Forum towarzyskie »

NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

...ano dupa.
Co do  sprawy jest ona dla mnie zamknięta z kilku powodów.

1. Jeśli wystawiam ogłoszenie że mam do sprzedania czaprak i daje jedno zdjęcie pod siodłem bo akurat jedno mam to nie jest moją winą że kupiec się zakochuje w zdjęciu i kupuje od razu nie prosząc o inne. Jeśli wystawicie na aukcji ogłoszenie bez zdjęcia i  ktoś dokona zakupu to czy może reklamować towar, ze nie wie jak wyglądał ? Czaprak był używany, nie miał dziur, uszkodzeń, ale był uzywany na co dzień...NA ŻYWYM KONIU !!! takim co się poci, wierci podskakuje i w ogóle żyje, nie takim na biegunach, na zdjęciu czy w lunaparku na karuzeli.

chyba zartujesz?  😲 nawet jesli nie masz zdjec, to nie masz rowniez limitu slow w ogloszeniu. i opisanie wszyskiego nic nie kosztuje. mozna napisac: czaprak ma rozprucie tu i tu, przetarcia i przybrudzenia przy popregu, jest troche zblakniety.
to nie jest wina kupujacego, ze wstawilas jedno ladne zdjecie i nie opisalas wad. to twoja wina i to ty jestes nieuczciwa.
i wlasnie:
W ogóle nie rozumiem w czym problem, czy nie możesz po prostu zwrócić pieniędzy? Czaprak z owijkami odeślę, odliczysz sobie za wysyłkę. To tak wiele? 🤔

dlaczego po prostu nie zwrocisz pieniedzy i nie wezmiesz czapraka? druga interiorterra?
Tak czy siak, moim zdaniem na 100% lenka powinna wylądować na liście bo to bezczelne wyłudzenie a fakt że oddać pieniędzy nie chce tylko to podkreśla.  Kiedy mnie użytkowniczka poprosiła czy może odesłać rzecz bo rozmiar jej jednak nie opowiada( za duże na konia), nie robiłam problemów mimo że towar był zgodny z opisem ! Trzeba dbać o dobrą "twarz". Napisałam żeby spróbowała sprzedać rzecz za taką samą kwotę ,jak się nie uda w ciągu tygodnia to niech odeśle (oczywiście ona by ponosiła koszty za transport w obie strony). Trochę uczciwości. I tak , na pewno dziewczyna skakała po czapraku żeby mu zrobić zdjęcia ;o Jesteś niepoważna.
Kaska kaska kaska - stówka wpadła łatwo.
Nie chce oddac pieniedz, bo drugiego naiwnego na ten czaprak za taka kase nie znajdzie.
Pani dała za owijki z czaprakiem 100 zł plus wysyłka.

Nigdy bym nie dała za taką szmatę tyle kasy.
Ostatnio kupiłam brillanta w super stanie za 90zł, więc za taką szmirę mogłabym dać góra 50zł, a i jeszcze bym się zastanawiała!
Oszukałaś Azbuke!! Nie ładnie.
lenka1z przyjmij zwrot czapraka, odeslij pieniadze, nie ma co sobie robic smrodu, ktory bedzie sie wlekl jak wrzod na du.ie.
Smród już jest. 😉

Przykro mi,ze tak zostałam odebrana i ze nie liczą się liczne transakcje jakie tu wykonałam za obopólna korzyścią. Nigdy nie chciałam nikogo oszukać i jest mi bardzo przykro kiedy słyszę takie opinie na tym forum.  W jednym przyznaje rację, powinnam oddać pieniądze natychmiast po tym jak klientka zgłosiła mi swoje niezadowolenie. Zareagowałam emocjonalnie i być może powiedziałam zbyt wiele w formie której używać nie powinnam. Za to przepraszam.  Nie dlatego, że czaprak był popsuty, czy nie warty tych pieniędzy, lecz dlatego,ze zadowolony klient zawsze wraca. Na to jest już za późno ale spróbuje chociaż częściowo naprawić całą sytuacje.  Oddam pieniądze przyjmę zwrot towaru.  Dane do wysyłki wyśle na pw w ciągu  24 godzin. Proszę o wysłanie w ten sam sposób danych do przelewu. Mam nadzieje, ze złe emocje które się miedzy nami wytworzyły zostaną rozładowane i nie będziemy do siebie utrzymywać urazy.

pozdrawiam Lenka 1  z
Nirv, dostałaś przelew?

