Ja tam na nagrywaniu filmów się nie znam, ale w tych filmach z bryczesami zółte plamy raz pojawiają sie a raz znikają, więc przypuszczam, że to wina oświetlenia,na zdjęciach wyglądają normalnie. Malinowa miała dodać zdjęcia i nic, bo coś tam, kolki, gry itp. A nawet długiego weekendu nie było 😵 Dlatego nie lubię tranzakcji z niepełnoletnimi 🙇 Byle komuś opinię zepsuć, i po co ❓
Ostrzegam wszystkich przed użytkowniczką W A C U S I O W A T A Miałyśmy się wymienić: ja wysłałam jej nowe trampki converse oraz torbę Nike, a ona miała mi wysłać Pady Anky paczkę wysłałam dwa tygodnie temu we środę tak jak się umawiałyśmy potem wysłałam jej poytwierdzenie nadania na maila, po czym jak paczka nie przyszła do poniedziałku napisałam jej wiadomość, a ona że paczka została wysłana i że wysle zaraz potwierdzenie na maila od tamtej pory cisza... ani potwierdzenia, ani wiadomości ani nic..... nie logowała się na re-volcie od 7 listopada. Czy mogłybyście mi doradzić co mam zrobić w tej sytuacji ?? Pierwszy raz zostałam oszukana na tym forum. Czy któraś z Was miała doczynienia z Wacusiowatą?? Wymiana/kupno/sprzedaż?? jeśli tak bardzo proszę o jakieś informacje. Dzięki 🙂
anyann, tak, dziękuję za ocenianie mnie, wcale nie musiałaś tego zrobić, ustaliłam z fusco na PW kiedy będą zdjęcia, wyjaśniłam jej dlaczego nie ma ich dzisiaj, a jeśli tobie coś nie pasuje, to zapraszam na PW, a nie będziesz mnie oczerniać przed całym forum. Resztę sprawy opiszę, jak się zakończy, koniec ode mnie.
gejbi temat wacusiowatej (cóż za inteligentny nick...) przewija się od kilku stron, szkoda, że tu nie zajrzałaś. Przykro czytać, że oszukano uczciwą osobę, przeprowadzałyśmy ze sobą co najmniej 3 transakcje, wszystkie wzorowe, pamiętam nawet jak za pierwszym razem zgodziłaś się, żebym wysłała paczkę po odebraniu Twojej. :kwiatek: Mam nadzieję, że wspólnie z innymi dziewczynami coś zdziałacie. 🙂
I ja również ostrzegam przed interesami z WACUSIOWATA. Bezczelnie chciała wyłudzić pad Euro Stara... Potem straszyła policją itd.. Strasznie niepoważna, głupia dziewucha..
Oszukała tyle osób i nikt nie wyciągnął z tego konsekwencji? Takie gównia*y bardzo łatwo się temperuje. Jeśli macie Imię i nazwisko szukacie laki na Fb, jeśli ma sprawa prosta 🙂 Szukacie jej rodziny o tym samym nazwisku , piszecie do rodzinki o sytuacji lub robicie jej złą opinie wśród znajomych 🙂 . Jeśli nie ma fb to szukacie osoby z okolic która przeszłaby się i załatwiła sprawę z rodzicami ; ] Ja w przypadku oszustek jestem nawet w stanie zapłacić takiej osobie , byle tylko laska nauczyła się ze oszustwo nie popłaca. I przede wszystkim nie odpuszczajcie bo będzie oszukiwać dalej! Moim zdaniem takie osoby powinny mieć przy nicku przez admina napisane coś aby każdy wiedział że to oszustka i trzeba uważać.
słuchajcie, macie nazwisko, poszukajcie w googlach, moze gdzies numer do szanownego pana taty jest, Bagietkowa mówiła, że przepraszał, może ma numer? zadzwonić masowo, kazdy kogo oszukała i uświadomić, że tak tego nie zostawicie, bo tyle oszustw to się pod pozew zbiorowy kwalifikuje. zostałyście oszukane, nie zostawiajcie tego bez echa! na miejscu ojca olałabym bezstresowe wychowanie i potraktowała pasem, bo to rodzicom dziecko może narobić problemów..
takich masowych oszustw nie można zostawić, nie wolno pozwalać dzieciakom na takie zachowania, bo po przyzwoleniu społecznym ("nic mi sie nie stało, tatuś przeprosił, mogę oszukiwać dalej"😉 wyrośnie zdradziecka kanalia, która oszuka jeszcze wielu. domagajcie sie nie tylko przeprosin, ale także rekompensaty od rodziców! tatuś po którymś telefonie od oszukanych się wścieknie i może skontroluje oszukańczą działalność córeczki.
Zastanawiam się, czy jeśli ktoś w przeszłości narobił bigosu, a teraz ma na RV nowe konto (któreś z kolei), i w sumie jest bezproblemowy w transakcjach, ma plusy, to czy należy to zgłosić. Wpisać?
Zbieżność nazwisk i miejsca zamieszkania, plus zdjęcia i znajomości osobiste (znajomi znajomych) w sumie wskazują że to w 99% ta sama osoba. Miotam się trochę, może jednak należy się 2 szansa??
