Forum towarzyskie »

NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

Adrianna32 - ja tak czysto bezstronnie, sama od siebie wtrącę: nie uważasz, że KAŻDE pieniądze są ważne? Nieistotne przy tym jest JAKA to jest kwota? Odnoszę się do Twojego ostatniego  zdania, w którym piszesz: "...ale co tam 120 Twoje 15 to jest cos..." - dla jednego 15 zł może być niczym, a druga osoba będzie jakąkolwiek kwotę traktowała poważnie - w końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi i takie coś jak traktowanie chociaż pewnych spraw(w moim mniemaniu pieniądze się do tego zaliczają) raczej nam przystoi.

Chcialam tym pokazac nie to ze to sa smieszne pieniadze i w ogole. Ale to ze potrafilam wplacic 120 zl mimo ze figura wyslala mi ksiazki bez przelewu itp, a ja nawet o tym nie wiedzialam. Kontakt mialysmy super, wplacilam kaske i ok. Wiec mialam na mysli to ze jesli nie oszukalam kogos na 120 zl a nie robilam takich interesow z jedna tylko osoba, to nie zrobila bym tego tym bardziej na 15. Chodzi tylko o to ze kontakt z ta osoba byl nie do przyjecia, dostalam wieczorem smsa z trescia w miare normalna, z zapytaniem o 15 zl. Wiec natychmiast po preczytaniu napisalam pw. O co dokladnie chodzi, poniewaz dzwonilam wiec ani od rozmowy oraz wplaty sie nie uchylalam. 1 Pw bylo bardzo grzeczne z pytaniem o co dokladnie chodzi poniewaz mnie nie bylo, nie ja odbieralam paczke wiec czy moze mi wyjasnic. A dostalam w odpowiedzi ze jak nie wplace kasy to ona to zalatwi i tak bardzo nie milo sie zrobilo. Mimo ze kilka razy JA zaznacze sie duzymi literami bo jestem osoba konfliktowa, staralam sie lagodzic sytuacje i uzyskac normalna odpowiedz, bezskutecznie. W koncu kasowalam pw nieprzeczytane, bo mam lepsze rzeczy do roboty niz czytac cos takiego. Pozniej dostalam telefon zupelnie jak katarynka Sluchaj nie moge dlugo gadac nie dzwonie od siebie i jestem za granica... Nie wiem tylko po co ten telefon w takim razie. Oczywiscie cala sterta tekstow takich jak na pw. o ktorych doskonale wiem i znowu brak mozliwosci wytlumaczenia z mojej strony. Logiczne jest to ze nie bede tylko sluchac takiego tonu i darcia sie do sluchawki, kiedy nie mam mozliwosci tlumaczenia nerwy mi puscily powiedzialam k... i sie rozlaczylam. Niemniej jednak zadnych wyzwisk nie bylo.  🤔wirek:
Wplacila bym ta kase jak bym sie tylko dowiedziala o co chodzi, nie bylo mnie nie odbieralam paczki, wiec rowniez nie wiedzialam o co chodzi chcialam to zalatwic wytlumaczyc i wplacic kase ale coz....  🤔wirek: Moj facet sie wtracil bo ja nie mam sil na takich ludzi tym bardziej ze z ta osoba perturbacje mialam zawsze, jak naprzyklad to ze wplacilam jej kase a nie spakowala czesci towaru, mimo ze pisala iz czeka na kase, a towar juz spakowany lezy i czeka. Pozniej jednak okazalo sie ze sprzedala lonze, bo doslac z jakichs przyczyn nie mogla. Tak bylo nie raz jednak uwazalam ze wszystko jest do dogadania. Dodam tylko ze bezwzgledu na dalsza czesc wypowiedzi tej osoby czy jakiejkolwiek innej poprostu nie bede reagowac, nie ma sensu kaske oczywiscie wplace. Osoba zapomniala napisac ze gowno ja obchodzilo to ze nie bylo mnie w miescie poniewaz mialam z synkiem badania, mielismy dosyc problemow, ale Pania obchodzilo 15 zl. Ile mozna spokojnie? Jak ja nie obchodilo moje tlumaczenie to mnie tez nie obchodzilo darcie sie i 15 zl. Mialam wazniejsze sprawy niz w glowie 15 zl, ale ktos tego nie rozumie. Zapomnial tylko jak kiedys mial ogromne problemy z pieniedzmi na tym forum....   🙇