Jasssssssne, całe mnóstwo w ostatnim czasie - żaden od Nadżafowej.
lenka no i super. Trzeba było takl od razu! Zaoszczędziłabyś nerwów Azbuce i sobie. Nauczka na przyszłość dla wszystkich.
Chciałabym tutaj z przyjemnością powiadomić, że lenka1z zwróciła mi pieniądze, a ja odesłałam jej komplet. Bez WAS by się nie udało  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Nie chcę być złośliwa, czy coś, ale tylko mnie, czy jeszcze komuś się wydaje, że czaprak i owijki na pierwszym zdjęciu mają "podciągnięte" kolory?  😎 To jest wręcz nienaturalny kolor powiem szczerze, jak dla mnie zbyt wyrazisty jak na zdjęcie  😉

EDIT: Cieszę się, że sprawę załatwiłyście pozytywnie  😉
Czasem aparat zakłamuje kolory.. też mam takowy i choć kosztował mnie nie małe pieniądze to jest coś w nim co mnie wkurza.
Nie bronie oczywiście osoby o ktorej tu mowa bo nie mam z nią ani kontaktu ani sie nie znamy ale też i ja mam inne wrażenie niż większość w temacie -że niewiele na zdjęciu czaprak odbiega kolorem od tego który później zaprezentował się tak koszmarnie -no nie ujdzie uwadze że jest totalnie pomiety a to samo z siebie daje wygląd szmaty.Napewno też bym się wkurzyła jak bym dostała taką rzecz za którą zapłaciłam 100 zł ponieważ już dokonałam tu wymiany na volcie i do tej pory jestem wściekła że ktoś super nauszniki wcisnął mi za nowe ostrogi - nauszniki nie dość że rozmiarem pasują na hipopotama a nie kuca to jeszcze są brzydkie.. samorobne i wyblaknięte a owijki były totalnie brudne i obdarte.
Osoba z wymiany była super zadowolona bo miała powód a ja do tej pory pluje sobie w brodę że się nie odezwałam bo rzeczy w zamian są naprawdę okropne..
Dzieki Wam się czegoś uczę 😉
Mnie się wydaje, że to po prostu korzystne, popołudniowe światło.
Czy można prosić nowa listę nieuczciwych.
Dzionka, przyjęliście ją? Myślała, że ma dożywotniego bana na tę imprezę 😉

Edit: spojrzałam na złą stronę i wszystko pomyliłam  😡 Myślałam, ze kolejny raz kolorwiatru zwleka z wpłatami. Wybaczcie  :kwiatek:
Nirv
ten brak przelewu to zapewne karma bo ona zawsze wraca. 
Ja mialam kiedys tutaj akcje ze kupilam zestaw anky lemon ale okazalo sie jak przyszedl ze kolo lemona to moze on kiedys w szafie lezal. Suma sumarum poniewaz chcialam odzyskac pieniadze bez wiekszych problemow odeslalam i dostalam zwrot pieniedzy minus koszt wysylki w obydwie strony.
dlaczego minus, skoro towar byl niezgodny z opisem? sprzedajacy powinien porkyc przesylki.
Wole m iec spokoj jak sie klucic.
DODAJE DO NIEUCZCIWYCH REVOLTOWICZEK OSOBE O NICKU:
-konikowa17

