na forum, oj bardzo Wiesz, incognito, życzę Ci, żebyś nigdy nie przejechała się w realu na tym... Świat, a zwłaszcza koński światek jest bardzo, bardzo mały.
Uważam, że osoby nieuczciwe nie powinny być usuwane z forum. Zawsze można założyć nowe konto i w ten sposób mieć czystą kartę. Lista - jak najbardziej, zostaje ślad działalności. Opisane w wątku co dana osoba przeskrobała może mobilizować do naprawienia szkody (patrz sprawa incognito-doker). Hipotetycznie - jest szansa, że ktoś z 100 udanymi transakcjami trafi do wątku za jedną z niedociągnięciami, niekoniecznie z swojej winy - i taka osoba musiałaby też wylecieć.
(a świat jest bardzo mały - kilka razy minęłam incognito na mieście, zupełnie niekońsko. pokazuje twarz na forum - łatwo ją rozpoznać.)
w ciągu dwóch dni zignorowało tą osobę ponad 10osób, jednak ktoś ten wątek czyta.. 😉
osobiście paliłam się ze wstydu, gdy źle zabezpieczyłam kopertę i przyszła poklejona do użytkowniczki przez pocztę i taak - nadal płonę ze wstydu, gdy o tym pomyśle. 😡 😡 🤔 jak widać każdy ma odmienny "miernik"..
epk, hm może nalicz sobie odsetki za każdy dzień zwłoki z tych 8złotych - wyjdzie Ci całkiem niezła sumka. 😜 😁
Każdy odpowiada za swoje błędy 😉 a kradzieżą to nie jest, bo pieniędzy nie ukradłam...poza tym mam nadzieje, że sprawa wyjaśni się tak jak zostało umówione i tyle.
Hipotetycznie - jest szansa, że ktoś z 100 udanymi transakcjami trafi do wątku za jedną z niedociągnięciami, niekoniecznie z swojej winy - i taka osoba musiałaby też wylecieć.
Dlatego właśnie chodzi o oszustów, a nie "oszustów". Wiele było sytuacji, gdzie to była zwykła wpadka i wiadomo było, że nie było chęci oszukania kogoś, wszystko zostawało wyjaśnione i na liście takich osób nie ma.
Ale z resztą się zgadzam. Lepiej banować, ale nie usuwać. Najlepiej odciąć dostęp do ogłoszeń i jeśli ktoś ma takie informacje to dawać znać, gdzie jeszcze taka osoba handluje (nick z allegro itp.)
Incognito, jak to nie? 8zł, które miałaś w d*pie i nigdy nie dotarło? 80zł za siodło, które nie dość, że nigdy nie dotarlo, to nie ma nawet śladu, że zostało wysłane?
Mam dziwne wrażenie, że dojdzie do cudownego odnalezienia i: a. wysłania prawidłowo zaadresowanego (bo okaże się, że jednak SIĘ DA) b. oddania kasy, bo poczta siodło zeżarła i Incognito jest super uczciwa. Oczywiście bez wspomagania w postaci tego wątku.
Też mam nadzieje na cudowne odnalezienie 😉 zwłaszcza, że tej samej osobie wysłałam wcześniej siodło inne i było bez problemów, też czekałam na pieniądze dłużej zarówno w jednym i drugim przypadku, też miała miejsce jakaś tam pomyłka w nr konta i nikogo od razu nie wrzucałam do wątku, ale mniejsza o to 🙂
O, ile człowiek się dowie. Nie jest się złodziejem, jeśli nie ukradnie się pieniędzy... Ciekawe czy nasza żmija podkrada batony że sklepów bez poczucia winy.
incognito, Twoje zachowanie i podejście do sprawy jest żenujące. Ja rozumiem, że wiele spraw w życiu nie układa się tak jak byśmy chcieli, ale jeśli jest choć cień szansy na naprawienie swoich błędów i potknięć względem drugiego człowieka to z całych sił trzeba się starać to naprawić.
Uczciwy człowiek ma zawsze czyste sumienie - oszust kala je gdzie popadnie nie licząc się z innymi - myśli tylko o własnej d...e , a wiedz że życie jest jak skarbonka - co i ile do niej wrzucisz to kiedyś Ci tyle samo wypłaci...
Zastanów się nad swoim zachowaniem i szanuj swoją osobę - moralność to piękna cecha - Ty jak na razie musisz nad nią popracować.
incognito, jeśli chodzi o idiotyczne teksty i poziom zenady, to do ciebie mi daleko. Też niewiele wnosisz, za to jak widać lubisz sporo wynosić z cudzych portfeli.
Dziewczyno zmień dilera. Naćpałaś się złego towaru, ktoś dosypał ci czegoś do picia albo włamało ci się jakieś dziecko na profil, bo piszesz jak potłuczona. A może to słońce przygrzało ci hełm...
Szkoda, że to 8 zł wyszło dopiero teraz. Moim zdaniem nawet takie sprawy powinny być tu wpisywane. Tu przecież nie chodzi o same pieniądze, tylko o podejście użytkownika do cudzych pieniędzy. Każdy złodziej zaczyna od cukierków w sklepie. Niektórzy na tym etapie pozostają, a część kończy na telewizorach.
[quote author=szalonakobyła link=topic=5367.msg1765200#msg1765200 date=1367577121] Incognito baby to Ty masz w nosie a pod nosem mleko. Przeproś OKRADZIONYCH, oddaj kasę podkul ogon i zejdź nam z oczu. [/quote]
Złodziei możesz sobie szukać w bliższym otoczeniu i zważaj na słowa, bo ja żadną złodziejką nie jestem😉 a Wy ogólnie dalej pokazujecie jak macie nudne życie i jak bardzo musicie je sobie umilać wtrącając się w cudze sprawy i pokazując jakie to jesteście dojrzałe a zarazem niebotycznie prostackie i płytkie 😉 Niestety do złodzieja mi daleko, ale ku waszej uciesze potrenuje 😀
incognito, nazywaj to sobie jak chcesz! Jesteś na publicznym forum i każdy ma prawo komentować! Zwłaszcza, jeśli chodzi o nieuczciwość. A ty jesteś nieuczciwa!