kasa to kasa.. wszystko na temat.
Jeśli zobowiązujesz się na 15 zł to masz to tak samo traktować poważnie jak  te twoje historyjki o 120 zł. uczciwość to podstawa na tym forum.
zabeczka nie chce sie wtrącac,ale nie podoba mi się ton Twojej wypowiedzi...obie miały prawo się wypowiedziec i obie poniekąd mają racje
odniosłam z wypowiedzi adrianny że te 15 zł to był taki beznadziejny problem który można wiecznie odwlekać, bo wszystko inne jest ważne.   Bo  co to jest te 15 zł,   bo przecież paczka żywnościowa jest droższa.
Dla mnie to było trochę bezczelne bo Katja miała prawo się domagać o swoje pieniądze. Więc po co te durne komentarze  adrianny?
Mi wpajano zasady - najważniejsza uczciwość i jeśli zobowiązujesz się to do końca masz być fair.  Zresztą może zapytam : ile czasu trwała ta transakcja? Chodzi mi o doproszenie się Katji o pieniądze.

Doproszenie? Dostalam raptem jednego smsa, po ktorym niezwlocznie odpowiedzialam. A moze by tak ile czekalam na paczke? Nie no to juz jest mniej wazne....
Ale jak mowilam bez wzgledu na wszystko i to jak teraz ta osoba bedzie sie w jasnym swietle stawiac nie obchodzi mnie to. Nie uchylalam sie ani od telefonow, ani odpowiedzi. Wiec nie mam ochoty dalej czytac tych bzdur....  🤔wirek:
Na każdą sumę trzeba ciężko zapracować, nic z nieba nie kapie.
Jak tak lecimy mądrościami to

"Grosz do grosza i będzie kokosza"  😎

A całkiem poważnie, to nawet nie chodzi o pieniądze, tylko o sam FAKT...
adrainna , nie klam to raz. dwa zastanow sie co piszesz. zreszta sama sobie kreujesz wizerunek. DZISIAJ MIAL BYC OSTATECZNIE PRZELEW. mialam dostac potwierdzenie jego nadania / przeslania. i co? oczywiscie, ze nie ma 😎 jedyne co potrafisz to obrazac ludzi, klamac i pyskowac.

edit : zaznaczam NIE KLAM!
i jeszcze jedno: co mnie obchodzi kto odbieral paczke? mogl ja sw. mikolaj odebrac , co mnie to obcodzi? pisalam, ze NIE ZGADZAM SIE NA POBRANIE- TYLKO PRZELEW> ale : sama pisalas, ze nie chce Ci sie czytac, wiec nie dziwie sie, ze tego nie doczytalas ; nie czepiaj sie teraz, ze nie ty odebralas paczke bo to nie ma nic do rzeczy. nawet jak mama odebrala, to powinnas zrobic przelew.

edit 2 (wybaczcie, ale jestem po 19 h podrozy, potem wizycie w stajni, dopiero do domu wrocilam i padam na nosek)  :
ntak jak pisalam, ja bym dala spokuj o te 15 zl. tylko twoje zachowanie bylo tak bezczelne, ze tego juz puscic plazem nie moglam. bo co jak co, przesadzilas kobito.
......Wątek może zostać, ale tylko i wyłącznie w formie - polecam transakcje z ....., nie polecam transakcji z ....
......- może egzystować tylko i wyłącznie w formie komentarzy z Allegro. Polecam, nie polecam + góra zdanie informacji.