Thymos, podaj. Jeśli to ktoś, kto kiedyś narobił bigosu (w sensie oszustw, bo jak gadał głupoty i się zwinął, bo głupio mu było, to niekoniecznie), to taka informacja powinna być. Co z tego, że zmienil nick i teraz jest prawym obywatelem? Piszę z punktu widzenia osoby, która kiedyś tam może trafić na ogłoszenia takiej osoby i wolałabym wiedzieć czy ta nieposzlakowana opinia jest taka nieskazitelna, bo X jest uczciwy, czy dlatego, że X wymazał kartotekę zmieniając swój nick.
Też mi się tak wydaje. Ja w KRD jestem, choć padłam ofiarą oszusta i to on powinien się tam znajdować 😎 Ale tak jak mówię, ten 1% niepewności zawsze jest...
a ja nadal nie mam kasy od chudapigi. Chyba jest za granicą... czekamy aż wróci i pan z kancelarii prawniczej weźmie się za sprawę 🤬 ile to już czasu ;/
kasiakliczkowska, z tego co mi wiadomo to chudapigi krąży między Niemcami, a Polską. Jak z nią kiedyś rozmawiałam przez tel. to mówiła, że w Niemczech bywa tylko "na chwilę", a tak to mieszka w Polsce. Po drugie - co jest za problem poprosić kogoś o wysłanie przelewu z PL? Albo nawet wysłać go z Niemiec? Przecież istnieją przekazy pieniężne..
shilton z chudąpigi sprawa wcale prosta nie jest. Jakiś czas temu chciałam od niej kupic pad ES. Kasa przelana i czekam na paczkę. Mija tydzień, dwa, a potem 3 tygodnie. w miedzy czasie dostałam nr nadania nieistniejącej paczki. Suma sumarum w końcu po około 4 tygodniach odzyskałam pieniądze.
shilton- równe 2 mies temu, bo 14ego września zwróciłam do chudapigi siodło z przymiarki, które nie pasowało [że był inny rozmiar niż miał być to już pomijam 😉], bo tak byłyśmy umówione. Siodło nie zostało odebrane, wróciło do mnie i jest u mnie. Więc ona nie przesle mi i tak kasy póki jej nie odeślę siodla. Ja bym bardzo chciała to zrobić, tylko, że z nią nie ma wcale kontaktu!
ja do niej wydzwaniałam kilka razy dziennie, wysyłałam milion smsów. Kontakt urwał się kiedy w odpowiedzi na to, że "była 2 razy i paczki nie ma na poczcie" zadzwoniłam na jej pocztę i powiedziano mi, że paczka oczywiście jest i czeka i z tą wiad zadzwoniłam do chudapigi. Potem pisałam. I oczywiście cisza. Ale minęło trochę czasu i poproszę kogoś, żeby zadzwonił z innego nru.
Ja dzwoniłam z 5 różnych telefonów. Za każdym razem jak z innego numeru dzwoniłam tom odebierała bez problemu. Plus na billingu za telefon nie miałam "miedzynarodówek" kiedy była rzekomo w Niemczech.
asds, ale jak dzwonisz na polską komórkę to nie będziesz miała międzynarodówki na bilingu. Ty płacisz normalnie za połączenie, osoba odbierająca dopłaca za roaming, ale Ty nie masz większych kosztów z tego tytułu, więc nie ma powodu abyś ten numer miała inaczej niż zwykle na bilingu.
Lizzy jest z tego samego miasta co Wacusiowata , mozę poproście o interwencje ? A jak by cos to i ja nie mam daleko, to jakaś małolata wiec wystarczy uderzyc do rodziców.
Wacusiowata rezerwuje, mówi że bierze na 100%, podaje adres i mówi ze wpłaca a po tygodniu wpłaty brak, loguje się na re-volcie ale nie odpisuje! jak coś się zmieni dam znać....
Wacusiowata rezerwuje, mówi że bierze na 100%, podaje adres i mówi ze wpłaca a po tygodniu wpłaty brak, loguje się na re-volcie ale nie odpisuje! jak coś się zmieni dam znać....
Uwierz mi że nic się nie zmieni : ) Dziewczyna czeka na frajera który jej wyśle paczkę przed zapłatą... Przydałaby się jej porządna nauczka! 🤦
na to wygląda.... i jeszcze dodaję yoshiix , ta sama sytuacja, jest zdecydowana na zakup, ustalamy cenę, mówi, że wpłaci (jutro czyli 10listopad), a teraz kontaktu brak, adres podała, może w tej sprawie coś się zmieni ....
Witam ja też się natknełam,i moja głupota że nie sprawdziłam predzej ,chodzi o użytkownika szanti2003 , kaloszki wyslalam juz jakis czas temu ok trzy tygodnie i ciagle slysze wymowki,a bo to czaprak musiala prac,a to paczki zaginely i musi znow wyslac i dzis mial u mnie byc i nic...uwazajcie na tego uzytkownika 👿 👿