TO JAKIEŚ DZIECKO, KTÓRE NIE MA O NICZYM ZIELONEGO POJĘCIA ;// wymienia się za sprzęt po czym kłamie, że wysłała a nie ma zawartości jaka była ustalona. Umawia się na wysyłke priorytetem a wysyła zwykłą paczką z jedną rzeczą. Beszczelnie pisze po sto razy, że wszystko zostało wysłane opisuje wogole inne opakowanie a paczka przyszla nieruszona. A waga na blankiecie jest taka jak jednej rzeczy i nie chce wysłać potwierdzenia nadania paczki z jaką wagą była. Pisze po million razy, że dośle reszte rzeczy a tak naprawde przeciąga czas wysłania o 2 tygodnie!!! kłamie i nic więcej nie robi. Nie kupujcie nic od niej bo też zostaniecie oszukani jak ja. a twierdzi, ze moje buty byly w zlym stanie jak ich stan byl bdb i byl opis i zdjecia a sto razy pytalam czy jest zdecydowana bo byly osoby chetne ;/ to jakaś żenada. Zamiast sie przyznac i powiedziec ok nie wyslalam to sie kluci ze wyslala, ze zostalo odebrane i podpisane tylko do mnie nic nie doszlo. A jak mowie to prosze mi powiedziec kto podpisal to juz cisza i nie ma odp. Numeru wysylki tez nie ma. A niby priorytet i idzie ponad tydzien chyba z chin!! choc i z tamtad szybciej by doszedl niz od tej revoltowiczki. Pewnie zmieni sobie konto i znowu bedzie oszukiwac;// co za dziecko... 😤 jak jej przyjdzie bulić kare za oszustwo to dopiero bedzie płakać i ściemniać ze nie ma na nic a juz pewnie uzbierala pol domu rzeczy ktorych nie wysyla i zbiera kase od ludzi.
domi17s, ostrzezenie byloby skuteczniejsze, gyby bylo zrozumiale.
konikowa17 to wypowiadajaca sie w tym watku wacusiowata. na razie nie banuje tych kont, zebys miala szanse wyjasnic sprawe.
ok sprawdzilam wpisy i widze ten sam problem co u mnie. ktos zglosil to drugie konto tą osobe ze wyslala paczke a paczki nie ma. tak jak u mnie poprosila o skan i go nie otrzymala. ten sam wątek ta sama sprawa. szkoda gadać z takimi osobami. robią kilka kont i z każdego oszukują. a płacze ta osoba ze ja oszukuja a z tego co widze to ona robi ludzi na szaro i kolekcjonuje sprzęt.
Miałam nadzieję, że uniknę udzielania się w tym temacie, ale niestety wyszło inaczej.
Kupiłam bryczesy pikeur z takim opisem: 'Sprzedam czarne bryczesy pikeur z pełnym lejem , zostały raz założone . Nowe kosztują 299zł". W tytule ogłoszenia jak byk jest napisane, że rozmiar S. Przyszły do mnie czarne bryczesy, z lejami kolanowymi, w rozmiarze 146 i mające zmechacenia pod kolanami. I żeby było zabawniej jak kupowałam i płaciłam cena była 120 zł, a  teraz w ogłoszeniu zmienione jest na 150 zł  😁
Dziewczyna nie chce mi zwrócić kasy, bo uważa, że uczciwie opisała towar. Jak z nią wygrać?
To to ogłoszenie:
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/21684
Ale tu nie ma co wygrywać, prawo w polsce jest takie że mozesz odesłać towar i ona musi Ci oddać kase. Porób zdjecia faktycznie bryczesów i wstaw tutaj, widze że dziewczynka dodatkowo niepełnoletnia i  mojego miasta 😎
dodaję zdjęcia:

to jest według dziewczyny rozmiar S:

to jest pełny lej..

a o tym mowy nie było..

niby raz założone...
Niestety do tej pory z niedowierzaniem pełnym muszę wpisać użytkowniczkę agam.
Umówiłyśmy się na wymianę, ogłowie za bryczesy. Ustalone było, że jak będę brać ochraniacze stajenne to doliczy mi większy koszt przesyłki. Wszystko było ustalone (posiadam pełną korespondencję) i miałyśmy sobie wysłać rzeczy dzisiaj rano. Ja zgodnie z obietnicą pierwsza poszłam i wysłałam. Wróciłam do domu i napisałam użytkowniczce wiadomość, iż paczka poszła i czy życzy sobie potwierdzenie. Otrzymałam odpowiedź, że nie trzeba, a ona idzie wysłać bryczesy o godzinie 16. O 16 z kawałkiem dostaję dwie wiadomości. Pierwszą, żebym dopłaciła ileśtam zł za bryczesy, bo.. ma innego chętnego (że niby drożej). Nie spodobało mi się to, ale się zgodziłam dopłacić. O czym piszę użytkowniczce i proszę o numer konta. Na co dostaję zaraz odpowiedź, że ona bryczesy sprzedała i ochraniacze stajenne już też. Pisząc również, że OTRZYMAŁA PRZELEW od kogoś innego za bryczesy. No przepraszam bardzo, ale żeby w godzinę doszedł od kogoś przelew? To trochę dziwne i dla mnie nie bardzo zrozumiałe. Ja rzecz wysłałam, wywiązałam się, a ona mi nagle pisze, że bryczesy sprzedała...

Napiszcie proszę co o tym myślicie, bo jeszcze chwila i pomyślę, że zwariowałam.. brak słów - to tak z mojej strony...
Czyli dogadana byla wymiana, po czym masz doplacic za bryczesy po czym bryczesy sprzedane a Twoja paczka w drodze?! I teraz ona odbierze paczke ( w jakim celu?) albo paczka wroci do Ciebie i bedziesz stratna na przesylce? Przepraszam ale nie jestem w stanie zrozumiec czegos takiego
shilton : jeśli przelew jest z tego samego banku idzie w kilka minut.  Jakaś paranoja z tą użytkowniczką... mam nadzieje że ci odda kasę za wysyłkę i zwróci towar.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się