Moim zdaniem,większość postów a zwłaszcza ostatnie z nich powinny być wyrażane w formie wymiany pw między stronami,a nie na forum...
Nigdy, nie wymieniajcie się z niejaką Alicją W (dokładny opis na pw) laska oszukała mnie na 4 ogromne paki końskich szmat, ochraniaczy itp (łączna cena rzeczy wynosi ok 4 tys) było to dawno, nie mieszałam się do tej sprawy ale zastanawiam się czy aby jej nie wznowić, panna kłamała, że wszystko sprzedała, że sie wyniosła gdyż nie ma pieniędzy, że straciła konia, a tu co? naszaklasa i panna szczęśliwie uśmiechnięta w moim ogłowiu i ochraniaczach na koniu  👿 🤬
Ta dziewczynka jest tak perfidna, że aż szkoda gadać....
Opowiadała bajki, zmieniała imiona swojego konia, miejsce postoju itp. Wkręcała, że bardzo jej się spieszy z wysyłką, bo wyjeżdża na treningi do Niemiec, ale największym oszustwem było podrobienie przelewu... Paranoja...
Niesamowica oszutka, tak młoda i już jest taką oszustką... ahh cóż się dzieje na tym swiecie ale to juz  🚫 jakbym ja dorwala to bym ja chyba zabila, nic nie dalo dzwonienie, grozby, najwidoczniej przyzwyczaila sie do tego, a najbardziej nie mile jest to ze nawet swoja kolezanke w to wciagnely, gdyz ta mowila ze alicja przy niej wysylala te paki do mnie...
Ale nadal będzie oszukiwać, skoro osoby oszukane tego nie załatwią...
Ja miałam pomagać dziewczynom oszukanym, raz dzwoniłam, jej matka mnie olała, a potem same zainteresowane się nie odzywały, no to?
moznaby bylo sie do niej wbrac, bo coz innego zostalo? gdy nawet rodzice sobie to olali, a grozby i prosby nic nie daja?
a w sprawei adrianny i jej wybrykow nadal cisza z jej strony  😎 oj, przeliczyla sie, konsekwencje beda pieeeekne  💃
Dziewczyno, wyslalam Ci pw ze kasa wyslana, ale zeby nie bylo napisze na forum.... A do tego watku napisalam ze nei mam ochoty dalej tego tlumaczyc, poprostu nie ten przedzial...  🤔wirek:
tak, to masz jakie wyimaginowane pw  😂 bo nic nie doszlo  🤣 nie ten przedzial? i ty to mowisz  🤔wirek:  😁
dziewczyny nie robcie offtopu idzcie się kłócic na pw
Czy możecie nie zasmiecać wątku? Załatwiajcie to miedzy sobą. Już wiemy, że dla adrianny 15 zł to żaden pieniądz, więc ja np raczej nigdy z nią targu robić nie będe, bo dla mnie 15 zł to sporo...Tak samo możemy sobie wyrobić zdanie o katji, po jej wypowiedziach.
Więcej nie potrzeba nam newsów, możecie napisać jak się to ostatecznie skończyło, ale relacja z kazdego waszego postępowania na drodze do sfinalizowania transakcji jest męcząca.
a pw czesto nie dochodza.
nie robie offtopa. dalam jeden krotki post. na prosbe kilku osob mialam to tutaj opisac dokladniej  i opisalam. nie mam jak z nia tego wyjasnic na pw bo nie odpisuje. w dodatku klamie w kolko. wiec watek jak najbardziej odpowiedni, a uwierz mi, ze po tym co ona mi mowila i pisala to jestem suuuper grzeczna. i nie chodzi tylko o kase tylko jej zagrywki.

edit: nie zauwarzylam wczesniejszejego posta, bo akuratwysylalam swojego, wiec zaznaczam tylko, ze jakos wczesniej nie bylo problemu, ze jej pw nie dochodza, a sama napisala mi, ze juz pw nie bedzie pisac i sprawa zajal sie jej facet, ktory po mojej prozbie o potwierdzenie przelewu tez zamilkl.
nie robie offtopa. dalam jeden krotki post. na prosbe kilku osob mialam to tutaj opisac dokladniej  i opisalam. nie mam jak z nia tego wyjasnic na pw bo nie odpisuje. w dodatku klamie w kolko. wiec watek jak najbardziej odpowiedni, a uwierz mi, ze po tym co ona mi mowila i pisala to jestem suuuper grzeczna. i nie chodzi tylko o kase tylko jej zagrywki.

