Forum towarzyskie »

NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

Na treningi do Niemiec.  😂 😂
O ja, nie moge.  Przeciez jak do tej pory kazdy trener / instruktor hamuje rozwoj uzdolnionej coreczki.
👍
dziewczyny, a ile ta Alicja W ma lat?
"Cale" 16 lat ma dziewcze.
katja i adriana weźcie idźcie na chat pogadać bo zrobiłyście sobie go z tego tematu. Każdy już wie że nic z waszego bełkotu nie wie. Zamiast się kłócić jak dzieci w piaskownicy to może lepiej niech każda idzie po rozum do głowy, i zechce zauważyć że pewnie wina leży w środku. Pech chciał że spotkały się dwie osoby które chyba kochają zamęt i ferment.
presja  a. zlamala punkt regulaminu w dosc wredny sposob. to w jaki sposowb odpisywala i jak mnie obrazala lamie granice przyzwoitosci. i dlatego tutaj jest. nie chce juz pyskowek kolejncyh ani zametu, dlatego tez nie chcialam tego bardziej rozwijac, ale zostalam o to poproszona.
To bądź mądrzejsza i już nie odpowiadaj na jej posty 😎 Nie dość że temat sam w sobie nie należy do przyjemnych to jeszcze kłótnia czyje lepiej na wierzchu będzie wyglądało.
Klami weź no tam zarządz coś prawniczko i wezwij jej rodziców do zapłaty czy jakaś inna zorganizowana akcja, bo jak czytam o takich numerach to się moje poczucie sprawiedliwości burzy  😉
no mnie laska oszukala na 4 tysiace (jak nie wiecej gdyz tyle warte byly przedmioty)
padla juz tutaj propozycja, zeby jechac do niej osobiscie, albo kogos kto blizej niej mieszka wciagnac do akcji. i jak?  bedziecie tak probowac czy macie inny plan? ja nie rozumiem jak mogla taki numer odwinac i jeszcze bezczelnie sie w rzeczach inncyh osob pokazywac... przeciez skoro oszukala na 4 tysiace i to w rzeczach to nie da sie tego tak ukryc, napewno jakos sie ja dorwie
pianissima2003 kto?!  🤔 Bo chyba jestem nie w temacie  🙄
Alabamka no ta pieprzona Alicja, ale jak? jak to sie wydarzylo rok temu? da sie to jakos zalatwic? czy juz za pozno?
o kurcze. czemu dopiero po roku to ujawniasz?  masz jakies dowody na to, ze cie oszukala? przeciez sa zdjecia , ze ma twoje rzeczy, ale jak udowodnic oficjalnie, ze te rzeczy byly twoje? moze faktycznie trzeba z panienka osobiscie porozmawiac?
Chyba takie sprawy ulegaja przedawnieniu po 3 latach, acz kolwiek moze byc bardo ciezko i utopicie sporo kasy, bo kasy napewno juz nie ma. No i oczywiscie bedzie pytanie dlaczego dopiero teraz cos dzialacie? W miedzy czasie ona czytajac co sie pisze oficjalnie typu pieprzona Alicja, sa jakims wywiskiem. Moze zalozyc pierwsza sprawe o pomowienia. Dlacego tak pozno dzialacie???   🤔

Na moje to 2 strony maja cos?  🤔wirek: Nie tak? 4 tysiace to duzo kasy. No i widze ze cierpliwosc ladna bo rok? Ale wpostepowaniu beda sie ciagle do tego odnosili...
pianissima2003 no mnie też... Mój sprzęt miał wartość ok. 270zł. Szkoda, że jestem niepełnoletnia i mieszkam pod Wawą a ona w Gdańsku  😤
Oszukała mnie jakieś 2 miesiące temu. Niby mam do niej telefon ale rodzice się nie chcą mieszać  😵
rodzice MUSZA sie mieszac skoro jest to dziewcze niepelnoletnie. Macie kogos znajomego kto mieszka w poblizu tej panny?
Alabamka coz za zrzadzenie losu i nic nie robisz? a 270 zl po dwoch miesiacach napewno zaczela bym dzialac.... I co z tego ze jestes z wawy? Ja mieszkam blisko Gda. ale nie zamierzam sie wtracac miedzy takie akcje. Bo jak wiadmo to wsystko sa wyjasnienia jednej osoby. A wiadomo ze to nie do konca musi byc prawda. Zglos to gdzies...  :kwiatek: Ona jest uzytkownikiem volty?  🙄 Watpie zeby ktos normalny chcial sie mieszac w takie akcje, nie znajac sprawy  dwoch stron. Poza tymmoze oskarzyc tego kogos o wyludzenie kasy,nie z nim dobijala targu pomyslcie...  🤔wirek:
nie mowilam wczesniej o tym gdyz nie wiedzialam ze tylko mnie oszukala.... a dowody kiedys mialam gdyz pisalam z nia na gg ale ona wtedy klamala ze wyslala... hmmm... moja siostra i znajoma mi wtedy pomagaly zalatwic ta sprawe, coz juz ochlonelam po tej sprawie np wyslalam jej ok 800 zł wlozylam w paczke poniewaz chcialam od niej cos kupic... ale wiecie co? jaka ja bylam glupia gdy jej uwiezylam ze zwykle skorupki lamicellla wymienia ochraniacze eskadrona? albo kiedys chcialam kupic od niej jakies tam siodlo to mowila  ze moge jej kupic z 7 roznych derek to mi wymieni....
rodzice MUSZA sie mieszac skoro jest to dziewcze niepelnoletnie. Macie kogos znajomego kto mieszka w poblizu tej panny?