Wiesz co? Nie jestem w stanie uwierzyc w Twoja perfidie brak skrupulow. Dlatego nie mam ochoty z Toba pisac, ani odpisywac na te bzdury. Ale widac Ty za kazdym razem chcesz sie wybielic... Jestes chamska i strasznie klamiesz jak np z tymi wyzwiskami raz przeklnelam bo sie darlas. I tak samo z wieloma rzeczami. Zeby nie bylo pisze oficjalnie KASA WPLACONA ale widze ze oficjalne oswiadczenie na forum, tez wzbudzilo szydzenie u Ciebie. Coz.  🤔wirek:
Katja, już raz nadużyła zaufania forumowiczów i nie moge o tym nie pamiętać czytając jej posty.

sposób w jaki ze sobą rozmawiacie jest na poziomie podstawówki.
Wszystko jest tak chaotycznie opisane, że tak naprawdę nie da się zrozumieć ani Katja, ani adrianna32, ...
deborah tak wiem ze pisze chaotycznie, ale nie mam ochoty pisac od nowa albo tlumaczyc. Wlasnie wspominalam juz tu o tym, co zrobila katja. Tak samo jak czekalam na paczke miesiac, dlugo pisala ze juz wyslala a po ponad tygodniu napisala ze wysyla.  😲 Czekalam ponad 2 tygodnie bo mowila ze paczka juz idzie, pozniej mi zadzwonila ze paczka do niej wrocila bo jej nie odebralam?  🤔wirek: Ani jednego awiza, no i w koncu wyslala paczke doszla po 3 dniach.... Nie  zdarzylo sie nigdy zeby zginely 2 awiza. Nie pierwszy raz mam z nia przeboje. Ja jak mowilam nigdy nie uchylalam sie ani od wyjasnienia tej sytuacji na pw ani od placenia. Po otrzymaniu jedynego z resta smsa o kase odpisalam niezwlocznie, chcialam dogadac ta sprawe i sie dowiedziec o co chodzi a tam rozne epitety i grozby. Ja to juz tlumaczylam, kase wplacilam i ten rozdzial jest dla mnie jak najbardziej zamkniety....  🤔wirek:
nieporozumienia zdarzają się zawsze. trzeba umieć wyjść z nich z twarzą.
dotyczy to Was obu

miłego dnia poza tym. lecę urlopować do stajni
brak skrupolow? spokojnie, tak jak pisalam sa dowody twojej jakze kulturalnej wypowiedzi  😉
Nie zapominaj ze Twojej tez....  😁 Zwlaszcza na mojego pierwsego jak ze grzecznego pw
grzecznego pw od ciebie nie mialam ani jednego. ale to inna kwestia. zreszta zobaczymy co bedzie wieczorkiem 🙂

a teraz juz nie daje sie tu wciagac dalej bo to juz jest faktycznie zasmiecanie. dziwne, ze tutaj nie chcesz tak pieknie pyskowac jak w pw.

edit: tak, deborah,trzeba wyjsc z nich z twarza, jednak gdy tobie klient, gdy przypomniasz tylko, ze macie nie zakonczona transakcje robi takie halo jak adrianna mi, to tez bys sie wkurzyla. i tak jak pisalam wyzej, opisalam te sytuacje dokladniej tylko na prozbe innych osob.
Tak tak oczywiscie...
Nie wiem co z wieczorkiem ale nie zapominaj ze wplacam kase przez poczte Polska...  😀
3 albo 4 razy pisalam na pw o potwierdzenie przelewu. wiec nie ma problemu, ze na poczcie wplacisz, mi to obojetne, tylko chce potwierdzenie.

i przepraszam innych forumowiczow, ze kontaktuje sie z a. tutaj, ale pw nie maja sensu z nia. a chcialabym to zakonczyc w koncu.

i a. nie chodzi o kase. tylko o twoje zagrywki. ale tego dalej nie rozumiesz
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się