Chodziło mi o moich rodziców  😉 A sama, niepełnoletnia nic nie zrobię  🤔
alabamka- nie zrozumialysmy sie  😉 spokojnie, musi sie to dac jakos wyjasnic, mysle, ze u ciebie bedzie prosciej niz w tym drugim przypadku, bo tu minely dopiero 2 miesiace.

pianissmia mozesz sobie pluc w brode jak to sie mawia, owszem, ale czlowiek sie uczy na bledach, ciezki ten blad, bolesny, no ale juz wiecej takiego nie zrobisz. i nie jest to zlosliwie. teraz juz wiesz w co sie nie wdawac. mysle, ze telefonicznie nie ma co, to nic nie da, moi zdaniem najlepiej sie wybrac do niej osobiscie. wezscie sie razem z alabamka. was obydwie oszukala, razem bedziecie mocneijsze. skoro wysylalas jej w paczce bez potwierdzenia pieniadze not o kicha.. nie ma tego jak udowodnic. w sensie, ze jakbyscie podaly to do sadu, to nie  uznaja nic bez dowodow.

i dosmylam sie, ze was trzepie, ale trzymajcie emocje na wodzy, zebyscie nie zalowaly jakiegos slowka napisanego w nerwach (wiem z doswiadczenia).

najpierw chyba najrozsadniej wg mnie byloby pomyslec co mozna udowodnic a co nie. i tego sie jasno trzymac. jakie macie dowody na to , ze jej wysylalayscie rzeczy/ kase? ( no bo tej koperty w paczce niestety nie mozna uznac).
Ja mam potwierdzenie nadania paczki. 🙂
szczerze mowiac chyba zadnego... kiedys jak wysylala mi rozne rzeczy (jak dzwonilam do niej) jakies smieci zeby chodzisz troche oddala to mowila ze wiekszosc rzeczy pozyczyla od kolezanek w tym bylo jakies malutkie oglowie z tabliczką "angelo" moze zna ktos tego konia niby jego wlascicielka miala na imie angelika jak ktos tam ma blisko do niej? moze znacie ta dziewczyne i konia i jej sie popytac czy tego nie ukradla
ja bym najpierw wysłała wezwanie do zapłaty/ zwrotu przedmiotów/czy o co tam wam chodzi do jej rodziców, bo z nią nie ma co sprawy załatwiać skoro jest niepelnoletnia
alabamka no to bomba 🙂  to nie widze problemu, zeb odzyskac pieniadze.

pianisimma to powiem ci, ze chyba mozesz zapomniec... jakbys miala cokolwiek, maila, smsa, cokolwiek, jako potwierdzenie waszej wymiany, nr nadania paczki chociaz. bo tak to nic nie zdzialasz. no i strasznie pozno to meldujesz. juz moze byc "po ptakach".

edit: forta ma racje. z takimi osobami nie ma co pertraktowac, tylko z rodzicami odrazu.
Katja to jak ja mam odzyskać pieniądze bez udziału rodziców?
czemu bez udzialu rodzicow i ktorych , twoich czy jej? zebym cie znowu zle nie zrozumiala 😉
twoi rodzice nie chca sie mieszac, tak? moze postaraj sie im wytlumaczyc, ze poprostu oszukala cie i potrzebujesz ich pomocy. moze przekona ich kwota.

nawet jezeli sie nie zgodza, to ja bym radzila skontaktowac sie jakos z rodzicami tej panny i im przedstawic sytuacje. bo z nia nie ma co sie uzerac skoro tak sprawa wyglada.  znacie kogos czy nie, kto mieszkalby tam w okolicy? zeby chociaz ktos popatrzyl jak to tam teraz wyglada.

jest tez mozliwe , ze ta dziewczyna czyta to wszystko tutaj i albo sie moze wystraszyc i szybko odda kase, albo bedzie jeszcze bardziej szla w zaparte. dlatego najlepiej z jej rodzicami pertraktowac.
Moi rodzice nie chcą się mieszać bo oni nie chcą się bawić w jakieś sądy itd. a to moja kasa i mój problem  😵
Nikogo z Gdańska nie znam... Ale podobno Likier znajoma ma konia w tej samej stajni czy coś?

A ona w ogóle oszukiwała też na r-v? Bo mnie przez fbl.

Katja czyli mam z jej rodzicami to jakoś załatwiać, nie wysyłać żadnych żądań zwrotu kasy itd.?
nie wiem kto ma konia w jej stajni. jesli myslisz, ze lkikier, to najprosciej bedzie jak sama zapytasz 😉

nie wiem kogo i jak oszukala. pianisimma z tego co pisze to strasznie zostala wrobiona. alke niestey nie ma dowodow.

ja bym radzila spokojnie sie z nia skontaktowac. jak to nic nie da, to wtedy do rodzicow. chociaz minely jz 2 miesiace, to wg mnie mozesz odrazu z rdzicami rozmawiac.

zaznaczam, ze jest to tylko i wylacznie moja opinia. i trzymam kciuki 🙂
ja ja poznalam na allegro i sie wyzmienialysmy na mailu a potem na gg... da sie jakos odzyskac archiwum? na poczcie czy nawet na gg?
maile powinnas miec zachowane w swojej skrzynce elektronicznej, chyba, ze juz usunelas. tak samo z gg- jest archiwum.
Forta ale co mamy iść do dziewczyny i jej powiedzieć za jakaś XXX (nick z forum) napisała ze ją oszukała na prawie 4 tyś?? Oszukani muszą chcieć coś zrobić, podać jakies dowody. No i najlepiej bez pośredników, ale rozumiem ze może być to problematyczne jak się na drugim końcu polski mieszka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się